Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nasjonal Misjonskonferanse – Filadelfia Kristiansand

– Tenk om disiplene hadde sagt nei

– Tenk om disiplene hadde sagt nei

LOVSANG: Sterk lovsang fra teamene på Filadelfia Kristiansand. FOTO: Bente Levisen

Pinsebevegelsens Ytremisjon (PYM) mønstret til stor misjons-konferanse i Filadelfia Kristiansands nye storstue Q42 i helgen.

Tekst:

Publisert:

Carl-Gustav Severin åpnet torsdag kveld med stort alvor. «Tenk om de ikke hadde dradd!» var overskriften på budskapet.

«Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.»

– Vi må ikke føle oss små og ubetydelige, sa Severin og minnet oss om størrelsen på en mygg, og den enorme påvirkningen en enslig mygg kan ha på oss, om den får surre fritt rundt hodet vårt, når vi prøver å sove.

– Tenk hvis disiplene ikke hadde dradd. Tenk hvis de elleve hadde sagt nei. Tenk hvis de ikke hadde dradd!

– Det må ikke bare være en rystelse. Rystelsen må lede oss ut i verden. Kraften er gitt oss med en hensikt.

Carl-Gustav Severin trekker fram flere «små og ubetydelige» som til tross for alle sine begrensinger og alle omstendigheter, likevel valgte å dra ut.

Skomakeren William Carey hadde fått en nød for India, og utstyrt med et selvtegnet kart på en lærbit, tok han kone og barn med seg på den lange reisen til et fremmed land.

Syv måneder på en båt med påfølgende 7 år i India uten synlige resultater, stoppet ikke Carey. Brannen som hadde startet inni han, lot seg ikke slukke. Tenk om han ikke hadde dradd, sier han.

– Arbeidet Carey startet i India ble blant annet til oversettelse av Bibelen til over 30 språk. Tenk om han ikke hadde dradd! Tenk om han hadde gitt opp, sa Severin.

Bondegutten Gideon hørte Gud rope «gå ut i min kraft», mens han gikk ute på åkeren. Ikke visste han at det 3000 år senere ville det ligge en Gideonbibel i alle hotellskuffer rundt omkring i hele verden.

– Elisja ba om dobbel del av Elia, og miraklene han utførte telte nøyaktig dobbelt så mange. Lille harpespillende David var antakelig den menneskene rundt han så på som minst egnet til å stå opp mot Goliat, men tenk om han ikke hadde valgt å tro Gud i nettopp den umuligheten, sa Severin.

Severin forteller også om sin egen tjeneste. Til Sibir, den kaldeste avkroken i verden, var stedet Gud ville sende han. Motvillig først, og forfrossen store deler av tiden, arbeidet han trofast i kallet fra Gud. Da KGB opphevet utestengelsen av han, fikk han reise tilbake og se at titusenvis var blitt frelst som en frukt av lydigheten mot kallet.

Åndens fylde

Kvelden etter står Øystein Gjerme på scenen. Iført skinnjakke når han de unge på fremste rad, og hele aldersspennet bakover i salen.

– Tenk hvis vi kristne kunne være sånne kristne som ble opptatt av å bli fylt av Den hellige ånd, sa Gjerme.

Misjonskonferansens overskrift «Kraft til å forandre verden» står sentralt denne kvelden.

Gjerme leser Jesu programerklæring «Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne evangeliet for fattige. Han har sendt meg for å forkynne for fanger at de skal få frihet og for blinde at de skal få syn, for å sette undertrykte fri, for å forkynne et nådens år fra Herren», og forteller at alle er inkludert.

– Du er inkludert i oppdraget!

I salen denne kvelden, og under alle møter, seminar og læringsverksted, og over kaffekopper og lunsjtallerker gjennom hele konferansen, ses villige mennesker i alle aldre. Noen har mange år med tjeneste bak seg, noen er midt i sitt oppdrag og andre vet knapt hvor de skal begynne.

PYM ser Europa som den store misjonsmarken av i dag, med titusenvis av nyankomne muslimer som ikke bare leter etter et nytt hjem, men som inni seg har et desperat behov etter det ekte og det sanne.

– Det er på tide å svare på misjonskallet. Tiden er nå, lød oppfordringen som oppsummerte bønnen bak konferansen.

Se bildet større

SENTRALE SPØRSMÅL: Carl-Gustav Severin vitnet om egen tjeneste under PYMs misjonskonferanse 2016 FOTO: Bente Levisen

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!