Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løfter frem sannheten om Israel

Publisert:

– Vi har med oss et lag av talere som er unikt på norsk jord, sier Dag Øyvind Juliussen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. Han har regien på en egen sesjon der Israels sak skal settes på agendaen i Oslo Kongressenter.

 
Menigheten sender 25 ledere og medlemmer til Oslo Symposium

Publisert:

Menigheten M40 i Oslo sender hele sin ledergruppe, pluss en del medlemmer til Oslo Symposium. 25 deltakere kommer fra Oslo-menigheten.

 
Tomas Sandell til Oslo Symposium

Publisert:

Den finske Israelvennen og EU-lobbyisten, Tomas Sandell, taler under Israelssesjonen på Oslo Symposium. Denne uken starter han også som fast spaltist i Norge IDAG.

 
– Fraråder samarbeid med prester som vier homofile

Publisert:

«Teologisk refleksjonsgruppe» innen Pinsebevegelsen har via Lederrådet sendt ut brev til alle de 335 pinsemenighetene i Norge. De anbefaler å avstå fra å samarbeide med prester som vil vie homofile.

 
36 organisasjoner og kirkesamfunn står sammen for ekteskapet

Publisert:

«Ekteskapserklæringen» som ble publisert 1. juli 2016, er nå utgitt i tredje opplag og trykket i 55.000 eksemplarer. Bak utgivelsen står 36 organisasjoner og kirkesamfunn. Sammen har de utgitt et verdidokument om ekteskapet, barnet og Bibelen i møte med vår tids kjønnsnøytrale ideologi.

 
– Ny tone mellom USA og Israel

Publisert:

Dag Øyvind Juliussen i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem mener forholdet mellom USA og Israel har fått et kapittelskifte. Conrad Myrland i Med Israel for fred sier Trump-administrasjonen ser på Israel med samme briller som Netanyahu-regjeringen.

 
Fortviler over at konvertitter ikke blir tatt på alvor

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 18:14

Stig Magne Heitmann mener begrunnelsene som gis for å sende ut asylsøkere som er blitt kristne, i mange tilfeller er uforståelige. Han mener de norske utlendingsmyndighetenes avgjørelser mange ganger er problematiske i forhold til menneskerettighetene og flyktningkonvensjonen.

 
UDI: – Ser på om søkeren har misjonert i Norge

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 18:14

– Dersom en asylsøker ikke har hatt en misjonerende eller annen utadrettet kristen aktivitet i Norge, er det mindre sannsynlig at vedkommende vil ha det ved retur til hjemlandet, mener norske utlendingsmyndigheter. Slik forsvarer de at en del kristne konvertitter returneres til muslimske land.

 
Israelsk soldat fikk 18 måneders fengsel

Publisert:

Soldaten Elor Azaria (21) er idømt 18 måneder fengsel av en militærdomstol, etter at han ble funnet skyldig i forsettlig drap på en uskadeliggjort palestinsk terrorist.

 
Hver tredje nordmann får en ny kommune

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 15:13

Antall kommuner kuttes med 70, og ved delvis tvang blir 27 kommuner til 8. Det er status etter at regjeringens lenge varslede kommunereform er på plass.

 
– Kan gi vekst til småpartiene

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 15:13

Å endre det fylkeskommunale kartet kan gi utslag på det partipolitiske terrenget, mener valgforsker Bernt Aardal.

 
Redd Barna: Somalia på randen av hungersnød

Publisert:

Redd Barna advarer om at sultkatastrofen i Somalia er på randen til å bli hungersnød i løpet få uker.

 
Åpne Dører møtte UD

Publisert:

Representanter fra Åpne Dører var i forrige uke i møte med Utenriksdepartementet samt representanter fra Utenrikskomiteen på Stortinget. De opplever at informasjonen om forfulgte kristne blir tatt imot med interesse.

 
Hundre terrorangrep i januar

Publisert:

Fem israelere ble drept og 16 skadet i til sammen hundre terrorangrep i januar måned, ifølge den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.

 
IS varsler flere angrep mot de kristne i Egypt

Publisert:

I en ny trusselvideo publisert mandag 20. februar, varsler en terrorgruppe i den egyptiske Sinai-ørkenen med bånd til Islamsk Stat at nye angrep mot Egypts kristne vil komme snart.

 
Nytt rakettangrep mot Sør-Israel

Publisert:

To raketter fra Sinai eksploderte sør i Israel mandag 20. februar.

 
Israelsk araber planla IS-angrep i Tel Aviv

Publisert:

Israelsk etterretning opplyser å ha arrestert en 35 år gammel mann for å ha forsøkt å danne en terrorcelle for Islamsk Stat for å utføre angrep i Israel.

 
Stortingspresidenten først ute med kongehilsen

Publisert: - Oppdatert: 21.02.2017 kl 09:52

Kong Harald fyller 80 år og Slottet har nå lagt ut en gratulasjonsprotokoll. Etter at politikere og diplomater har skrevet sin hilsen er det publikums tur.

 
Sp-Toppe vil straffe surrogatforeldre

Publisert:

Helsepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Kjersti Toppe, vil innføre straff for nordmenn som får barn ved hjelp av surrogatmødre i utlandet.

 
Iran skyter opp sofistikerte raketter under øvelse

Publisert:

Den iranske revolusjonsgarden har skutt opp sofistikerte raketter under en militærøvelse som ble innledet mandag, melder iranske medier.

 
8 av 18 Høyre-fylkeslag vil ha eggdonasjon

Publisert:

Åtte av Høyres fylkeslag vil tillate eggdonasjon i Norge, ni fylkeslag har ikke bestemt seg, mens ett sier klart nei. Saken skal opp på landsmøtet om tre uker.

 
Bollestad: Eggdonasjon er ikke likestilling

Publisert:

2. nestleder i KrF, Olaug Bollestad, er bekymret for at flere partier åpner døren på gløtt for eggdonasjon og sier eggdonasjon ikke er likestilling.

 
Videregående skole for dem som har «falt utenfor»

Publisert:

Høsten 2017 starter Stiftelsen Karmsund ABR-senter opp videregående skole på Karmøy. Skolen er et tilbud for personer som ikke har fullført videregående opplæring.

 
Trenger troen forsvares?

Publisert:

Trenger den kristne troen å forsvares med fornuftig argumentasjon, eller er det mest rett å overlate den jobben til Den Hellige Ånd?

 
– Åpnet stengt fengsel

Publisert:

Det var sendt inn terrorpoliti med hunder for en skikkelig razzia i fengselet i Budapest i Ungarn. Alle cellene og alle fangene skulle undersøkes, for å beslaglegge våpen og narkotika. Derfor var fengselet helt og holdent stengt. Alle aktivitetene var avlyst for lang tid framover.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!