Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Høyre fram, Ap tilbake på ny måling

Høyre fram, Ap tilbake på ny måling

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet går tilbake mens statsminister Erna Solbergs Høyre går fram på en meningsmåling gjort for Vårt Land. Her er de to på Zero-konferansen onsdag. FOTO: NTB/Scanpix

Oslo (NTB): Høyre går fram 2,9 prosentpoeng på en ny meningsmåling gjort for Vårt Land. Ap går tilbake 3,7, men er fortsatt største parti med god margin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 16:22

Høyre får en oppslutning på 24,8 prosent på målingen som er gjennomført av Norstat for avisen. For regjeringspartner Frp er ikke målingen like lystig lesning. Partiet faller 3,4 prosentpoeng til 13,7. Støttepartiene Venstre og KrF havner på henholdsvis 4,7 (+0,7) og 4,5 (+0,2) prosent. Høyres fremgang gjør at det borgerlige flertallet består.

Ifølge avisen er det mye som tyder på at velgerne belønner Høyre-leder og statsminister Erna Solberg for å holde stand i de tøffe budsjettforhandlingene med støttepartiene, ikke minst Venstre, som står steilt mot Frp.

Tross en markant tilbakegang er altså Arbeiderpartiet fortsatt suverent størst, med en oppslutning på 34,7 prosent. SV går opp 0,3 og ligger fortsatt et godt stykke under sperregrensen med 3,4 prosents oppslutning. Sp går fram 1,4 til 7,6.

De grønne øker med 0,8 til 2,5 prosent, mens Rødt går tilbake 0,2 til 1,6.

Målingen gir regjeringen og støttepartiene 88 stortingsmandater, mot 79 for de rødgrønne. Rødt og MDG ville fått ett mandat hver. (©NTB)

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!