Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Get Focused 2016:

Unge til kamp mot menneskehandel

Unge til kamp mot menneskehandel

Ungt engasjement: I flere måneder har ca 500 ungdommer og voksne fra hele Vestfold vært i full sving med forberedelser til årets Get Focused. FOTO: Get Focused

Over 2 millioner har ungdommene på Get Focused samlet inn til kampen mot menneskehandel de siste fire årene. 18.-20. november samles de igjen, for første gang i nye Fix Arena på Eik i Tønsberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 15:54

– Vi har store forventninger til årets festival og gleder oss over muligheten til å ta imot enda flere ungdommer, sier initiativtaker og grunnlegger Kristoffer Stokke.

Siden 2007 har 2500 ungdommer årlig samlet seg til kampen for rettferdighet. Til sammen har de fått inn godt over 3,5 millioner kroner på sine årlige festivaler til ulike veldedige prosjekter.

De siste syv årene har de bygget skoler i Etiopia og Kenya, bygget brønner med rent vann til fire landsbyer i Afrika, sørget for at ti jenter er ute av sexslaveri i India og bidratt med mat og gaver til hundrevis av rusmisbrukere i Norge.

– Mer enn en ungdomsfestival er Get Focused en bevegelse for enhet blant kristne og for å vise Guds kjærlighet til mennesker de møter i hverdagen, sier Stokke.

Stort engasjement

For tredje år på rad bidrar ungdommene på Get Focused til å avskaffe menneskehandel i Norge. I tillegg til å lære om problematikken, samlet tenåringene inn over 430.000 kroner under fjorårets festival.

– I dag finnes det 27 millioner som er offer for menneskehandel. Det finnes også en rekke slaver i Norge. Kampen mot menneskehandel er ikke over på ett år eller to. Derfor fortsetter vi engasjementet for dette, sier Maren Sophie Øyen.

Hun er lederen for ungdommenes rettferdighetsinitiativ, Get Involved. Siden starten i 2002 har festivalen vokst stort, og får tilreisende ungdom fra hele landet. De siste årene har ca. 2500 personer samlet seg i Tønsberg for festivalen.

Flytter tilbake

I år flytter Get Focused tilbake til Eik i Tønsberg, der det hele startet i 2002 – til nybygde Fix Arena. Årets festival består av idrett, kurs, konserter, møter og sosialt fellesskap.

I år kommer Bethel Music og LZ7 til festivalen. Det er første gang Bethel Music er i Norge for å spille konsert, og de har med seg lovsangslederne Kristene DiMarco, Hunter Thompson og Josh Baldwin. LZ7 er en electronica/EDM-gruppe fra Manchester, England som har turnert verden over siden 2005. I 2012 gav de, sammen med Matt Redman, ut singelen ’27 million’ som nådde topp 12 på hitlistene i England og satte fokus på det moderne slaveriet.

Ønsker å ta urettferdighet på alvor

– Get Focused handler om å utfordre og utruste kristne og ikke-kristne ungdommer til å ta urettferdighet på alvor, og leve liv som får betydning for mennesker rundt seg, sier festivalleder Ole Thomas Talset.

I flere måneder har ca 500 ungdommer og voksne fra hele Vestfold vært i full sving med forberedelser til årets Get Focused.

– De 500 frivillige medarbeiderne betaler selv for å være med og får gjennom kurs og seminarer god ledertrening og mange mestringsmuligheter, sier Talset.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!