Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Normisjon ga bort bedehus

Normisjon ga bort bedehus

GITT BORT: Den lokale Nordmisjonsforeningen på Otta valgte å gi bort bedehuset sitt «Eben Eser» til den lokale babtistmenigheten for at Guds ord fremdeles kan forkynnes der. FOTO: Sel Baptistmenighet

– En så stor gave ville vært utenkelig i min barndom, sier en takknemlig baptistpastor på Otta. – Ikke helt uproblematisk, sier Normisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 21:41

Den lokale Nordmisjonsforeningen på Otta valgte å gi bort bedehuset sitt «Eben Eser» til den lokale baptistmenigheten for at Guds ord fremdeles kan forkynnes der.

Verdien på bedehuset skal ligge et sted mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

– Baptistkirken overtar kun lånet på 200.000,- fordi Normisjonsforeningen vil at huset skal fortsette som et bedehus, og baptistene forkynner Guds ord, sier en overlykkelig Ulf Magne Løvdahl, pastor i Sel Baptistmenighet på Otta, til KPK.

Lånet menigheten overtar utgjør dermed ikke mer enn 10% av den anslåtte verdien på eiendommen.

Lite aktivitet

Det har ikke lykkes KPK å komme i kontakt med Nordmisjonsforeningen på Otta, men baptistpastoren forteller at Normisjons foreningen ikke har hatt så mye aktivitet på bedehuset de siste årene. Bedehus har stort sett vært leid ut og benyttet som Frivilligsentral.

– Det har vært noen møter en gang i blant, men ikke noe fast virksomhet. For en tid tilbake ble baptistene i byen bedt om å komme til et møte med Normisjon. Der fikk de et tilbud fra de lutherske vennene. Hvis dere vil overta vårt bedehus, så skal dere kun betale det vi har i lån på eiendommen, forteller Løvdahl.

– Ikke uproblematisk

Medie- og markedssjef i Normisjon Ole Martin Rudstaden sier til KPK at det er veldig gledelig at baptistmenigheten på Otta har fått et lokale å være i.

– Samtidig er det ikke helt uproblematisk for oss at eiendom blir gitt bort, men vi håper og tror at dette blir til velsignelse for Otta, sier Rudstaden til KPK.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på denne problematikken, men sier at den generelle opplevelsen i Normisjon er at det er veldig stor variasjon fra sted til sted hvor godt besøkt en forening er.

– Det er en kjent sak at foreninger legges ned og bedehus selges, men det er samtidig mange, mange eksempler på foreninger og fellesskap som når bredt ut i sitt nærmiljø, sier han.

Trengte mer plass

Baptistkirken på Otta har over tid sett behovet for mer plass og har hatt ulike tanker og ideer omkring dette.

– Vi tenkte på muligheten for å bygge om den kirken vi hadde og kanskje bygge noen leiligheter over møtelokalet for å finansiere prosjektet. Det har vært flere tanker, men man har ikke kommet videre med dette, forteller Løvdahl.

Økonomien for den lille baptistkirken som teller rundt 40 døpte medlemmer i tillegg til barn og unge har heller ikke vært så sterk at man kunne kjøpe eller bygge noe nytt.

– Gleden var derfor stor da Normisjon tilbød menigheten å overta deres lokale, som rommer dobbelt så mange mennesker i salen, og har flere andre rom til menighetens arbeid, sier Løvdahl.

Økumenisk utvikling

Løvdahl forteller at gaven vitner om svakere skillelinjer mellom de ulike konfeksjonene innenfor kristenheten i Norge.

– I tidligere tider har det vært et skarpere skille. I min oppvekst var det helt utenkelig at en så stor gave kunne blitt gitt på tvers av kirkesamfunnene. Det sier litt om den utviklingen som har vært. Vi ser at vi tilber den samme frelser og Herre og at det er viktigere enn noe annet, sier han.

Løvdahl opplevde selv som ungdom i Tvedestrand at styret på Indremisjons-bedehuset bestemte at han som baptist ikke kunne bli med på deres møter. Frykten var at han kunne påvirke de andre ungdommene til å bli baptister.

– Det forteller om en tid som jeg håper er forbi. Det er iallfall ikke det som preger Normisjon på Otta i Gudbrandsdalen. Der har man en helt annen holdning, sier pastoren. KPK

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!