Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rakettregn over Israel

Voldsomme opptøyer har funnet sted i Øst Jerusalem og flere steder på Vestbredden idag. Samtidig meldes det om et regn av raketter fra Gaza mot en lang rekke byer i Israel.

Tekst:

Publisert:

Det var hasardiøst å kjøre i bil fra Jerusalem til TelAviv idag. Mange steder ble det meldt om rakettangrep i bebyggelser nær motorveien, og mange bilister snudde og kjørte tilbake til Jerusalem, som anses for å være et sikrere sted på grunn av de nærliggende arabiske bydeler, som Hamas i Gaza vil prøve å unngå å ramme.


Jeg var på en slik tur i formiddag, hvor man over bilradioen fikk instruks om at hvis en rakett nærmet seg, skulle man så fort som mulig forlate bilen sin og legge seg ned med armene over hodet som en slags beskyttelse.


Det var ganske nervepirrende. Man undrer seg over hvordan Hamas fremdeles har så mange langtrekkende raketter, mens den israelske hær ødelægger den ene rakettutskytnigsrampe etter den andre.


Under sammenstøt mellom over 10.000 palestinere i protestdemonstrationer på Vestbredden og israelske sikkerhetsstyrker ble to palestinere drept, den 19-årige Mohammed al-Araj og den 27-årige Majad Suffian. Det var sammenstøt i Jaffa nær Tel Aiv, på Tempelplassen i Jerualem og ved Kalandia kontrolpost. Over 39 paletinere ble arrestert.


Ifølge sikkerhetsstyrkene skjøt palestinere med skarpe skudd mot politiet. El Aksa-brigaderne har påtatt seg ansvaret for dette.


Hamas sier om demonstrasjonene at de er «en betydningsfull utvikling», og at det er viktig at protestene brer seg over hele Vestbredden.


Det franske nyhetsbyrået AFP betegner atmosfæren som «meget spent»


Under rakettregnet ble det skutt fem missiler mot Tel Aviv. To av rakkettene ble oppfanget av
«Iron Dome».


Kongressen i Washington har bevilget ytterligere 225 millioner dollar for å «akslerere produksjonen» av «Iron Dome».


I løpet av den 18 dagers lande israelske militæroperasjonen «Protective Edges» er det fra Gaza blitt skutt 1900 raketter mot Israel, hvorav 400 ble oppfanget av «Iron Dome».


Israel har i dette tidsrom truffet 3540 mål i Gaza.130 innenfor de siste 24. timer.


- Siden landoperasjonen begynte har vi drept 240 terrorister, sier en høytstående israelsk militær kilde. Våre styrker er i fullstendig kontroll. Flere terrorister har overgitt sine våpen etter å ha tilbragt flere dager i tunnellene.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!