Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nok en pinsehøvding har fått hjemlov

Nok en pinsehøvding har fått hjemlov

 

Den kjente pinsehøvdingen, forkynneren, forfatteren og kunstneren Ole B. Jarlvang har fått hjemlov.

Tekst:

Publisert:

Jarlvang døde i helgen, natt til lørdag 13. desember, meldes det i en epost fra familien. Ole B. Jarlvang hadde for tyve år siden kreft, men ble operert og har siden vært kreftfri.
Ole B. Jarlvang har vært en markant skikkelse, ikke bare i pinsebevegelsen – men i Guds forsamling på jord, av mange sett på som en av tre; Ludvig Karlsen, Emanuel Minos og Ole B. Jarlvang.
Jarlvang var kjent, ikke minst som forfatter av seksten bøker og var lenge redaktør for pinsebevegelsens julehefte «Den Store Glede». Han var ivrig skribent i ukeavisa Korsets Seier og fast bidragsyter med julefortelling i Norge IDAG. Også i inneværende år kommer hans bidrag i avisen.
I tillegg til å ha en skarp penn i ordets tjeneste, hadde han også nykvesset penn hva illustrasjoner angår. Han illustrerte en lang rekke portrettintervjuer.
Ole B. Jarlvang var sterkt engasjert både som forkynner og bibellærer og involvert i så vel politikk som samfunnsliv. Han var opptatt på flere bauger og kanter med hobbyer, blant annet treskjærer.
Selv så Ole B. Jarlvang på seg som atypisk hva pinseforkynner angikk. Hans arbeid lot seg ikke begrense av menighetslokalenes vegger, men han deltok aktivt utenfor – noe hans arbeid med Evangeliesenteret også viser.
Av de 16 bøkene han har skrevet – er det mest dekket. Alt fra det trivelige, koselige, til det tunge, teologiske. Bibelen er sann, skrev, sa og talte Ole B. Jarlvang på et spennende og fargerikt vis, som ikke minst avslører kunnskap.
Ole B. Jarlvang bodde sammen med kona Marit på Toten og etterlater seg barna Ole Tian, Anne Line og Tine Marit, svigerbarn og barnebarn.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!