Yisrael (113) var verdens eldste mann

Publisert:

Verdens eldste mann, holocaust-vitnet Yisrael Kristal, døde forrige fredag i Haifa. Han ble 113 år gammel.

 
Tror de har funnet Peters hjemby

Publisert:

Arkeologer kan ha funnet ut av mysteriet hvor apostelen Peters hjemby lå.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Israels ledere fordømmer antisemittisme i USA

Publisert:

Israels president Reuven Rivlin er sjokkert over antisemittismen som viste seg i USA i helgen, men har tro på at landets ledere vil håndtere det bra.

 
Ambassadører fra to nye muslimske land til Israel

Publisert:

Senegal og Guineas påtroppende ambassadører ble tatt imot av Israels president denne uken.

 
Apple utvider i Israel

Publisert:

Mens Intel Israel planlegger å rekruttere 1.500 nye spesialister innen neste år, er Apple Israel for øyeblikket midt i en kampanje for å rekruttere israelske ingeniører som spesialiserer seg på sensorer, bildebehandling, datautvikling og optikk.

 
ANNONSE
Annonse
Terroroffer ved bevissthet igjen

Publisert:

En israelsk mann på 43 år som be knivstukket av en palestinsk terrorist 2. august, er kommet til bevissthet igjen.

 
Kjøligere forhold mellom Israel og Jordan

Publisert:

De palestinske selvstyremyndighetene styrker relasjonen til Jordan i etterkant av opptøyer på Tempelhøyden og skyting ved den israelske ambassaden i Amman.

 

Publisert:

Høstens møte i giverlandsgruppa, AHLC, for de palestinske selvstyremyndighetene nærmer seg, og vi ser ingen grunn til å tro at det blir mer fredsskapende enn det forrige. Giverlandsgruppa ledes av Norge som en støtte til fredsforhandlingene under Oslo-prosessen. Samtidig er Norge en stor bidragsyter...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Nylig kunne vi lese et oppslag på NRKs nettsider som forteller at mens «verden gir milliarder av kroner i bistand til Palestina, havner mesteparten av disse pengene ifølge en forskningsrapport i økonomien til okkupasjonsmakten Israel.»

 
Funnet skyldig i å ha satt fyr på brødunder-kirken

Publisert:

En 22 år gammel israelsk mann er funnet skyldig i ildspåsettelse at en historisk kirke ved Genesaretsjøen i Israel i 2015.

 
Lederen for Israels arbeiderparti ble ikke gjenvalgt

Publisert:

Lederen for det israelske arbeiderpartiet, Isaac Herzog, lyktes ikke i å bli gjenvalgt tirsdag.

 
Spent ved Syria-grensen

Publisert:

Forholdet mellom Israel og Syria er mer anspent enn på lenge, etter at en rekke syriske granater og maskingeværskudd har rammet den israelske delen av Golan-høydene den senere tiden.

 
Bønnefrokost i Israels hovedstad

Publisert:

Den første bønnefrokosten i Jerusalem gikk av stabelen i forrige uke. 550 mennesker fra 56 nasjoner var samlet, og det ble en kraftfull markering for Israel.

 
Den avgjørende uken i Israels historie

Publisert:

I forrige uke var det nøyaktig 50 år siden den forunderlige seks dager lange krigen da Israel – tallmessig og utstyrsmessig underlegne – gikk seirende ut av naboenes forsøk på å utslette dem. Her presenterer vi historien om hva som skjedde de viktige dagene i 1967.

 
Stor befolkningsvekst i Jerusalem

Publisert:

I år er det 50 år siden Israel erobret de østlige delene av Jerusalem, som før dette var under jordansk okkupasjon. I løpet av disse årene er den jødiske befolkningen i Israels hovedstad Jerusalem økt fra 197.700 til 542.000.

 
Krever at Qatar bryter med Hamas og Det muslimske brorskap

Publisert:

Saudi-Arabia vil ha slutt på Qatars statlige finansiering av terrorisme.

 
Aldri før har det vært mer populært å reise til Israel

Publisert:

Første kvartal i år kom det flere turister til Israel enn noensinne i landets historie i disse månedene. Nå fortsetter den oppadgående trenden for fullt, viser tallene fra mai.

 
Positiv OECD-rapport

Publisert:

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) offentligjorde nylig en ny rapport om den israelske økonomien. Resultatet er oppmuntrende.

 
Trump skal ha skjelt ut Abbas

Publisert:

– Du lurte meg, skal Trump ha sagt til Abbas da de møttes i Betlehem.

 
– FN har oppført seg som en bølle mot Israel

Publisert:

Antyder trussel om å trekke seg fra menneskerettighetsrådet.

 
– Det finnes et lys midt i det mørkeste mørke

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 19:24

Pastor Per Ove Berg fra Credokirken i Bergen kommer tilbake direkte fra Mosul i Irak, byen som delvis er frigjort fra IS. I kruttrøyk og under geværild reddes flyktninger fra den delen av millionbyen som fortsatt er under IS-kontroll. – Utrolig sterkt å se disse menneskene i øynene, sier Berg.

 
Lønner terrorister for 2,8 milliarder årlig

Publisert:

De siste fire årene har syv prosent av de palestinske selvstyremyndighetenes budsjett gått til å lønne terrorister. Beløpet tilsvarer mer enn en femdel av den totale internasjonale bistanden til palestinerne.

 
Minst 12 drept i angrep i Teheran

Publisert:

Minst tolv mennesker er drept i det som ser ut til å være flere koordinerte angrep i Irans hovedstad Teheran. IS hevder de står bak.

 
– FrP-vedtak skyldes muslimsk innvandring

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 15:05

Manfred Gerstenfeld tolker FrPs omskjæringsvedtak som en konsekvens av islamskepsis og innvandringsmotstand, der jødene ble rammet utilsiktet.

 
– Riksrevisjonen bør gjennomgå palestiner-bistand

Publisert:

Hans Fredrik Grøvan (KrF) er glad for at utenriksminister Børge Brende reagerte raskt da det kom frem at et norskfinansiert palestinsk kvinnesenter var oppkalt etter en terrorist som drepte 37 ofre. Nå etterlyser han en større gjennomgang av bistanden til palestinerne, for å sikre at ikke det skjule...

 
ANNONSE
Annonse