Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solberg: – Vi har plikt til og moralsk ansvar for å bekjempe IS

Solberg: – Vi har plikt til og moralsk ansvar for å bekjempe IS

Statsminister Erna Solberg (H) redegjør i Stortinget om Norges bidrag til kampen mot IS. FOTO: NTB/Scanpix

Oslo (NTB): Det internasjonale samfunnet må benytte alle nødvendige virkemidler for å stanse ISs ødeleggelser, sier statsminister Erna Solberg (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 21:36

– Kampen mot IS er en del av en global kamp mot voldelig ekstremisme, som vi har en plikt og et moralsk ansvar for bidra til, sa statsministeren, da hun redegjorde for Norges humanitære og militære bidrag i kampen mot Den islamske staten (IS) i Stortinget tirsdag.

Hun pekte på at FN har fastslått at det internasjonale samfunnet må benytte alle nødvendige virkemidler for å stanse IS.

– Norge har fulgt den oppfordringen, uttalte hun.

Solberg fortalte at regjeringen i år vil gi til sammen over 300 millioner kroner til humanitære tiltak i Irak, og at Norge skal bidra med 10 milliarder kroner over fire år.

– Norge har tatt en global lederrolle i den humanitære innsatsen i Syria. Vi er det femte største humanitære giverlandet til Syria, sa Solberg.

Militært bidrar Norge hovedsakelig gjennom den internasjonale koalisjon av 67 land og organisasjoner. Koalisjonen jobber blant annet med å stanse finansieringen til gruppen og tilførselen av fremmedkrigere i tillegg til militær innsats og imøtegåelse av IS propaganda, fortalte Solberg. (©NTB)

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!