Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ingen grunn til å skamme seg over evangeliet

– Ingen grunn til å skamme seg over evangeliet

Veritaskonferansen samlet 500 til undervisning om trosforsvar. FOTO: Tor-Bjørn Nordgaard

Veritaskonferansen vil utruste unge med gode svar på spørsmål og inn-vendinger mot kristen tro. Og flere melder seg på for hvert år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2016 kl 10:08

Da Veritaskonferansen ble arrangert for fjerde år på rad denne helgen, trakk den bortimot 500 deltakere til Normisjonshallen og Bibelskolen i Grimstad. Siden starten i 2013 har deltakertallet økt med rundt hundre for hvert år. Deltakerne er stort sett ungdommer og studenter, og det er de som er hovedmålgruppen, selv om konferansen er åpen for alle.

Lederen for styringsgruppen for konferansen, Per Sigve Særheim, gleder seg over økningen i oppslutning.

- Det er gledelig for oss å merke at det er en økning for hvert år. Det viser at det er et behov for denne konferansen, sier han.

- Vær stolt av evangeliet

Målet med konferansen er å styrke kristne i troen på Jesus som sannheten, og å utruste kristne til frimodig å leve ut og dele sin tro. Et bredt spekter av forkynnere og lærere fra inn- og utland var mobilisert, og på programmet sto 30 seminarer om alt fra skapelse og evolusjon til Jesu identitet, Bibelens troverdighet og etiske spørsmål.

- Veritaskonferansen utruster unge mennesker til å kunne stå opp for evangeliet og være stolte av det og frimodige på det og stille de viktige spørsmålene: Kan jeg stole på Bibelen? Kan jeg tro på Jesus? Er det en konflikt mellom vitenskap og kristen tro? Det er det ikke. Vi utruster unge mennesker til å kunne stå opp for det de tror på i møte med slike spørsmål, sier Særheim.

- Hva er det viktigste deltakerne vil sitte igjen med etter all undervisningen?

- Det er evangeliet om Jesus Kristus, svarer han uten tenkepause.

- Og at de kan være frimodige på det. Evangeliet er ikke noe de trenger å skamme seg over, legger han til.

Økt bevissthet om trosforsvar

I fjor startet Bibelskolen i Grimstad opp en egen linje om kristen apologetikk, som betyr forsvar av den kristne troen. Særheim er til daglig bibelskolelærer og leder for denne linjen. Han forteller at de har vokst fra åtte elever det første året, til 13 dette året.

- Det er også med å vise at dette er noe det er behov for, mener han.

Særheim erfarer at bevisstheten om behovet for trosforsvar som gir gode svar på vanskelige spørsmål, har vokst i Norge de siste årene.

- Da vi startet konferansen, var det lite apologetiske ressurser fra et fellesevangelikalt ståsted å finne i Norge. I løpet av de siste årene har mange flere slike ressurser vokst frem både i Norge og ellers i Europa. Veritaskonferansen ønsker å være i spissen for dette i Norge, sier han.

Veritaskonferansen 2016
500 deltakere - for det meste ungdommer og studenter - var samlet på Bibelskolen i Grimstad for å lære om trosforsvar 21.-23. oktober 2016. I videoen ser du utdrag fra et av møtene der Ellis Potter underviste, og du får høre konferanseansvarlig og bibelskolelærer Per Sigve Særheim fortelle hva deltakerne får med seg fra helgen.

Se bildet større

Konferanseleder Per Sigve Særheim mener Veritaskonferansen har fylt et viktig behov i Norge. FOTO: Tor-Bjørn Nordgaard

Faktaboks

Veritaskonfe-ransen

- Årlig konferanse med fokus på kristen apologetikk (trosforsvar)

- Tema: ”Kjærlighet + sannhet”

- Tid: 21.-23. oktober.

- Sted: Bibelskolen i Grimstad.

- Arrangører: Laget, Bibelskolen i Grimstad og NLA Gimlekollen.

- Hovedtalere: Stefan Gustavsson, Ellis Potter og Mari Ovsepyan.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!