Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil styrke det økonomiske samarbeidet med Kina

Publisert:

Israels statsminister Benjamin Netanyahu befinner seg i Kina på et tre dager langt besøk. Det er et offisielt besøk for å markere at de to land har hatt diplomatiske forbindelser i 25 år, men hensikten er også å styrke det økonomiske samarbeidet.

 
Spent mellom Israel og Syria

Publisert:

Israelske luftstyrker skal ha angrepet mål i Syria tre ganger i dagene 17.-20. Mars. Fredag 18. mars ble en syrisk rakett stanset av Israels rakettskjold Arrow i luftrommet over Jordan-dalen.

 
Jevnt mellom mellom Netanyahu og Lapid

Publisert:

Sentrumspolitikeren og TV-kjendisen Yair Lapid er statsminister Benjamin Netanyahus sterkeste utfordrer i den israelske politikken.

 
Knesset-medlem må sone 2 år i fengsel for terrorstøtte

Publisert:

Basel Ghattas representerer Joint List, en fellesliste for flere israel-arabiske partier, i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset. Torsdag kveld ble det klart at den arabiske parlamentarikeren må sone 2 år i et israelsk fengsel.

 
Syriske styrker skjøt raketter mot israelske fly

Publisert:

Syriske styrker har skutt flere bakke-til-luft-raketter inn i israelsk luftrom mot israelske jagerfly som hadde angrepet mål i Syria.

 
Nekter å utlevere terrorist til USA

Publisert:

En jordansk terrorist som var medskyldig i drap på 15 personer i Jerusalem i 2001, jobber i dag som journalist i de palestinsk-kontrollerte områdene på Vestbredden. USA krever henne utlevert, fordi to av drapsofrene var amerikanere. Men Jordan nekter.

 
Fra Israel skal verden forsynes med førerløse biler

Publisert:

Den amerikanske teknologikjempen Intel kjøper det israelske selskapet Mobileye for å bli verdensledende på teknologi for førerløse biler. Teknologiutviklingen skal fortsatt foregå i Israel. Eventyret startet i Jerusalem.

 
– Israel har valgt livet i stedet for død og hevn

Publisert: - Oppdatert: 08.03.2017 kl 15:46

Se video av talen her!

 
– Vær tydelig på Israels rett til å være en jødisk stat
 
Annonse
 
– Israel er en nøkkel til fred i verden

Publisert: - Oppdatert: 08.03.2017 kl 15:46

Se video av talen her!

 
Irans øverste leder kaller Israel en «kreftsvulst»

Publisert:

Ayatollah Ali Khamenei kom tirsdag 21. februar med nye trusler om å ødelegge Israel. Han støtter en «hellig intifada» for å nå målet om utslettelse av den jødiske staten, sier han, ifølge Times of Israel.

 
Kristne fortsetter flukten fra Nord-Sinai

Publisert: - Oppdatert: 27.02.2017 kl 11:05

Flere hundre koptere har flyktet fra det nordlige Sinai de siste dagene etter flere angrep på den kristne minoriteten i Egypt.

 
Løfter frem sannheten om Israel

Publisert:

– Vi har med oss et lag av talere som er unikt på norsk jord, sier Dag Øyvind Juliussen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. Han har regien på en egen sesjon der Israels sak skal settes på agendaen i Oslo Kongressenter.

 
Vil utdanne flyktninger via kristen TV-kanal

Publisert:

Den kristne TV-kanalen SAT-7 lanserer en egen utdanningskanal «SAT-7 Academy» for å gi krigsrammede barn i Midtøsten mulighet til skolegang og hindre radikalisering.

 
– Ny tone mellom USA og Israel

Publisert:

Dag Øyvind Juliussen i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem mener forholdet mellom USA og Israel har fått et kapittelskifte. Conrad Myrland i Med Israel for fred sier Trump-administrasjonen ser på Israel med samme briller som Netanyahu-regjeringen.

 
Israelsk soldat fikk 18 måneders fengsel

Publisert:

Soldaten Elor Azaria (21) er idømt 18 måneder fengsel av en militærdomstol, etter at han ble funnet skyldig i forsettlig drap på en uskadeliggjort palestinsk terrorist.

 
Hundre terrorangrep i januar

Publisert:

Fem israelere ble drept og 16 skadet i til sammen hundre terrorangrep i januar måned, ifølge den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.

 
IS varsler flere angrep mot de kristne i Egypt

Publisert:

I en ny trusselvideo publisert mandag 20. februar, varsler en terrorgruppe i den egyptiske Sinai-ørkenen med bånd til Islamsk Stat at nye angrep mot Egypts kristne vil komme snart.

 
Nytt rakettangrep mot Sør-Israel

Publisert:

To raketter fra Sinai eksploderte sør i Israel mandag 20. februar.

 
Israelsk araber planla IS-angrep i Tel Aviv

Publisert:

Israelsk etterretning opplyser å ha arrestert en 35 år gammel mann for å ha forsøkt å danne en terrorcelle for Islamsk Stat for å utføre angrep i Israel.

 
Iran skyter opp sofistikerte raketter under øvelse

Publisert:

Den iranske revolusjonsgarden har skutt opp sofistikerte raketter under en militærøvelse som ble innledet mandag, melder iranske medier.

 
Vil gi seerne ny innsikt om Israel

Publisert:

Elisabeth Mork er aktuell med nytt månedlig Israel-program på Kanal 10 Norge.

 
Se video av Netanyahu og Trump i Det hvite hus

Publisert: - Oppdatert: 03.03.2017 kl 20:45

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte onsdag Donald Trump for første gang etter at han tiltrådte som USAs president. Netanyahu og Trump kommenterte Iran, den israelsk-palestinske konflikten, bosetningspolitikken, sikkerhetssamarbeidet og muligheten for ambassadeflytting til Jerusalem. Her k...

 
Ny daudehavshole nyleg oppdaga

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2017 kl 16:19

Utgravingar i ei hole i klippene vest for Qumran, nær den nordvestlege kysten av Daudehavet, syner prov for at Daudehavsrullane frå andre tempelperioden var gøymt i hola, og vart plyndra av beduinar i midten av førre århundre. Med oppdaginga av denne grotta meiner forskarane at dette er den tolvte a...

 
- Israel blir den fjerde nasjonen med en månelanding

Publisert:

Israelske romteknologer har sikret seg en mulighet til å gjøre Israel til den fjerde nasjonen i verden som klarer å lande et kjøretøy på månen.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!