Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mike Huckabee i Israel:

– Det er ingenting som heter okkupasjon

– Det er ingenting som heter okkupasjon

Bygg Israel: Mike Huckabee besøkte Israel i forrige uke. Der talte han om å bygge Israel i Judea og Samaria, og viste frem en Trump-inspirert caps med «Build Israel great again»

- Jeg mener at Israel har skjøte på Judea og Samaria. Det er enkelte ord jeg nekter å bruke. Det er ingenting som heter Vestbredden. Det er Judea og Samaria. Det er ingenting som heter bosetninger. Dette er lokalsamfunn, nabolag og byer. Det er ingenting som heter okkupasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.01.2017 kl 18:03

Det sa Mike Huckabee til CNN forrige tirsdag, da han besøkte Maale Adumin, et område som er under utbygging i Samaria.

- Bygg Israel

Han talte foran en stor plakat, der det stod «Build Israel great again» (Bygg Israel storslått igjen), som henspeiler på slagordet til den nyvalgte presidenten Donald Trump, om gikk til valg på det samme for sitt eget land.

Huckabee fikk i tillegg en caps med samme budskap, som han lovet å gi til presidenten.

Han lovet videre at den nye presidenten kommer til å føre en helt annen politikk overfor Israel, enn Barack Obama.

Huckabee besøker ofte Israel, og er en sterk stemme for den jødiske staten, også i sitt eget hjemland. Han kommenterte FN-vedtaket før jul, som kom i stand da Obama instruerte sin FN-delegasjon til å la være å legge ned veto.

- Fornærmelse

I vedtaket heter det at Israel skal stanse bygging i de omstridte områdene. Utenriksminister John Kerry forsvarte USAs FN-opptreden i en tale kort tid etterpå, og sa at byggeaktiviteten er en hindring for fred mellom israelere og palestinaarabere.

Mike Huckabee hadde følgende å si om Kerrys tale:

- Det var en fornærmelse mot meg som amerikaner og jeg tror mot israelerne også.

Samme dag som Huckabee besøkte Israel, introduserte republikanerne et nytt forslag i senatet, anført av Marco Rubio og Ted Cruz, der de krever flytting av USAs ambassade til Jerusalem. Huckabee kunne ikke vært mer enig.

- Det eneste folket som noensinne har hatt Jerusalem som hovedstad er jødene. Ingen andre har noensinne gjort denne byen til hovedstad. Så det skulle ikke være kontroversielt en gang, sa han.

Huckabee besøker ofte jødiske byer i de omstridte områdene. I sommer besøkte han Shiloh, nord for Jerusalem, som er det bibelske stedet hvor paktens ark lå, før den ble flyttet til Jerusalem.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!