Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Iran øker våpenbudsjettet

Publisert:

Med nytilført kapital takket være atomavtalen, øker det iranske regimet militærbudsjettet sitt til fem prosent av nasjonalbudsjettet.

 
Paris-konferansen gjentok kjente toner

Publisert:

Resultatet av fredskonferansen i Paris ble en resolusjon der lite var nytt.

 
FN: 10.000 sivile drept i Jemen

Publisert:

Sana (NTB-AP): Den snart to år lange konflikten i Jemen har kostet 10.000 sivile livet og 40.000 andre er såret, opplyser FN.

 
Avtale om forskning og utvikling mellom Israel og Norge

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 17:47

Torsdag 12. januar inngikk Norge og Israel en intensjonsavtalene om forskning og utvikling. – Dette er et konkret uttrykk for å styrke bilaterale forhold til Israel. Jeg er glad for å få på plass en erklæring, sier Utenriksminister Børge Brende.

 
Stanset 400 terrorangrep på et år

Publisert:

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet forhindret mer enn 400 forsøk på terrorangrep av betydelig størrelse i løpet av 2016.

 
Egypt ødelegger 12 nye Gaza-tunneler

Publisert:

Egyptiske myndigheter opplyser at de den senere tiden har avdekket og ødelagt 12 underjordiske smuglertunneler mellom Gaza og den egyptiske Sinai-halvøya.

 
– Kan kun brukes  til å angripe Israel

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 18:02

Den israelske forfatteren og samfunnsanalytikeren Manfred Gerstenfeld påpeker at FNs sikkerhetsråds resolusjon mot israelske bosetninger kun er mulig å bruke til ett formål – å angripe Israel.

 
– Det er ingenting som heter okkupasjon

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 18:03

- Jeg mener at Israel har skjøte på Judea og Samaria. Det er enkelte ord jeg nekter å bruke. Det er ingenting som heter Vestbredden. Det er Judea og Samaria. Det er ingenting som heter bosetninger. Dette er lokalsamfunn, nabolag og byer. Det er ingenting som heter okkupasjon.

 
Israelske soldater meid ned av lastebil i Jerusalem

Publisert:

Statsminister Benjamin Netanyahu hevder en IS-sympatisør kjørte lastebilen som braste inn i en gruppe israelske soldater i Jerusalem. Fire soldater ble drept og 15 såret.

 
Brende fordømmer Jerusalem-angrep

Publisert:

Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer angrepet i Jerusalem og advarer om at situasjonen lett kan eskalere og komme ut av kontroll.

 
– Israels teknologi redder fremtiden

Publisert:

Grethe Tangen Olsen sier Israel og det israelske folket er verdens fremste på IT og teknologi. – Dette har ikke kommet særlig fram i riksmedia ennå, sier hun.

 
Obamas siste sprell i FN

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2017 kl 16:13

Barack Obama har demonstrert hvor langt han er villig til å gå i å neglisjere Israels sikkerhetsbehov, skriver nettredaktør Tor-Bjørn Nordgaard.

 
Netanyahu avviser alle anklager i korrupsjonssak

Publisert:

Jerusalem (NTB-AFP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber sine motstandere vente med feiringen og bedyrer sin uskyld før han mandag skal avhøres av politiet i en korrupsjonssak.

 
Åtte pågrepet for nattklubbterror

Publisert:

Istanbul (NTB-AFP): Åtte personer er pågrepet i Istanbul i forbindelse med angrepet mot en nattklubb i byen nyttårsaften, melder CNN Türk.

 
35 drept i bilbombeangrep i Bagdad

Publisert:

Bagdad (NTB-AFP-DPA): Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak selvmordsangrepet i Bagdad der minst 35 personer ble drept og 62 såret.

 
Australia fordømmer FN-resolusjon

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:36

Mens Norges utenriksminister Børge Brende forsvarer anti-bosetningsresolusjonen fra FNs sikkerhetsråd, fordømmes den samme resolusjonen av Australias statsminister.

 
Tar til orde for annektering

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:38

Flere ledende israelske politikere mener tiden nå er moden for å annektere deler av Vestbredden.

 
Kaller hjem ambassadører og revurderer forholdet til FN

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:40

Sterke reaksjoner i Israel etter anti-bosetningsresolusjonen i FNs sikkerhetsråd.

 
- FN-resolusjonen er helt uakseptabel

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:41

- FN-resolusjonen vedrørende bosetninger i Judea og Samaria er totalt uakseptabel, skammelig og en kniv i ryggen på Israel. Her i Israel håper vi at siste ord ennå ikke er sagt, sier Gro Wenske.

 
- Ryktene var sanne om at Obama ville straffe Israel før sin avgang

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:42

Etter måneder med spekulasjoner om at avtroppende President Barack Obama kanskje ville straffe Israel før han forlater Det Hvite Hus, viste ryktene seg å være sanne, kommenterer Tomas Sandell.

 
- Ingen penger til FN før vedtaket er omgjort

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2016 kl 01:43

Senator Ted Cruz vil ha stans på USAs overføringer til FN-systemet, etter fordømmelsesvedtaket før jul. Når Donald Trump blir president, kan han få viljen sin.

 
Hansen feirer hver eneste jul i Israel

Publisert:

Hvert år rømmer Kjetil Ravn Hansen, organisasjonssekretær i Med Israel for fred, fra kommersielt julemas til ekte julefred i Jerusalem.

 
– Gledelige signaler om ambassadeflytting

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2016 kl 11:22

USAs påtroppende Israel-ambassadør har forespeilet at tiden er kommet for å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Uttalelsene hans vekker forsiktig optimisme blant norske Israel-venner.

 
- FN har vært forutinntatt mot Israel

Publisert: - Oppdatert: 20.12.2016 kl 00:29

I sin siste tale til FNs sikkerhetsråd, erkjente den avtroppende generalsekretæren i FN at Israel er utsatt for omfattende forskjellsbehandling i forhold til andre land.

 
– Håper å få alle ut av Øst-Aleppo så raskt som mulig

Publisert:

Tusener av mennesker ble mandag evakuert fra det aller siste området som opprørere har kontrollert i Aleppo i Syria. Våpenhvilen i området så ut til å holde.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!