Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Carl I. Hagen tror Frp kan få ny konkurrent

Carl I. Hagen tror Frp kan få ny konkurrent

Carl I. Hagen, her fotografert på Frp-landsmøtet i april. FOTO: NTB/Scanpix

Oslo (NTB): Frp-veteran Carl I. Hagen mener det kan komme et opprørsparti i Norge, fordi Frp ikke lenger tør fronte ubehagelige saker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 21:35

I et intervju med VG trekker den tidligere Frp-lederen fram flere områder hvor han mener at politikerne er i utakt med folkestrømningene, deriblant klima, innvandring og EØS-avtalen.

– Det er åpenbart marked for et nytt parti. Fremskrittspartiet blir nå av mange sett på som et etablert parti, som er en del av makten, som sitter i regjering. De ser ikke på Frp som løsningen, sier Hagen. Han er uenig med Høyres Bent Høie, som sier at det ikke er amerikanske understrømmer i Norge som kan gi en Donald Trump-skikkelse i norsk politikk.

– Han undervurderer strømningene i det norske folk. Mange er misfornøyde. Ta bare klimaet. Det er ingen i Fremskrittspartiet som lenger tør si det jeg gjorde: At påstandene om at klimaendringene er menneskeskapte, er klimahysteri, sier Hagen.

Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp, sier at han ikke er redd for at det skal dukke opp en stor konkurrent til høyre for partiet.

– Det dukker stadig opp nye lister og nye partier. Det er en del av den demokratiske prosessen. Frp fronter de sakene som vi vil og skal, og det ivaretar vi, sier Nesvik til avisen. (©NTB)

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!