Erna Solberg holder grepet om velgerne

Publisert:

... mens KrF havner under sperregrensen på snittet av meningsmålingene i november.

 
Menneskerettighetsdomstolen splittet i norsk barnevernsak

Publisert:

Tre dommere tok ut dissens da saken til en norsk mor i 30-årene kom opp i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Det er en norsk kvinne født i 1986 som nå har fått saken sin prøvd i Strasbourg.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Lex Hagen setter ny fyr på Nobel-striden

Publisert:

Opposisjonen er enig om at vararepresentanter og stortingsrepresentanter ikke skal kunne velges til Nobelkomiteen. Likevel lever fortsatt Hagens nobeldrøm.

 
Zimbabwes nye president gir ministerposter til militære

Publisert:

Zimbabwes nye president Emmerson Mnangagwa har ikke funnet plass til opposisjonelle i sin regjering, men har derimot hentet inn flere militære støttespillere.

 
Unik dokumentasjon på hvordan Israel hjelper syrere

Publisert:

Israelsk TV viste i forrige uke for første gang opptak fra grensen mot Syria, der man kunne se mødre og barn krysse grensen for å få legehjelp.

 
Egypt i sorg etter brutal massakre mot moské

Publisert:

Midt under fredagsbønnen ble Egypt rammet av det blodigste terrorangrepet i landets historie. Denne gangen var det ikke rettet mot kristne, men mot muslimer.

 
Sabbat-splid i Israels regjering

Publisert:

Uenighet om arbeidsregler på sabbaten holdt på å føre til krise i Netanyahus koalisjon i forrige uke.

 
Hevder rødgrønt byråd ikke utpeker kristne organisasjoner for kutt

Publisert:

– Byrådet har ikke bevisst kuttet i støtten til kristne organisasjoner som driver rusomsorg, hevder helse- og sosialbyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

 
ANNONSE
Annonse
 
Julemusikal i Kristiansand med Muren-teamet

Publisert:

Etter suksess med musikalen «God with us» i Q42 i Kristiansand, ble Elizabeth og Robert Muren med team invitert tilbake. Nå skal de gi storslått julestemning med «The Heart of Christmas».

 
Listhaug savner svar om oktoberbarna

Publisert:

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har en mengde spørsmål til Stortingets vedtak om oktoberbarna. Når og hvordan det skal følges opp, er helt i det blå.

 
– Det er omsorg i hver julegave

Publisert:

Nylig sendte organisasjonen Giving Hands, i samarbeid med organisasjonen Nordic Harvest Mission, en fullstappet trailer med klær, kjøkkenutstyr, leker og ikke minst julegaver til Ukraina. – Det er omsorg i hver julegave, sier primus motor Unni Instefjord.

 
– Bønn skaper et klima for mirakler

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 22:05

Jørn Strand tror på et åndelig klimaskifte i Norge, drevet frem gjennom bønn. Da Norge IDAG feiret at aksjonen Bønn For Alle er blitt gjennomført for fjerde gang, oppfordret han til å øke bønnetrykket i nasjonen enda mer.

 
– Føler oss hjelpeløse

Publisert:

Tidligere har Oslokirkens pastor Jan-Aage Torp og hans kone Aina mottatt mer enn 50 henvendelser fra folk som har mottatt alvorlige og sjikanøse brev i hans navn. Nå er Torp blitt kontaktet av biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme og biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme som også har mottatt s...

 
Unge muslimer restaurerte kirke i Irak

Publisert:

En kaldeisk-katolsk kirke i Irak er blitt restaurert ved hjelp av unge irakiske muslimer. Slik vil de oppfordre sine fordrevne kristne naboer å komme tilbake til deres hjem.

 
Tidebønn: En samtale mellom Gud og hans folk

Publisert:

– Når du kommer til en tidebønn, er det som å komme med i en samtale som for lengst er i gang, sier medredaktør for ny tidebønnbok Øystein Thelle.

 
Kringkastingsrådet refset barnebanning og nazi-vits

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 21:01

Flere av Kringkastingsrådets medlemmer kritiserte Nytt på nytt for innslaget der fem barnehagebarn satt i studio og sang en tekst full av banneord. Enda mer samstemte i sin kritikk var rådet da de behandlet klagene på vitsen der Frp-politiker Christian Tybring Gjedde ble kalt «Nazi-fisk».

 
Katarzyna vant i Lagmannsretten

Publisert: - Oppdatert: 25.11.2017 kl 00:30

Sauherad kommune brøt den europeiske menneskerettighetskonvensjonen da de sa opp Katarzyna Jachimowicz fra hennes stilling som fastlege, fastslår retten. Det kan komme til å medføre at Fastlegeforskriften må endres.

 
Aktor mener Oslo katolske bispedømme må betale 5 millioner i bot

Publisert:

Feil kan oppstå, men den systematiske metoden i regi av Oslo katolske bispedømme tilsier en bot på 5 millioner kroner, mener aktor i medlemsjuks-saken.

 
Nå er pengene tilbakebetalt

Publisert:

Utenriksdepartementet bekrefter at pengene som i vår ble krevd tilbake fra et palestinsk bistandsprosjekt, nå er tilbakebetalt. Inndragningen var en reaksjon på at pengene ble brukt til å hylle en terrormorder.

 
190 klager på bannende barn

Publisert:

– Det er tragisk at en programleder i NRK kan få seg til å bruke barn på denne måten, sier Stein Magne Heitmann. Han er en av rundt 190 personer som har klaget til Kringkastingsrådet på et innslag i «Nytt på nytt», der man fikk små barn til å synge en tekst som var full av banneord.

 
Vil at folk  skal senke skuldrene

Publisert:

Synnøve Aanensen kommer i disse dager med juleplaten «Noel». Hun vil at lytterne skal senke skuldrene i en travel julestri.

 
Norge avslo eksport av forsvarsmateriell til Israel

Publisert:

Minst en konkret søknad fra Israel om å få kjøpe forsvarsmateriell fra Norge, ble avslått i 2016.

 
– Vi må velsigne  barne-bråk og ungeskrik i menighetene våre

Publisert:

– Vi har en lei tendens til å svelge teologiske kameler, mens vi ikke gir en millimeter når det gjelder musikkuttrykket i menigheten. La foreldregenerasjonen, de mellom 25-50 år, bestemme menighetens kulturelle uttrykk, mens besteforeldregenerasjonens oppgave (50-75) må være å passe på retningen. At...

 
– Israel har hemmelige relasjoner med mange arabiske land

Publisert:

Energiminister Yuval Steinitz uttalte søndag at mange arabiske stater har kommunikasjon med Israel, men at de ikke vil vedkjenne seg det i åpenhet.

 
Syria brøt våpenhvileavtalen med Israel

Publisert:

Både lørdag 18. og søndag 19. november avfyrte det israelske forsvaret varselsskudd ved grensen mot Syria på Golan-høydene.