Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

To jordanere for retten for planlagt ambassade- sprengning

To jordanere for retten for planlagt ambassade- sprengning

 

Kongeriket Jordan har ført to jordanske brødre frem for retten, anklaget for å planlegge å angripe og sprenge Israels ambassade i Amman.

Tekst:

Publisert:

De to jordanske brødrene er del av en terrorcelle som ble arrestert tidligere i sommer, da protestkampanjene i Jordan mot Operasjon Beskyttelsesgrep i Gaza var på det kraftigste.

Totalt er det åtte personer som er mistenkt. Blant disse er en syrisk flyktning som ble anklaget for å angripe amerikanske soldater og å sprenge Israels ambassade i det hashemittiske kongeriket, så vel som å forsøke å rekruttere medlemmer til den libanesiske terrorgruppen Hezb’allah.

Brødrene, som er 53 og 37 år gamle ble anklaget for å bygge en bilbombe og gjøre seg klar til å kjøre bilen inn i den israelske ambassaden i Amman. De blir derfor anklaget for terrorisme, bruk av illegale eksplosiver, illegale våpen og sammensvergelse. Bilen og våpnene ble oppbevart i garasjen til en av brødrene, står det i anklagen.

Politiet opplyser at de to ble arrestert før de ble i stand til å gjennomføre planene på grunn av en «arbeidsulykke». En mindre bit av eksplosivene ble sprengt mens det lå på lager. Politiet ble derfor mistenksomme – og dette førte til at brødrene ble arrestert sammen med de andre mistenkte.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!