Strategisk allianse mellom jøder og kristne, for Jerusalems skyld

Publisert: - Oppdatert: 19.10.2017 kl 17:05

– Vi takker dere for at dere står opp for Israel, for ytringsfrihet og religionsfrihet i deres egne land. Israel har ikke bedre venner enn de kristne rundt om i verden.

 
Kraftig økning i levestandard

Publisert:

De siste tre årene har Israels bruttonasjonalprodukt per innbygger økt med totalt 4,4 prosent. Sammen med en negativ inflasjon på 0,8 prosent har det betydd at israelerne har fått en betydelig økning i sin livskvalitet, skriver avisen Israel Hayom. Tallene er offentligjort av den israelske sentralba...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Raketter fra Sinai traff Israel

Publisert:

To raketter ble avfyrt fra den egyptiske Sinai-halvøya mot Israel søndag kveld.

 
Israel og USA forlater UNESCO

Publisert:

Etter en rekke resolusjoner som undergraver jødenes tilknytning til Jerusalem, har Israel og USA fått nok. De forlater nå FNs kulturorganisasjon.

 
Netanyahu: – Trump har skapt en mulighet til å reparere en dårlig avtale

Publisert:

– Hvis ikke atomavtalen med Iran blir forandret, er det en ting som er helt sikkert: I løpet av noen få år vil verdens fremste terrorregime ha et arsenal av atomvåpen. Det utgjør en enorm fare for vår felles fremtid, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

 
Trump med Iran-kunngjøring fredag

Publisert:

President Donald Trump kunngjør fredag hva han akter å gjøre med atomavtalen med Iran, melder CBS News.

 
Fremtidens israelske forsvar er basert på høyteknologi

Publisert:

Det israelske forsvaret presenterer en rekke nyvinninger som skal styrke landets sikkerhet.

 
Hamas utnevner terrorleder til politisk nestleder

Publisert:

Mannen som sto bak kidnappingen og drapene på tre jødiske tenåringsgutter sommeren 2014 – handlingen som startet opptrappingen av konflikten før Gaza-krigen den samme sommeren – er nå utnevnt til nestleder i Hamas´ politiske avdeling.

 
ANNONSE
Annonse
 
Reuven (70) ble drept av palestinske terrorister

Publisert:

Forrige onsdag ble Reuven Schmerling funnet drept i et lagerlokale i den arabiske israelske byen Kafr Qassem. Israelsk politi har arrestert to mistenkte, og opplyser at de mener drapet var en terrorhandling.

 
Rakettangrep fra Gaza etter to måneders stillhet

Publisert:

Søndag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gaza mot Israel. Det israelske forsvaret besvarte angrepet med å ramme en Hamas-stilling ved grensen.

 
Trump flytter ikke ambassaden til Jerusalem ennå

Publisert: - Oppdatert: 09.10.2017 kl 15:50

USAs president Donald Trump har ikke tenkt å flytte USAs ambassade til Jerusalem ennå, sa han lørdag kveld. Det skaper skuffelser i den israelske regjeringen.

 
Ikke avgjort at Vanunu får reise til Norge

Publisert:

I forrige uke ble det kjent at den spionasjedømte israeleren Mordechai Vanunu har fått innvilget familiegjenforening i Norge, på grunn av sitt ekteskap med en norsk kvinne. Men etter israelske myndigheters oppfatning, utgjør han fremdeles en sikkerhetsrisiko, og han har ikke fått tillatelse til å fo...

 
Fullt og ventelister

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2017 kl 09:32

Når Løvhyttefesten starter denne uka, nærmere bestemt fredag 6. oktober, er ICEJ og Visjon Norge på plass med en stor tropp norske israelvenner.

 
– Håper at hundre års  urettferdighet kan bli korrigert

Publisert:

Slik ser partileder Erik Selle fra Partiet De Kristne på initiativet kurderne nå har tatt til å opprette sin egen uavhengige stat. Han og pastor i Per Ove Berg fra Credokirken i Bergen var i forrige uke til stede som valgobservatører da kurderne stemte for å gjøre seg uavhengige fra Irak.

 
«Sønn av Hamas» skapte sjokkbølger i FNs menneskerettsråd

Publisert:

Blant de rutinemessige fordømmelsene av Israel, dukket det 25. september opp en stemme som fikk mange av menneskerådets medlemmer til å sperre opp øynene.

 
– Interpol vil bli skadelidende etter å ha innlemmet palestinerne

Publisert:

Israels president Reuven Rivlin advarer om konsekvensene av at det internasjonale politisamarbeidet Interpol har tatt opp «Palestina» som medlem.

 
Regjeringsmøte i Gaza

Publisert:

For første gang på to år var de palestinske selvstyremyndighetenes statsminister Rami Hamdallah i Gaza denne uken.

 
Netanyahu lover stor utvidelse av bosetning utenfor Jerusalem

Publisert:

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å bygge flere tusen nye boliger i bosetningen Maale Adumim, som ligger en mil utenfor Jerusalem og er en del av de store bosetningsblokkene like på den andre siden av våpenhvilelinjene fra 1967.

 
– Nå skjønner vi hva Israel opplever

Publisert:

– Europeere opplever nå den frykten som dere har opplevd i flere tiår, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et intervju med israelsk storavis.

 
London-politiet ser til Israel i kampen mot terror

Publisert:

Londons assisterende politisjef Alistair Sutherland har nylig besøkt. Han erkjenner at det gjenstår mer arbeid for å hinder fremtidige terrorangrep.

 
Meningsmåling: Hamas' kandidat ville slå Abbas

Publisert: - Oppdatert: 29.09.2017 kl 11:44

Ismail Haniyeh, lederen for Hamas, ville slå president Mahmoud Abbas om det var samlet presidentvalg i alle de palestinsk-kontrollerte områdene nå, viser en meningsmåling.

 
Gave fra Israel til norske ryggmargspasienter

Publisert:

Staten Israel og Stiftelsen Morgenstjernen har donert en teknologisk nyvinning til Sunnaas sykehus.

 
Overveldende flertall for et uavhengig Kurdistan

Publisert:

Mer enn 90 prosent av velgerne støtter et uavhengig Kurdistan i Nord-Irak, ifølge de første resultatene fra valgstyret i regionhovedstaden Arbil.

 
Tre israelere drept i terrorangrep

Publisert:

Tre israelere ble drept og en ble alvorlig skadet da en palestinsk terrorist gikk til skyteangrep like utenfor Jerusalem tirsdag morgen.

 
PA vil bli med i Interpol

Publisert:

De palestinske selvstyremyndighetenes søknad om å bli tatt opp i det internasjonale kriminalpolitisamarbeidet Interpol, legges denne uken frem til avstemning i generalforsamlingen.