Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rektor Hanne Sørmo til Oslo Symposium

– Evangeliesenteret har betydd alt for meg

– Evangeliesenteret har betydd alt for meg

Fikk hjelp: Hanne Sørmo var rusmisbruker og kom inn på Evangeliesenteret. I dag hjelper hun andre, som rektor på bibelskolen. FOTO: Privat

Hanne Sørmo er rektor på Evangeliesenterets Bibelskole i Sperrebotn. Hun er et levende eksempel på hvordan Gud reiser opp mennesker som ligger nede. Det vil bli et sterkt vitnesbyrd om alt det fantastiske hun har opplevd med Gud, når hun taler under Oslo Symposium.

Tekst:

Publisert:

– Jeg har aldri vært på Oslo Symposium før. Men jeg har hørt mye om det, og ser fram imot å komme dit. Det er en stor ære for meg å bli spurt om å tale, sier Hanne Sørmo.

Hun fyller 46 i februar og har fått mange fantastiske år med Jesus og i hans tjeneste for andre mennesker som har fått livene sine ødelagt.

– Et bra arrangement

– Jeg har ikke fått tid til å tenke på innholdet i talen min, men det blir mitt vitnesbyrd om alt jeg har opplevd med Gud.

Livet hadde vært et helt annet om hun ikke hadde sagt ja til Jesus. Og hun vil fortelle om hvor mye Evangeliesenteret har betydd.

– Jeg har fått et helt nytt liv. Det er fantastisk å være en del av Evangeliesenteret og se hvilke fantastiske ting Gud gjør med rusavhengige, sier Sørmo.

Vitne til Guds mirakler

Som rektor ved Evangelisenteret Bibelskole er hun vitne til alle de miraklene Gud gjør i elevenes liv.

– De kommer inn med ødelagte liv og blir reist opp av Gud og gjenopprettet.

Det har hun selv fått erfare. 45-åringen bor ved Moss, men er opprinnelig fra Sula utenfor Ålesund.

– Jeg kom inn på Evangeliesenteret som beboer for 16 år siden, forteller Hanne Sørmo.

Fant Jesus på Evangeliesenteret

Hanne vokste ikke opp i et kristent hjem, men hun har flere kristne i slekten.

– Jeg er heldig. Jeg hadde en flott oppvekst, med fine foreldre. Alt lå til rette for at jeg skulle lykkes i livet. Men jeg rotet det bort på rus. Det begynte med moro, men så skled det ut. Jeg var 29 år da jeg kom inn på Evangeliesenteret, fordi jeg trengte hjelp, sier hun.

Etter å ha kommet til et inntak i Oslo, ble det Åsen Evangeliesenter i Vennesla. Deretter Østerbo.

Ble rektor

Der tok Hanne Sørmo bibelskolen.

– Jeg begynte å jobbe i skolen og vokste i oppgavene. Ble teamleder, lærer, klasseforstander og er nå rektor, forteller hun.

Uten Evangelisenteret hadde hun ikke vært der hun er i dag.

– Det har betydd alt. Jeg har fått et helt nytt liv, sier Hanne. Hun gleder seg over å gi videre det hun har fått til rusavhengige som kommer inn. For mange blir dette en ny start i livet. Og hun har fått lov til å vise veien til Jesus for mange. Ikke bare ved Evangeliesenteret, men også utenfor Norges grenser.

Opplevde vekkelse i Kenya

22. juli i sommer dro Linda Camilla Nærøy, Sylvia Rølleid og Hanne Sørmo til Mombasa, Kenya for å drive nødhjelpsarbeid blant de fattigste av de fattige. De har alle har sterke livshistorier som tidligere rusmisbrukere. De ble alle fri den dagen de møtte Jesus. Og de takker Evangeliesenteret som ble starten på suksesshistorien. De reiste ut for et kristent fellesskap i Halden. Tidligere het det «Nødhjelpen Pakistan», og ble startet av Signe og Øyvind Olsen. Nå er det Good News. De driver der et nødhjelpsarbeid og samarbeider med den lokale menigheten i Mombasa.

Foruten å dele ut helsetjenester, mat og såpe, tok de tre også del i undervisningen i menigheten. De hjalp til med å dele ut bibler, noe som er mangelvare for alle som ikke har lederverv i menigheten. Og de deltok på en Jesus- og mirakelfestival som gikk over tre – fire dager. Der forkynte de Guds Ord på etet stort uteområde, i et område der millioner av mennesker bor.

– Det var helt fantastisk å være der. En opplevelse for livet. Vi fikk lov til å be for mange, og mange tok imot Jesus, forteller Hanne Sørmo.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!