Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I ondskapens tjeneste

DEBATT: Guds Ord slår fast et faktum som vi på nytt er blitt minnet om: VERDEN LIGGER I DET ONDE. Fredag den 13. november vil bli husket i Paris og utover vår del av verden: ondskapen slo til med terror ennå en gang.

Tekst:

Publisert:

Terror har en grusom effekt: dens vesen er å skape utrygghet og dyp frykt i mennesker som ikke er involvert. Vi spør: hva blir det neste? Hvor trygg er jeg? Jo, nærmere død og lidelse rykker inn på oss selv, jo, mer får ondskapen makt. Det er fryktens makt.

Ondskapen er utspekulert i sin evne til å skape frykt.

Dette vet Gud også!

I Satan finnes det IKKE NOE GODT! Der finnes bare ondskap. Det er en ondskap som Jesus har karakterisert med tre ord: drepe, stjele og ødelegge!
Det går ikke bare på den fysiske verden med krigsdrap, land- og eiendoms røveri og territorale ødeleggelser (slik det skjer i Syria). Nei, det er å drepe nære menneskelige relasjoner og eget liv. Det er å stjele de gode hensikter og planer, og det er å legge så mye øde at det ikke finnes fremtid og håp.

Denne ondskapen ser vi virksom også ved at mediene formidler det straks der skjer.Direkte bilder fra ondskapens arena formidles via TV en lørdagsmorgen til alle hjem, og skaper frykt.

Skal vi sette navn på ondskapens tjenere? Ja!

Jesus sa om Herodes: Gå og si til den REV! Og til samtiden ledere som oppmuntret til ondskap, sa Han: Utvendig er dere som vakre kalkede graver-fine å se til-men innvendig er dere fulle av dødningeben!Så lyder VE-ropene!
Det er bare ett som hjelper sier Jesus: Deres hjerter forferdes ikke.Tro på Gud og tro på meg!

Midt i Paris-terroren må vi som kristne forkynne at ondskapen er uhyggelig stor og utspekulert, men det er bare ett sted i verden vi er i sikkerhet: hos Jesus som er sterkere enn ondskapen! For Han har beseiret den en gang på et kors,på selve terrorredskapet, og kommer idag til dem som er full av frykt med sin seierstrøst og med fremtidshåp: en dag er all ondskapen borte ved Hans gjenkomst til verden.

Trøst hverandre med disse ord: Jesus er nær oss alltid!

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!