Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Angrep på fransk marinebase avverget

Angrep på fransk marinebase avverget

 

Tirsdag avslørte franske myndigheter at de hadde arrestert en person med bånd til IS i Syria – anklaget for å planlegge et angrep mot en større marinebase.

Tekst:

Publisert:

Mannen som ble arrestert er 25 år gammel og var under overvåking for flere ganger å ha forsøkt å reise til Syria, og ble anholdt i oktober. Anklagene mot ham ble fremsatt i retten 2.november, ifølge AFP.

I en uttalelse fra den franske innenriksministeren var mannen overvåket «på grunn av sine radikale holdninger og offentlig støtte til jehadistene.» Han skal også, ifølge franske myndigheter, «forsøkt å å skaffe seg materiell for å gjennomføre et angrep på marinepersonell i den franske kystbyen Toulon.»

Da mannen ble arrestert bar han på seg både maske og kampkniv. Han innrømte under forhør at han stod i kontakt med franske statsborgere som er i Syria for å slåss for IS, og at det var disse som hadde manet ham til å begå et angrep i Frankrike.

Den omtalte marinebasen i Toulon er Frankrikes største, hvor 70 prosent av den franske flåten har tilholdt. Over 20 000 militære og sivile oppholder seg på basen.

Franske myndigheter mener å kunne dokumentere at over fem hundre franske statsborgere kjemper for IS i Syria og Irak. Omkring halvparten av disse har vendt hjem igjen og er potensielle tikkende bomber. Utover dette har 750 franskmenn uttalt at de kunne tenke seg å dra til Midtøsten for å slåss for IS.

Bilde: Fransk marineskip.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!