Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solberg inviterer til nytt møte for å redde budsjettet

Solberg inviterer til nytt møte for å redde budsjettet

Erna Solberg ber om nytt møte med samarbeidspartiene om statsbudsjettet. FOTO: NTB / Scanpix

Oslo (NTB-Birgitte Iversen og Steinar Schjetne): Statsminister Erna Solberg (H) inviterer Venstre og KrF til nytt møte om statsbudsjettet for neste år.

Tekst:

Publisert:

En tydelig presset statsminister innkalte onsdag ettermiddag til pressekonferanse etter at begge samarbeidspartiene nå har brutt budsjettforhandlingene.

– Jeg har fem dager på meg til å gi landet et budsjett. Jeg forsøker å finne løsninger, fortalte Solberg.

Nytt møte

Hun fortalte at hun har invitert Venstre-leder Trine Skei-Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide til et nytt møte for å finne ut om det er en vei videre.

– Jeg kommer til å jobbe videre for at vi skal finne en slik løsning i dagene fram til vi skal votere over budsjettet, sier hun.

– Vi er åpne for løsninger. Jeg mener fortsatt at det er et mulighetsrom, uttalte Solberg.

Både Venstre og KrF har sagt at hovedgrunnen til at de brøt, er ultimatumet om den såkalte bilpakken som regjeringen stilte før forhandlingene tok til.

Solberg ville ikke gå med på at ultimatumet var et uklokt trekk sett i ettertid.

Angrer ikke ultimatum

– Det var politiske realiteter som lå til grunn for det. Vi la fram en bred pakke for avgiftsøkninger, og de ulike elementene hang sammen. Frp hadde blitt med på betydelige økninger i klimaavgiftene. På ett budsjett økte vi avgiftene mer enn de rødgrønne gjorde på åtte år til sammen. Når man har beveget seg så langt som Frp gjorde, så må vi være ærlig på realitetene som ligger til grunn, uttalte Solberg.

Hun understreket samtidig at hun har registrert samarbeidspartienes behov for å se tiltak for tydelig klimagassreduksjoner i budsjettet, og sier regjeringen skal jobbe etter det fremover.

– Jeg mener vi har lagt fram gode forslag til hvordan vi skal oppnå det, og så skal vi jobbe med flere måter å finne utslippsreduksjoner på, sa hun. (©NTB)

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!