Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

NLM har opprettet trossamfunn

NLM har opprettet trossamfunn

 

Hovedstyret har nå fått på plass vedtekter og styre for trossamfunnet. Men foreløpig kommer nesten ingen sentrale ledere til å melde seg inn.

Tekst:

Publisert:

– Det har vært viktig for hovedstyret å følge opp vedtaket i generalforsamlingen så raskt som mulig, sier generalsekretær Øyvind Åsland til Utsyn.

Han sier at formaliteter nå er ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen.

– Vi kan allerede nå begynne å registrere medlemmer i trossamfunnet, og i løpet av noen dager skal et innmeldingsskjema være klart på nettsidene våre, sier generalsekretær Øyvind Åsland til Utsyn.Ingen ledere innmeldt

Men foreløpig kommer nesten ingen sentrale ledere til å melde seg inn i organisasjonens nyopprettede trossamfunn, skriver avisen Dagen.

Generalsekretær Øyvind Åsland sier til avisen at han og kona vil bruke høsten til å vurdere det.

– Det er mange forhold både lokalt og nasjonalt som spiller inn. På sikt er det stor sjanse for at vi melder oss inn, tror han.

Hjalmar Bø, leder i NLM Utland, kommer ikke til å melde seg inn nå. Det gjør heller ikke informasjonsleder Espen Ottosen.

– Men vi vurderer det på sikt. Akkurat nå opplever jeg at vi har en god situasjon i Den norske kirke der jeg bor, begrunner han til avisen.

Øystein Engås, leder i NLM Norge, vurderer derimot å melde seg inn. Grunnen er at han har hele sin menighetstilknytning til NLM Ålesund Misjonsforsamling.

Også Fem av sju regionledere sier til Dagen at de ikke kommer til å melde seg inn.

Tre styremedlemmer

I hovedstyrets møte ble tre personer utpekt som styremedlemmer i det nye trossamfunnet. Dette er Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. Alle disse vil melde seg inn i trossamfunnet.

– Styret vil være et administrativt organ. Hovedstyret har også vedtatt en instruks for styret som sier noe om hvordan styret skal arbeide, forklarer Øystein Engås til Utsyn. KPK

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!