Hareide vil ikke bekrefte borgerlig støtte

Publisert:

I forrige uke forsikret parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen (KrF) om at det etter hans mening blir borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall i valget. Men partileder Knut Arild Hareide vil ikke si det samme.

 
Venstre-lederen sier nei til Ap

Publisert:

Med 4,1 prosent kommer Venstre over sperregrensen i en ny VG-måling. Samtidig utelukker partileder Trine Skei Grande støtte til Støre om ny statsminister.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Storm av hijab-klager til NRK

Publisert:

Line Konstali reagerer på at programleder Faten Mahdi al-Hussaini får lov å bære hijab på lufta, mens nyhetsanker Siv Kristin Sællmann nektes å bruke kors på tv. Derfor har hun klaget inn NRK til Likestillings- og diskrimineringsombudet. Og hun er langt fra alene om å reagere.

 
Ti tusen har meldt seg ut av Den norske kirke i år

Publisert:

Da muligheten for å melde seg ut eller inn av Den norske kirke via internett ble åpnet i fjor, startet en massiv bølge av utmeldinger. Nå er tallene på et mer stabilt nivå, men likevel har 10.479 meldt seg ut i løpet av årets syv første måneder. Samtidig meldte 1.547 seg inn i samme periode, og det ...

 
Lokker med gratis tur til misjonsland

Publisert:

Bibelskolen Gå Ut Senteret gir bort gratis tur til et av skolens misjonsland eller en prøveuke som student. – Det handler om å la folk få øynene opp for tilbudet vårt, sier rektoren.

 
ANNONSE
Annonse
40 nasjonaliteter blant de drepte og skadde i Spania

Publisert:

De 14 drepte og rundt 120 skadde i de to bilangrepene i Spania kommer fra nesten 40 forskjellige land.

 
– og Dagfinns hjerte ble helbredet

Publisert:

Dagfinn Gaarde har fått et nytt liv etter at en frimodig bibelskolestudent stoppet ham langs veien og spurte om han kunne få be for ham.

 
Strekker ut kjærlige hender i Gambia

Publisert:

Anne Marie og Bjørn Pettersen har reist langt ute i bushen i Afrika for å finne pasienter med leppe- og ganespalter. Nylig fikk de 45.000 kroner fra Øygospels misjonskollekt til sitt arbeid i Kenya og Gambia.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Avgjørende dager i kampen for kristen skole på Stord

Publisert:

Stord Kristne Skule kjemper i motvind for å få starte opp. Den siste bøygen er at uteområdene må godkjennes som skolegård av Utdanningsdirektoratet. Rekker de ikke det, får de ikke starte opp i år – og da mister de godkjenningen til å drive skole.

 
Kristen-Norge intensiverer bønn før Stortingsvalget

Publisert:

1. Hvordan forbereder din menighet/organisasjon stortingsvalget i september? Har dere konkrete bønnemøter? Bønn under gudstjenester for valget? Besøk av kandidater? Temamøter? 2. Er det noen spesielle politiske saker din sammenheng ser på som viktig fra et kristent ståsted? 3. Hvor opplever du dag...

 
– Skolen må gi alle muligheten til å lykkes

Publisert:

Kristin Vinje, Høyres stortingsrepresentant fra Oslo, har doktorgrad i petrokjemi og har klokkertro på naturvitenskapen. - Jo Benkow sa at han valgte seg Høyre fordi det var det partiet det var lettest å være annerledes i. Det er veldig godt sagt.

 
Yisrael (113) var verdens eldste mann

Publisert:

Verdens eldste mann, holocaust-vitnet Yisrael Kristal, døde forrige fredag i Haifa. Han ble 113 år gammel.

 
Tror de har funnet Peters hjemby

Publisert:

Arkeologer kan ha funnet ut av mysteriet hvor apostelen Peters hjemby lå.

 
Ny bok vil heve debatten om sorteringssamfunnet

Publisert:

KrF-politiker Erik Lunde oppfordrer i sin nye bok «Uønsket» til å stå sammen mot sortering av mennesker.

 
Løfter frem Hans Nielsen Hauges liv i musikkteater

Publisert:

Historien om en av de mest betydningsfulle personer i norsk historie blir nå løftet frem på scenen i Fredrikstad.

 
Stina fant frihet hos Jesus

Publisert: - Oppdatert: 19.08.2017 kl 10:17

– Jeg vil gjerne etablere meg på nytt, og helst i Froland. Jeg har lært nå at jeg skal være nøye med å velge mitt nettverk. Og jeg vil gjerne være med på møtene til Jørn og Pernille Strand. Jeg vil ikke la meg drive av følelsene. Det har vært feil. Tro har ikke primært med følelser å gjøre. Det er e...

 
Spanske myndigheter sier de to angrepene har forbindelse

Publisert:

Angrepene i to spanske byer følger samme mønster og har forbindelse med hverandre, sier katalanske myndigheter. Dette er ennå ikke bekreftet av politiet.

 
Minst 13 drept i terrorangrep i Barcelona

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2017 kl 11:03

Flere mennesker er drept i et terrorangrep i Barcelona torsdag, ifølge spanske medier. To væpnede personer skal ha tatt seg inn i en restaurant i nærheten.

 
Meldte seg ut av Kirken på grunn av biskopen

Publisert:

Kenneth Svendsen er Israelvenn Han er Nordland-befolkningens ombudsmann, og er spesielt glad for Fremskrittspartiets resultater i samferdselspolitikken gjennom de siste fire år i regjering.

 
Israels ledere fordømmer antisemittisme i USA

Publisert:

Israels president Reuven Rivlin er sjokkert over antisemittismen som viste seg i USA i helgen, men har tro på at landets ledere vil håndtere det bra.

 
Ambassadører fra to nye muslimske land til Israel

Publisert:

Senegal og Guineas påtroppende ambassadører ble tatt imot av Israels president denne uken.

 
Apple utvider i Israel

Publisert:

Mens Intel Israel planlegger å rekruttere 1.500 nye spesialister innen neste år, er Apple Israel for øyeblikket midt i en kampanje for å rekruttere israelske ingeniører som spesialiserer seg på sensorer, bildebehandling, datautvikling og optikk.

 
Terroroffer ved bevissthet igjen

Publisert:

En israelsk mann på 43 år som be knivstukket av en palestinsk terrorist 2. august, er kommet til bevissthet igjen.

 
Kjøligere forhold mellom Israel og Jordan

Publisert:

De palestinske selvstyremyndighetene styrker relasjonen til Jordan i etterkant av opptøyer på Tempelhøyden og skyting ved den israelske ambassaden i Amman.

 
Hareide nektet å svare om ekteskapsloven

Publisert:

I Politisk valgkvarter på NRK torsdag ble KrF-leder Knut Arild Hareide bedt om å svare ja eller nei på om han ville stemt for å bevare dagens kjønnsnøytrale ekteskapslov, dersom saken skulle ha vært oppe til votering i morgen. Det svarte han ikke på, men henviste i stedet til at stortingsgruppa mått...

 
ANNONSE
Annonse