Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Israel herjes av branner

Israel herjes av branner

En rekke skog og gressbranner raser i Israel, der hus har gått opp i flammer og tusenvis av mennesker er evakuert. FOTO: Ashernet

Tel Aviv (NTB): En rekke branner raser i Israel og truer blant annet storbyen Haifa. Tusenvis av mennesker er evakuert fra sine hjem, og politiet tror at noen av brannene kan være påsatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 16:19

Fire palestinere er pågrepet, mistenkt for å ha tent på en eller flere av brannene, som har forårsaket store ødeleggelser.

Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan sier til Haaretz at rundt halvparten av brannene trolig er påtent, og politiets talsmann Micky Rosenfeld hevder også at ildspåsettere trolig har vært på ferde.

Truer Haifa

Flammene truet torsdag den nordlige delen av havnebyen Haifa, der skoler ble stengt og universitetet og hundrevis av boliger ble evakuert.

Ifølge borgermesteren i Haifa, Yonah Yahav, oppsto den ene brannen som nå truer byen i et industriområde.

– Noen kastet fra seg en sigarett i et område fullt av olje og brennbar veske, sier han til israelsk TV.

Knusktørt

Ifølge politiet begynte det først å brenne i området rundt Neve Shalom tirsdag, en landsby midt mellom Jerusalem og Tel Aviv.

Senere begynte det også å brenne i Zichron Yaakov-området sør for Haifa, samt en rekke andre steder.

Ifølge Jerusalem Post brant det torsdag over ti forskjellige steder i Israel, terrenget er knusktørt eller flere måneder uten regn.

Brannene har flere steder ødelagt elektrisitetsnettet, noe som har resultert i strømstans, og kraftig vind gjør det vanskelig å hindre flammene fra å spre seg.

Hellas, Italia, Kypros, Kroatia og Russland har alle lovet å bidra til å få kontroll over flammene, og har blant annet sendt fly og annet materiell til Israel. (©NTB)

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!