Furnes vil heise Israels flagg i Indremisjonsforbundet

Publisert:

I forrige uke sa NLMs hovedstyre nei til å heise Israels flagg under sommerens generalforsamling, fordi de mente det kunne bli sett på som en politisk markering. Indremisjonsforbundets generalsekretær Erik Furnes går motsatt vei.

 
Vellykket test av forsvar mot langdistanse-raketter

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:08

Mandag gjennomførte det israelske forsvaret en vellykket test av rakettforsvarssystemet Arrow 3, ifølge Times of Israel. Sammen med Iron Dome og Davids Slynge skal Arrow 3 trygge befolkningen mot rakettangrep.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Netanyahu advarer Iran under sikkerhets-konferanse

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:08

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder at atomavtalen har gjort Iran overmodig og advarer Teheran mot å teste Israels besluttsomhet.

 
Raketter og bombeangrep fra Gaza

Publisert:

Konfliktnivået mellom Israel og de palestinske terrororganisasjonene i Gaza trappet opp i helgen, da fire israelske soldater ble rammet av et bombeangrep ved grensen og flere raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel.

 
LO-tillitsvalgt kastet ut av Israel

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 12:34

En norsk fagforeningsleder ble i helgen kastet ut av Israel etter at han ble avhørt i mange timer og nektet innreise.

 
Israel skal selge gass til Egypt

Publisert:

Et israelsk energiselskap har inngått en avtale om salg av naturgass til Egypt over en periode på ti år.

 
Rekordstor flytrafikk til Ben Gurion

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 14:21

Passasjertrafikken på Ben Gurion flyplass klatra vidare i januar, med 1,3 millionar passasjerar, 15% fleire enn i januar 2017. 1,16 millionar av desse passerte gjennom Terminal 3 og 133 000 gjennom Terminal 1, der lavkostflya er plassert. Det skriv den israelske nettavisa «Globes».

 
SOHR: Over 170 drept i luftangrep i Øst-Ghouta i Syria

Publisert:

Over 170 sivile er drept i angrepene mot Øst-Ghouta i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Hvorfor tier verden, spør en lege i det opprørskontrollerte området.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Bulgaria vil kjøpe naturgass frå Israel

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 14:21

Den bulgarske energiministeren Temenuzhka Petkova har møtt den israelske energi- og vassministeren Yuval Steinitz og informert han om at hennar land er interessert i å kjøpe naturgass frå Israel. Gassen kan fraktast gjennom den undersjøiske røyrleidningen som er planlagd via Hellas til Europa, skriv...

 
Milliardanlegg i Negev  revolusjonerer  energisituasjonen

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 12:52

Israels første statsminister David Ben-Gurion hadde i sin tid en visjon om at det jødiske folk skulle få ørkenen til å blomstre.

 
Israelsk selskap kan forutse nyresvikt

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 12:52

Et israelsk selskap som utvikler kunstig intelligens har kommet opp med en metode for å avdekke hvilke diabetespasienter som vil utvikle nyresvikt.

 
Israelsk politi mener Netanyahu bør tiltales for korrupsjon

Publisert:

Etter langvarig etterforskning anbefaler israelsk politi at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon. Selv nekter han for å ha gjort noe galt.

 
Det kan gå mot annektering av bosetningene

Publisert:

Et lovforslag som støttes av flere posisjonspartier i Knesset, går inn for at Israel nå skal annektere områdene der de jødiske bosetningene i de omstridte områdene i Judea og Samaria befinner seg.

 
Israelsk kampfly skutt ned

Publisert:

Det skjedde en kraftig eskalering av konflikten ved Israels nordfront lørdag 10. februar, etter at en iransk drone beveget seg inn over israelsk luftrom.

 
PLO vurderer å trekke tilbake «Israel-anerkjennelse»

Publisert:

Palestinernes paraplyorganisasjon planlegger å annullere erklæringen som la grunnlaget for ideen om en tostatsløsning for 30 år siden.

 
Israel bombet IS på Sinai – med Egypts velsignelse

Publisert:

I kampen mot IS har israelske fly, helikoptre og droner gjennomført over 100 angrep på Sinaihalvøya, med godkjennelse fra Egypt, skriver New York Times.

 
Rapport: Israel er med på å avsløre IS-krigere som vil til Europa

Publisert:

Ifølge den tyske avisen Der Spiegel er Israel ett av 21 land som deltar i et hemmelig etterretningssamarbeid for å avdekke europeiske jihadister som forsøker å vende tilbake til Europa etter å ha tjenestegjort for Islamsk Stat i Syria.

 
Legaliserer utpost

Publisert:

Den israelske regjeringen vedtok søndag å legalisere utposten Havat Gilad, der en israelsk seksbarnsfar nylig ble brutalt drept i et terrorangrep.

 
29 år gammel firebarnsfar dept av terrorist

Publisert:

Mandag ettermiddag ble en israelsk mann på 29 år drept i et knivangrep utenfor den israelske bosetningen Ariel i Samaria. Han etterlater seg kone og fire barn, ifølge Haaretz.

 
USA setter Hamas-leder på terrorliste

Publisert:

Ismail Haniyeh, som leder den palestinske islamistiske Hamas-bevegelsen, er blitt ført opp på USAs liste over terrorister.

 
Harila engasjerer seg i rusomsorg  i Israel

Publisert:

Det er et stadig økende antall hjemløse og rusmisbrukere i Israel, faktisk hele 30.000. Mange av disse har immigrert fra Russland, hvorfra også vår stiftelse har vært med å hjelpe 6000 til Israel, forteller evangelist Steinar Harila.

 
Mannafondet trenger flere faste givere

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 10:48

Sammen-liknet med andre OECD-land, ligger Israel fortsatt høyest når det gjelder fattigdom. Og fattig-dommen øker.

 
Hotellbelegget på sitt høyeste nivå på ti år

Publisert:

Selv om israelere selv i økende grad er på ferie i utlandet, var hotellbelegget i 2017 det høyeste på ti år, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

 
Verdens 25. sterkeste økonomi

Publisert:

En ny indeks som vurderer økonomier rundt om i verden, rangerer Israel på 25. plass, like etter USA og Japan.

 
Stadig flere arabiske israelere foretrekker israelske universiteter

Publisert:

Arabiske israelere og arabere bosatt i Øst Jerusalem med israelsk ID-kort har anledning til å velge om de vil studere ved et israelsk universitet eller ved et palestinsk. Selv om de har tilgang til noen av verdens fremste universiteter, har det pleid å være mange som velger palestinske. Men trenden ...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse