Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz:

- Øker fiendtligheten

- Øker fiendtligheten

ISRAELS AMBASSADØR: - Vedtaket til Trondheim bystyre bidrar ikke til et miljø hvor man kan oppnå fred, sier Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz. FOTO: Marion Haslien

- Vedtaket til Trondheim bystyre bidrar ikke til et miljø hvor man kan oppnå fred. Ved å fremme boikott i stedet for dialog, øker man fiendtligheten og mistilliten mellom israelere og palestinere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 15:37

Det sier Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz. Han minner Trondheimspolitikerne på bakgrunnen for FN-vedtakene de bygger sitt vedtak på

- Premisset for vedtaket bygger på FNs resolusjoner, en institusjon hvor flertallet av medlemmene er udemokratiske stater. Den jødiske nasjonen blir systematisk diskriminert av FN og dens underorganisasjoner, hvor antallet vedtak mot Israel er større enn mot alle andre stater i verden til sammen. Trondheim bystyres vedtak er et ekko av denne diskrimineringen og dobbelt-standarden, uttaler han.

Schutz lar det skinne igjennom at Trondheim kommune ikke bør blande seg inn i konflikten.

- Vi tror at direkte forhandlinger mellom Israel og Den Palestinske Autoritet kan føre til en tostatsløsning for disse to folkene.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!