Gratulasjon til Israels 70-årsjubileum som moderne stat

Publisert: - Oppdatert: 19.04.2018 kl 12:49

Torsdag 19. april 2018 feirer jødene sin nasjonaldag - Yom Haatzma’ut (5. iyar 5778 på jødenes kalender). Denne dagen vil det også bli markert at det nå er 70 år siden Israel ble gjenopprettet som stat og jødene over hele verden fikk et land som de kunne regne som sitt, og som de kunne reise til ute...

 
Ap vil tillate prøverørsbarn med DNA fra tre personer

Publisert:

Mens stortingsflertallet åpner for eggdonasjon, tar Ap et skritt videre og åpner for mitokondriedonasjon, som gir barnet DNA fra mor, far og eggdonor.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Til Israel mot alle odds

Publisert: - Oppdatert: 19.04.2018 kl 09:48

Legen gav henne dødsdommen og to måneder igjen å leve. Ett år etterpå dro Hilde frelst og nesten kreftfri på sin aller første Israel-tur.

 
KrF vil at bibelskoler skal gi studiepoeng

Publisert:

KrF foreslår for Stortinget at et år på bibel-skole bør gi to tilleggspoeng for opptak til høyere utdanning, slik et år på folkehøg-skole allerede gjør.

 
Vekkelsesild tent i Jerusalem

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 18:20

Nylig ble konferansen «Power & Love» arrangert i Jerusalem. Her ble flere hundre utrustet til å dra ut på gatene med evangeliet om Messias. Mange israelere som er messianske jøder tok mot til seg og bad for mennesker for første gang i sitt liv. Vitnesbyrd om hva Gud hadde gjort strømmet inn. Både j...

 
– Israel er åpent for evangeliet

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 18:21

Medarrangør for konferansen «Power & Love» Ron Conter, er messiansk evangelist i menigheten Tiferet Yeshua i Tel Aviv. Han var svært oppmuntret av det han mener konferansen har betydd for messiastroende jøder i Israel.

 
Sto opp for afghanske konvertitter

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2018 kl 15:59

– For konvertitter fra Afghanistan er det rettsløst i Norge, sa pastor Frank Håvik under en demonstrasjon foran Stortinget lørdag.

 
Hareide ber om Solbergs støtte mot sorteringssamfunnet

Publisert:

KrF-leder Knut Arild Hareide liker ikke Høyres landsmøtevedtak om eggdonasjon og ber statsminister Erna Solberg (H) forklare hvor regjeringen står.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Varsler ny runde i kampen for konvertittene

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2018 kl 16:00

– Konvertittenes stilling i det norske samfunn må tas opp på nytt igjen, sier KrFs innvandringspolitiske talsperson Torhild Bransdal til Norge IDAG.

 
Har nesten monopol på gateevangelisering

Publisert:

Går du langs Karl Johan en vårdag, har du selgere etter deg hele tiden, mens du knapt blir stoppet av en gatepredikant. Open Air Campaigners snur gjerne på det.

 
Friskolekritikk fra Venstres landsmøte

Publisert:

Venstre lader opp til mulig krig mot friskolenes ansettelsesfrihet. Friskolegeneral Jan Erik Sundby er foreløpig ikke veldig bekymret over det.

 
– Et umulig forslag for norske jøder

Publisert: - Oppdatert: 16.04.2018 kl 18:56

SVs landsstyre vedtok lørdag at partiet skal gå inn for en 15-årsgrense for rituell omskjæring av gutter.

 
Kristne i Pakistan blir bedt om å holde seg inne etter angrep

Publisert:

Kristne er bedt om å holde seg inne etter angrep fra islamister i den pakistanske byen Quetta. To kristne ble drept søndag kveld.

 
Kamp om kirkelig valgordning

Publisert: - Oppdatert: 16.04.2018 kl 19:01

Det rådet sterk uenighet i Kirkemøtet om hvordan kirkevalget skal organiseres i framtiden. Rent listevalg ble nedstemt mandag.

 
Iransk drone var væpnet

Publisert:

Den iranske dronen som ble skutt ned over israelsk luftrom i februar, var ladet med eksplosiver. Det offentliggjorde det israelske forsvaret i forrige uke.

 
Israel støtter Vestens Syria-angrep

Publisert:

– Israel gir sin fulle støtte til president Trumps avgjørelse om å handle imot bruken av kjemiske våpen i Syria. Israel ønsker velkommen den britiske og franske deltakelsen i dette, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

 
EU splittet om nye Iran-sanksjoner

Publisert:

Frankrike, Storbritannia og Tyskland vil blidgjøre USAs president Donald Trump med nye EU-sanksjoner mot iranere. Men flere land stritter imot.

 
IDF ødela angrepstunnel

Publisert:

I forrige uke avdekket det israelske forsvaret den hittil lengste og dypeste underjordiske tunnelen som er blitt funnet fra Gaza til Israel.

 
Tredje uke med opptøyer ved Gaza-grensen

Publisert: - Oppdatert: 16.04.2018 kl 19:24

De varslede forsøkene på å ødelegge grensegjerdet mot Israel fortsatte fredag 13. april for tredje uke på rad, men færre enn før deltok.

 
– Ta Jesus med over alt

Publisert:

VITNESBYRD: Livet tok en helt ny vending da Grethe Reigstad Tennebø ble frelst som 35-åring.

 
Ildsjeler i Grenland står bak tonnevis med hjelpesendinger

Publisert:

Siden Estlandshjelpen startet, har 433 trailere med hjelpesendinger blitt sendt fra Skien til ulike land i Øst-Europa, sentral-Asia og Afrika.

 
Splittet SV går inn for aldersgrense for omskjæring

Publisert:

Til tross for at SVs lederkvartett var imot, vedtok SVs landsstyre lørdag at partiet skal gå inn for en 15-årsgrense for rituell omskjæring av gutter.

 
Grande jubler for KrF-reformer

Publisert:

Allerede før sommeren kommer KrF til å legge fram en inkluderingsreform og en barnereform. Det vekker begeistring hos Venstre-leder Trine Skei Grande.

 
Hareide med klar advarsel til Høyre

Publisert:

KrF-leder Knut Arild Hareide beklager sterkt at Høyres landsmøte på flere områder beveget partiet klart i liberal retning på sist helg.

 
– Ungdom kan engasjere seg i kirkepolitikk

Publisert:

Prestesønn Henrik Wirak Onsrud (17) er Kirkemøtets yngste medlem. – Kirken må løfte blikket utover og på evangeliet, sier han.

 
ANNONSE
Annonse