Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LO-Gerd gråt da hun sa hun ville anbefalt seg selv abort

LO-Gerd gråt da hun sa hun ville anbefalt seg selv abort

 

Og det var ikke så rart, for det var sin egen datter hun erlærte uønsket og fortrinnsvis død. Vi lurer på hva datteren sier når hun leser det. Og vi tror at Gerd lyver, for politikkens skyld, og for å moblisere til 1.mai-tog.

Tekst:

Publisert:

For hele oppslaget bærer bud om opptrapping til 1. mai-toget og en kamp mot regjeringens frihetspolitikk. Den politikk som sier at det er lov for leger å ha og handle ut fra sin samvittighet i et fritt land. At det motsatte egentlig er uakseptabel frihetsberøvelse. Det er faktisk også i strid med menneskerettighetene og de konvensjoner vi har underskrevet på. Manglende reservasjonsrett mot å handle i strid med sin samvittighet er integritetskrenkende.

Intervjuet med Gerd Kristiansen, leder av LO, i VG-helg var snedig. Det føles som et brudd på god etikette å påtale det vanvittige i det hun sier. Hun ble gravid som 16-åring. Hun fødte sin datter. Hun hadde det tøft. Det tviler vi ikke på. Hun burde ikke blitt gravid som 16-åring. Men hun tok heldigvis ikke abort. Det ville hun anbefalt seg selv i dag. Der ligger feilen. Hun klarte det. Hun vokste ganske sikkert på det livet hun fikk. Det er ikke hvem som helst som blir LO-leder. Og hun gav datteren et liv. Det står ingenting om at det ble et dårlig liv. Og uansett så er datterens liv like verneverdig som morens.

Men Gerd vil ikke anbefale at slike liv blir vernet. Ikke en gang en lege skal få lov å reservere seg mot å bistå forberedelsene til et slikt drap.
Mange synes nok at dette innlegget mitt skulle vært usagt. For Gerd hadde jo tårer i øynene.
Men det er nettopp det som er det snedige. Man går utenfor det personlige, diskuterer ikke de egentlige tilfellene. Abstraherer. Fremmedgjør når man diskuterer abort.
Og når Gerd ikke gjør det, men sier at hennes datter egentlig ikke skulle levd - hvis det var i dag og det var hun selv som gav råd. Da har hun vært «naken» «tander» og «ærlig». Og da skal hun trøstes og ikke kritiseres.

Det Gerd Kristiansen gjorde var rett. Det hun nå sier etterpå, blir galt.
Det er feil å ha angrerett på livet. Livet er alltid verneverdig. Det hjelper ikke at hun skal mobilisere til 1. Mai-demonstrasjon.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!