Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Ingen politisering, bare sikkerhetsårsaker»

«Årsaken til at Israel stenger adgangen til Gaza for Mads Gilbert har verken noe med politikk eller medisin å gjøre, men er utelukkende vedtatt av sikkerhetsmessige årsaker», skriver Israels Ambassade i en uttalelse om hvorfor Mads Gilbert er blitt utestengt fra Gaza-stripen for fremtiden.

Tekst:

Publisert:

Det er presseavdelingen ved Israels ambassade som skriver en kort, men konsis forklaring om årsaksforholdet – hvor de også tar et oppgjør med Mads Gilberts politiske agenda:
«Vi beklager den kyniske og allikevel ikke uventede bruken av mediene som Mads Gilbert har gjort for å fremme sin politiske agenda.

I mange år har Gilbert drevet politisering av humanitært arbeid og har gjentatte ganger demonisert Israel ved å publisere uholdbare anklager. Denne avgjørelsen har imidlertid ingenting tilknytning verken til Gilberts medisinske eller politiske aktiviteter, men er ene og alene gjort av sikkerhetsårsaker, slik det fremkommer i tilsvaret fra COGAT (Kontoret for koordinering av regjeringens aktiviteter i de omdiskuterte områdene)»:

«Israel oppmuntrer internasjonale organisasjoner til å assistere befolkningen i Gaza med humanitær bistand.
Enn videre har Israel siden den seneste eskaleringen og de militære operasjonene, har Israel akseptert innreise for flere titalls leger fra hele verden og inn til Gaza. I tillegg tar Israel ukentlig imot flere titalls gazanere til behandling ved israelske sykehus.

Dr. Gilberts innreisetillatelse til Gaza via Israel har blitt nektet av sikkerhetsledelsen av sikkerhetsårsaker og har ingenting med Gilberts anti-israelske og antisemittiske holdninger å gjøre.»

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!