Israelsk politi mener Netanyahu bør tiltales for korrupsjon

Publisert:

Etter langvarig etterforskning anbefaler israelsk politi at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon. Selv nekter han for å ha gjort noe galt.

 
Det kan gå mot annektering av bosetningene

Publisert:

Et lovforslag som støttes av flere posisjonspartier i Knesset, går inn for at Israel nå skal annektere områdene der de jødiske bosetningene i de omstridte områdene i Judea og Samaria befinner seg.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Israelsk kampfly skutt ned

Publisert:

Det skjedde en kraftig eskalering av konflikten ved Israels nordfront lørdag 10. februar, etter at en iransk drone beveget seg inn over israelsk luftrom.

 
PLO vurderer å trekke tilbake «Israel-anerkjennelse»

Publisert:

Palestinernes paraplyorganisasjon planlegger å annullere erklæringen som la grunnlaget for ideen om en tostatsløsning for 30 år siden.

 
Israel bombet IS på Sinai – med Egypts velsignelse

Publisert:

I kampen mot IS har israelske fly, helikoptre og droner gjennomført over 100 angrep på Sinaihalvøya, med godkjennelse fra Egypt, skriver New York Times.

 
Rapport: Israel er med på å avsløre IS-krigere som vil til Europa

Publisert:

Ifølge den tyske avisen Der Spiegel er Israel ett av 21 land som deltar i et hemmelig etterretningssamarbeid for å avdekke europeiske jihadister som forsøker å vende tilbake til Europa etter å ha tjenestegjort for Islamsk Stat i Syria.

 
Legaliserer utpost

Publisert:

Den israelske regjeringen vedtok søndag å legalisere utposten Havat Gilad, der en israelsk seksbarnsfar nylig ble brutalt drept i et terrorangrep.

 
29 år gammel firebarnsfar dept av terrorist

Publisert:

Mandag ettermiddag ble en israelsk mann på 29 år drept i et knivangrep utenfor den israelske bosetningen Ariel i Samaria. Han etterlater seg kone og fire barn, ifølge Haaretz.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
USA setter Hamas-leder på terrorliste

Publisert:

Ismail Haniyeh, som leder den palestinske islamistiske Hamas-bevegelsen, er blitt ført opp på USAs liste over terrorister.

 
Harila engasjerer seg i rusomsorg  i Israel

Publisert:

Det er et stadig økende antall hjemløse og rusmisbrukere i Israel, faktisk hele 30.000. Mange av disse har immigrert fra Russland, hvorfra også vår stiftelse har vært med å hjelpe 6000 til Israel, forteller evangelist Steinar Harila.

 
Mannafondet trenger flere faste givere

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 10:48

Sammen-liknet med andre OECD-land, ligger Israel fortsatt høyest når det gjelder fattigdom. Og fattig-dommen øker.

 
Hotellbelegget på sitt høyeste nivå på ti år

Publisert:

Selv om israelere selv i økende grad er på ferie i utlandet, var hotellbelegget i 2017 det høyeste på ti år, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

 
Verdens 25. sterkeste økonomi

Publisert:

En ny indeks som vurderer økonomier rundt om i verden, rangerer Israel på 25. plass, like etter USA og Japan.

 
Stadig flere arabiske israelere foretrekker israelske universiteter

Publisert:

Arabiske israelere og arabere bosatt i Øst Jerusalem med israelsk ID-kort har anledning til å velge om de vil studere ved et israelsk universitet eller ved et palestinsk. Selv om de har tilgang til noen av verdens fremste universiteter, har det pleid å være mange som velger palestinske. Men trenden ...

 
Abbas får privatfly til 400 millioner kroner

Publisert:

En rekke internasjonale hjelpeorganisasjoner protesterer mot at USA vil kutte 65 millioner dollar i støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Samtidig kjøper de palestinske myndighetene nytt privatfly til sin leder, president Mahmoud Abbas, til en verdi av 50 millioner dollar.

 
Verdens minste og søteste tomater kommer fra Israel

Publisert:

Det israelske selskapet Kedem har utviklet verdens minste og verdens søteste tomat-typer.

 
EU snakker om å tilby palestinerne assosieringsavtale

Publisert:

EUs medlemsland kommer ikke til å anerkjenne Palestina som stat nå, men vurderer å åpne formelle forhandlinger om en assosieringsavtale.

 
Pence: – Ambassaden flyttes til Jerusalem i 2019

Publisert:

Da USAs visepresident Mike Pence talte i parlamentet under sitt besøk i Israel mandag 22. januar, opplyste han at USA vil fremskynde åpningen av ny amerikansk ambassade i Jerusalem.

 
Eksportrekord i 2017

Publisert:

Når de endelige tallene for 2017 kommer inn, vil de trolig vise at Israels årlige eksport av varer og tjenester har oversteget hundre milliarder dollar for første gang, ifølge en foreløpig rapport fra Israels eksportinstitutt og landets økonomi- og industridepartement.

 
Terror-tunnel avdekket i Israel

Publisert:

En underjordisk tunnel som gikk fra Gaza og inn på israelsk territorium ble i forrige uke avdekket og ødelagt av israelske styrker. Tunnelen skal ha tilhørt Hamas, og hensikten skal ha vært å sprenge den grenseovergangen mot Gaza der det meste av humanitær hjelp passerer.

 
Nå kommer du raskere til Jerusalem fra Tel Aviv

Publisert:

Allerede til påske kommer du raskere fra Tel Aviv til Jerusalem enn noen gang tidligere.

 
Netanyahu i India

Publisert:

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker denne uken India. I New Delhi ble han ønsket velkommen som en gammel venn av statsminister Narenda Modri.

 
Egyptiske styrker drepte palestinsk fisker

Publisert:

Egyptiske styrker skjøt og drepte en palestinsk fisker utenfor kysten av Gazastripen natt til lørdag.

 
Israelsk seksbarnsfar drept i skyteangrep

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2018 kl 15:11

Israeleren Raziel Shevah (35) ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn i et terrorangrep på Vestbredden tirsdag 9. januar.

 
Israel skal ha angrepet våpenlager i Syria

Publisert:

– Israel handler aktivt for å hindre at mer avanserte våpen når frem til Hizbollah, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

 
ANNONSE
Annonse