Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utfordret statsministeren om tvillingabort

Publisert:

Regjeringen er ikke villig til å endre abortloven for å hindre såkalt «fosterreduksjon» ved tvillingsvangerskap. Det sa Erna Solberg da KrF, med støtte fra Senterpartiet, utfordret henne i Stortingets spørretime onsdag 22. mars.

 
Avisene sliter mer enn tallene viser

Publisert:

Avismarkedet har de senere årene gått mer ned enn opplagstallene umiddelbart avslører. Her forklarer vi tre faktorer som gjør det vanskelig å få øye på hvor bratt nedgangen er for de reelle abonnent-tallene.

 
Mange tusen gikk med ulike sokker

Publisert:

I går, 21. Mars, var Den internasjonale dagen for Downs syndrom. Mange tusen nordmenn gikk med ulike sokker for å vise sin støtte til de som har et kromosom ekstra.

 
Horne revurderer kontantstøtten

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2017 kl 18:47

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) avviser ikke anbefalingene fra et regjeringsoppnevnt utvalg som vil avvikle kontantstøtten, gjøre barnehage gratis og kun gi barnetrygd til lavinntektsfamilier.

 
– Trist om FrP skifter linje

Publisert:

KrFs familiepolitiske talsmann Geir Bekkevold advarer mot «blind tro på at å fjerne kontantstøtten løser integreringsproblemene».

 
Slår på stortromma for å bedre bedrifters samfunnsansvar

Publisert:

Strømmestiftelsen opplever stor interesse for samfunnsansvar fra norsk næringsliv. Snart inviterer de til en storslått konferanse i Kristiansand.

 
Leger føler seg presset til å utføre tvillingaborter tidlig

Publisert:

Leger som utfører fosterreduksjon ved tvillinger, sier de føler seg presset til å gjøre det tidligere enn de mener er medisinsk forsvarlig.

 
Solberg: Regjeringen visste ikke om manglende terrorsikring

Publisert:

Politidirektoratet rapporterte at alt var i orden. Derfor trodde regjeringen at jobben med å sikre viktige bygg og anlegg var i rute, sier Erna Solberg (H).

 
Senterpartiet sikter mot regjeringsmakt med Ap

Publisert:

Senterpartiet vil slå Frp og danne regjering med Ap etter valget. Om SV eller KrF skal bli med, er det velgerne som avgjør, mener Trygve Slagsvold Vedum.

 
Annonse
 
Nordmenn er verdens lykkeligste

Publisert:

Norge er ikke lykkelig på grunn av oljen, men til tross for den, heter det i ny rapport, som rangerer Norge som verdens lykkeligste land.

 
– Kristen tro har vært viktig for formingen av vårt samfunn

Publisert: - Oppdatert: 20.03.2017 kl 19:46

Statsminister Erna Solberg (H) ble møtt med stående applaus og løftet frem betydningen av det kristne verdigrunnlaget da hun gjestet JesusKvinners årlige storsamling lørdag.

 
SV-ultimatum vekker liten begeistring i Ap

Publisert: - Oppdatert: 20.03.2017 kl 20:34

Arbeiderpartiet vil ikke uten videre akseptere de fem kravene som SV-landsmøtet stiller til en ny rødgrønn regjering.

 
UD vurderer fortsatt om Israel-boikott er lovlig

Publisert:

Utenriksdepartementet har ennå ikke avsluttet sin gransking av lovligheten av kommunale boikottvedtak. Utenriksminister Børge Brende er imidlertid klar på at han er imot Israel-boikott.

 
«40 dager for Livet» i Kroatia

Publisert: - Oppdatert: 17.03.2017 kl 22:06

Ny ja til livet-bevegelse sprer seg i Europa.

 
Jødisk forstander provosert av SV-forslag mot omskjæring

Publisert:

Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund blir provosert av at SV vil diskutere et forbud mot omskjæring av små gutter. Han kaller det intoleranse av verste sort.

 
Sender ut 100.000 brosjyrer med alkoråd til tenåringsforeldre

Publisert:

Blå Kors nye kampanje skal gi tenåringsforeldre konkrete råd om ungdom og alkohol.

 
Ønsker å tilby alternativt trossamfunn

Publisert: - Oppdatert: 17.03.2017 kl 19:14

25. mars skal Normisjon Agder ha årsmøte, hvor de mest sannsynlig oppretter nytt trossamfunn, som et lokalt alternativ til Den norske kirke. Selv om regionsstyreleder Ole Magne Omdal har jobbet for dette, blir han selv værende i kirken.

 
Gleder seg til innmeldelse

Publisert: - Oppdatert: 17.03.2017 kl 19:14

Kurt Hjemdal og Arne Inge Vålandsmyr, begge tidligere prester i Den norske kirke, tror det blir vanskelig å stå for det klassiske synet på ekteskapet i kirken og ser frem til å melde seg inn i det nye trossamfunnet til Normisjon Agder.

 
Vil teppelegge Norge med Guds Ord

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2017 kl 10:52

– Vi vil bringe Jesus inn i stua og bilen, sier pastor Wiggo Skagestad og medieleder Margrethe Tveit i pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand. 19. april lanserer de DAB-radiokanalen Radio 3,16.

 
Stabilt for kristne aviser

Publisert:

Nedgangen for de kristne avisene fortsatte ikke i 2016. Det viser opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening, som ble presentert forrige uke.

 
Mange klager på NRK

Publisert:

Hittil i år har Kringkastingsrådet allerede fått flere klager på NRKs programmer enn i hele 2016. Et program i serien Trygdekontoret har alene fått 70 klager.

 
KrF avventende til abort-bistand

Publisert:

Utviklingspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad er opptatt av at Norge ikke må bidra til å presse frem lover om fri abort i land der dette ikke er tillatt. Men han stiller seg avventende til å protestere mot at Norge har innvilget 85 millioner ekstra bistandskroner til trygge aborter, siden Stortin...

 
– Skjønner at kristenkonservative reagerer mot mediene

Publisert:

– Slik kan ikke NRK være, tenkte Klassekampen-redaktør Bjørgulv Braanen da han så på Nytt på nytt sist fredag.

 
Reformasjons- presidenten

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2017 kl 11:08

Det er få stortingspresidenter som har satt så mye sitt preg på Stortingets offentlige arbeid som Olemic Thommessen. Kanskje på grunn av at han er kulturpolitiker. Thommessen er direkte etterkommer etter Jonas Lie, en av «De fire store» i norsk litterær historie. Han har engasjert seg i store jubile...

 
– Vi skal skape ekte trygghet, ikke falsk trygghet

Publisert:

– Politireformen og Langtidsplanen for Forsvaret har samme formål: - Vi skal skape ekte trygghet, ikke falsk trygghet, sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide på Høyres landsmøte i helgen. Hun tilbakeviste kraftig Arbeiderpartiets påstander om at forsvaret er i dårlig forfatning.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!