Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Framgang for de borgerlige på ny måling

Framgang for de borgerlige på ny måling

KrF og leder Knut Arild Hareide er ventet å avklare i helgen hvem de vil samarbeide med etter neste valg. I en ny meningsmåling havner de på vippen. FOTO: NTB scanpix

Alle de borgerlige partiene går fram på en ny meningsmåling. KrF ville havnet på vippen dersom målingen var valgresultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 22:03

Norfakta har gjort meningsmålingen for Nationen og Klassekampen etter at statsbudsjettet ble lagt fram. Vanligvis går regjeringspartier tilbake når statsbudsjettet blir lagt fram, men på denne målingen ser det ut som budsjettet har styrket regjeringen, sier valgforsker Johannes Bergh til Nationen.

Høyre får 24,9 prosents oppslutning, fram 1,6 prosentpoeng fra tilsvarende måling i oktober. Fremskrittspartiet øker med 1,3 til 14,2. Samarbeidspartiene Venstre og KrF kan også vise til en økning på målingen, henholdsvis med 1,4 og 0,2 prosentpoeng. Denne blokken ville fått 87 mandat om målingen var valgresultat.

Arbeiderpartiet har en kraftig tilbakegang på 3,9 prosentpoeng til 34,6. Senterpartiet går fram 0,6 prosentpoeng til 6,1, mens SV får 4,1 prosent oppslutning, tilbake 0,1. Med støtte fra KrF ville denne blokken fått 90 mandat.

KrFs landsstyre er i helgen samlet og det er ventet at de vil si noe om hvem partiet ønsker å samarbeide med etter valget neste år.

Miljøpartiet De Grønne går tilbake 1,1 prosentpoeng og er nå nede på 1,8 prosent, som ikke ville gitt noe mandat på Stortinget. Rødt får en oppslutning på 1,6 prosent, ned 0,1 prosentpoeng, men ville likevel fått et mandat. Andre er uendret på 1,8 prosent. (©NTB)

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!