Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Protesterer – og bygger likevel

Protesterer – og bygger likevel

 

Bygningsfirmaet til en av grunnleggerne av den israelske fredsbevegelsen Peace Now! protesterer aktivt mot bygging over den «grønne grensen», men lar eget firma drive bygging over samme grense.

Tekst:

Publisert:

Medgrunnleggeren av Peace Now! Tzali Reshef forsvarer med iver sin organisasjons stilling mot bygging i områdene utenfor våpenstillstandslinjen fra 1949, den såkalte «grønne grensen». Samtidig investerer Reshefs firma i lukrative byggekontrakter i akkurat de samme områdene.

Dette kom frem forrige uke etter at Reshef debatterte på den israelske TV-kanalen Channel 2 mot Dani Dayan, som er tidligere formann i Jesha-rådet (Rådet for de jødiske samfunnene i Judea og Samaria). Reshef, som selv er 61 år gammel satt på Knesset som representant for Arbeiderpartiet i august 2002 til februar 2003. I dag er han en fremgangsrik forretningsmann som eier og driver Arledan Investments og datterselskapet Keter Publishing House.

Spørsmålet som ble drøftet mellom de to mennene var byggingen av det nye nabolaget Givat HaMatos i sør-Jerusalem, nær Gilo og på «den andre siden» av den «grønne grensen».

Statsminister Benjamin Netanjahu har sagt klart i fra hva han mener om den radikale venstresidens «bevisste» forsøk på å sabotere hans møter USA. Gruppen skjelte og smelte om et anbud for å bygge ut området, et prosjekt som allerede var godkjent i 2011.

Som en av grunnleggerne av den venstre-ekstremistiske gruppen Peace Now! fremstiller Reshef seg for Israels folk som en som protesterer mot utbyggingen med et helt hjerte.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!