Spent ved Syria-grensen

Publisert:

Forholdet mellom Israel og Syria er mer anspent enn på lenge, etter at en rekke syriske granater og maskingeværskudd har rammet den israelske delen av Golan-høydene den senere tiden.

 
Bønnefrokost i Israels hovedstad

Publisert:

Den første bønnefrokosten i Jerusalem gikk av stabelen i forrige uke. 550 mennesker fra 56 nasjoner var samlet, og det ble en kraftfull markering for Israel.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Den avgjørende uken i Israels historie

Publisert:

I forrige uke var det nøyaktig 50 år siden den forunderlige seks dager lange krigen da Israel – tallmessig og utstyrsmessig underlegne – gikk seirende ut av naboenes forsøk på å utslette dem. Her presenterer vi historien om hva som skjedde de viktige dagene i 1967.

 
Stor befolkningsvekst i Jerusalem

Publisert:

I år er det 50 år siden Israel erobret de østlige delene av Jerusalem, som før dette var under jordansk okkupasjon. I løpet av disse årene er den jødiske befolkningen i Israels hovedstad Jerusalem økt fra 197.700 til 542.000.

 
Krever at Qatar bryter med Hamas og Det muslimske brorskap

Publisert:

Saudi-Arabia vil ha slutt på Qatars statlige finansiering av terrorisme.

 
ANNONSE
Annonse
Aldri før har det vært mer populært å reise til Israel

Publisert:

Første kvartal i år kom det flere turister til Israel enn noensinne i landets historie i disse månedene. Nå fortsetter den oppadgående trenden for fullt, viser tallene fra mai.

 
Positiv OECD-rapport

Publisert:

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) offentligjorde nylig en ny rapport om den israelske økonomien. Resultatet er oppmuntrende.

 
Trump skal ha skjelt ut Abbas

Publisert:

– Du lurte meg, skal Trump ha sagt til Abbas da de møttes i Betlehem.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
– FN har oppført seg som en bølle mot Israel

Publisert:

Antyder trussel om å trekke seg fra menneskerettighetsrådet.

 
– Det finnes et lys midt i det mørkeste mørke

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 19:24

Pastor Per Ove Berg fra Credokirken i Bergen kommer tilbake direkte fra Mosul i Irak, byen som delvis er frigjort fra IS. I kruttrøyk og under geværild reddes flyktninger fra den delen av millionbyen som fortsatt er under IS-kontroll. – Utrolig sterkt å se disse menneskene i øynene, sier Berg.

 
Lønner terrorister for 2,8 milliarder årlig

Publisert:

De siste fire årene har syv prosent av de palestinske selvstyremyndighetenes budsjett gått til å lønne terrorister. Beløpet tilsvarer mer enn en femdel av den totale internasjonale bistanden til palestinerne.

 
Minst 12 drept i angrep i Teheran

Publisert:

Minst tolv mennesker er drept i det som ser ut til å være flere koordinerte angrep i Irans hovedstad Teheran. IS hevder de står bak.

 
– FrP-vedtak skyldes muslimsk innvandring

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 15:05

Manfred Gerstenfeld tolker FrPs omskjæringsvedtak som en konsekvens av islamskepsis og innvandringsmotstand, der jødene ble rammet utilsiktet.

 
– Riksrevisjonen bør gjennomgå palestiner-bistand

Publisert:

Hans Fredrik Grøvan (KrF) er glad for at utenriksminister Børge Brende reagerte raskt da det kom frem at et norskfinansiert palestinsk kvinnesenter var oppkalt etter en terrorist som drepte 37 ofre. Nå etterlyser han en større gjennomgang av bistanden til palestinerne, for å sikre at ikke det skjule...

 
Danmark gransker palestinske bistandsmottakere

Publisert:

Den danske regjeringen har vedtatt å gjøre en grundig gjennomgang av midler som er gitt til palestinske organisasjoner. Mens granskningen pågår, vil ingen nye bistandsavtaler bli inngått.

 
Israel: Muligheter for samarbeid etter Qatar-splittelse

Publisert:

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sier splittelsen mellom Qatar og Saudi-Arabia åpner for samarbeid i kampen mot terrorisme.

 
– Trump vil foreløpig ikke flytte ambassaden til Jerusalem

Publisert:

President Donald Trump har besluttet at USAs ambassade i Israel foreløpig ikke skal flyttes til Jerusalem, sier en tjenestemann i Det hvite hus.

 
Tsjekkia anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

Publisert:

Etter et initiativ fra Internasjonale Kristne Ambassades (ICEJ) leder i Tsjekkia, Vladimir Kalos, har nasjonalforsamlingen, med stort flertall, gått inn for å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

 
Rett fra Oslo til ny statsrådjobb

Publisert: - Oppdatert: 30.05.2017 kl 20:45

Ayoub Kara var i Oslo søndag og talte på Partiet De Kristnes arrangement PDK Convention. Samme formiddag ble han kalt tilbake til Israel for å utnevnes til kommunikasjonsminister.

 
Oppmuntret av støtte etter anti-israelske vedtak

Publisert:

Israels ambassadør tror kreftene som sto bak LO-boikotten og FrPs anti-omskjæringsvedtak, egentlig er en minoritet i Norge. – Heldigvis er det en stor del av befolkningen som er anstendige og som kan skille mellom rett og galt, rettferdig og urettferdig, sier han.

 
Tilgir IS-terrorister for massedrap på kristne

Publisert: - Oppdatert: 29.05.2017 kl 14:01

Islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot en buss med kristne i Egypt fredag 26. mai. 29 ble drept i angrepet, og over 20 ble såret. – Vi tilgir angriperne, sier den egyptiske pastoren Fawsi Khalil.

 
Nå følger FN Norges eksempel

Publisert:

Den norske avdelingen av Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem satte i gang en kjedereaksjon mot palestinske myndigheters misbruk av bistandspenger til terrorglorifisering.

 
Trump snakket om fred

Publisert:

- Det er en voksende forståelse i den arabiske verden, for at de har felles sak med dere overfor trusselen fra Iran.

 
Terrormorder blir borgermester i Hebron

Publisert:

En palestinsk terrorist som tidligere er dømt for drap på seks israelere, ble søndag valgt til borgermester i den palestinsk-kontrollerte byen Hebron.

 
– Vi vil fortsatt utslette Israel

Publisert:

En av grunnleggerne av terrororganisasjonen Hamas, Mahmoud al-Zahar, tilbakeviser rapportene om at organisasjonen er i ferd med å bli moderat.

 
ANNONSE
Annonse