Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kvalitet og trygghet

Debatt: Regjeringens kommuneopplegg vil gi bedre tjenester for folk flest. Særlig er det eldre og unge som prioriteres. De eldre og pleietrengende får det bedre, blant annet ved at den statlige tilskuddsordningen til boliger med heldøgnsomsorg styrkes, og at bevilgninger til brukerstyrt personlig assistanse økes. Regjeringen øker også den statlige finansieringsordningen for ressurskrevende med nesten en milliard, for å gjøre det lettere for kommunene.

Tekst:

Publisert:

I tillegg satser regjeringen tungt på kompetanseheving i skoler og barnehage. Bevilgninger til kompetansetiltak for lærere og barnehageansatte øker. Det er en historisk høy satsing, som gjør at det totalt vil det være 5 050 plasser til videreutdanning for lærere i 2015 innenfor strategien Kompetanse for kvalitet.


De minste vil også oppleve økt kvalitet og trygghet, gjennom regjeringens kompetansesatsing i barnehagen. Denne øker med 60 mill. kroner i 2015, til om lag 275 mill. kroner. Midlene skal blant annet gå til oppfølging av kompetansestrategien, flere studieplasser til barnehagelærerutdanning og kompetanseutvikling for barnehageansatte. Regjeringen leverer på bred front, til beste for folk flest!

Av Helge André Njåstad (FrP)

Leder av Stortingets kommunalkomité

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!