Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Feier jødehatet under teppet

Feier jødehatet under teppet

 

KOMMENTAR: Krystallnatten 9./10. november handler om én grusom begivenhet : Hitlers og nazistenes brutalitet mot jødene i Tyskland!

Tekst:

Publisert:

Dette- og bare dette - skal huskes fra denne natten for all ettertid: Hitler ville se om en hel nasjon var ham lydig i arbeidet med utryddelsen av jødene! Da ingen tyskere protesterte, visst han at nå kunne intet hindre ham i det som vi vet kom: Holocaust!

Og hollocaust var en hel nasjons industrialiserte utryddelse av mennesker. Intet annet i moderne europeisk historie er i nærheten av denne hat-ekstremisme- og utryddelsesgjerning.

Jødehatet lever fremdeles i Europa, også i Norge.


Derfor er det farlig det Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, gjør i sin artikkel i Fædrelandsvennen 9. november. Der bruker hun Krystallnattens progromer som bakgrunn for sine tanker om «Feier ekstremismen under teppet».

Her kaller hun det som skjedde forfølgelse av «jøder og andre minoriteter». Det som skjedde var forfølgelse av jøder!

Hun bruker så spalteplass til å orientere om Europarådets internasjonale «No Hate»-kampanje, som en internasjonal kampanje mot hat og ekstremisme.

Hele kampanjen er nok godt ment, og sikkert nødvendig. Vi vet det er, skepsis overfor minoriteter som muslimer, somaliere og romfolk, og at stereotypiske forestillinger om jøder lever i beste velgående.

Men Norsk Folkehjelp må forstå at jødehat, antisemittisme, ikke må ufarliggjøres ved å stille det i klasse med «vanlig» ekstremisme eller såkalt «diskriminering» av minoriteter.

Jødehat er i en klasse for seg. Derfor må aldri Krystallnattens uhyggelige innhold og konsekvenser bli til en del av «ekstremismen».

For jødehat kommer i en klasse for seg, også i vår tid!

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!