Hareide vil ikke bekrefte borgerlig støtte

Publisert:

I forrige uke forsikret parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen (KrF) om at det etter hans mening blir borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall i valget. Men partileder Knut Arild Hareide vil ikke si det samme.

 
Venstre-lederen sier nei til Ap

Publisert:

Med 4,1 prosent kommer Venstre over sperregrensen i en ny VG-måling. Samtidig utelukker partileder Trine Skei Grande støtte til Støre om ny statsminister.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Storm av hijab-klager til NRK

Publisert:

Line Konstali reagerer på at programleder Faten Mahdi al-Hussaini får lov å bære hijab på lufta, mens nyhetsanker Siv Kristin Sællmann nektes å bruke kors på tv. Derfor har hun klaget inn NRK til Likestillings- og diskrimineringsombudet. Og hun er langt fra alene om å reagere.

 
Ti tusen har meldt seg ut av Den norske kirke i år

Publisert:

Da muligheten for å melde seg ut eller inn av Den norske kirke via internett ble åpnet i fjor, startet en massiv bølge av utmeldinger. Nå er tallene på et mer stabilt nivå, men likevel har 10.479 meldt seg ut i løpet av årets syv første måneder. Samtidig meldte 1.547 seg inn i samme periode, og det ...

 
Avgjørende dager i kampen for kristen skole på Stord

Publisert:

Stord Kristne Skule kjemper i motvind for å få starte opp. Den siste bøygen er at uteområdene må godkjennes som skolegård av Utdanningsdirektoratet. Rekker de ikke det, får de ikke starte opp i år – og da mister de godkjenningen til å drive skole.

 
ANNONSE
Annonse
– Skolen må gi alle muligheten til å lykkes

Publisert:

Kristin Vinje, Høyres stortingsrepresentant fra Oslo, har doktorgrad i petrokjemi og har klokkertro på naturvitenskapen. - Jo Benkow sa at han valgte seg Høyre fordi det var det partiet det var lettest å være annerledes i. Det er veldig godt sagt.

 
Ny bok vil heve debatten om sorteringssamfunnet

Publisert:

KrF-politiker Erik Lunde oppfordrer i sin nye bok «Uønsket» til å stå sammen mot sortering av mennesker.

 
Meldte seg ut av Kirken på grunn av biskopen

Publisert:

Kenneth Svendsen er Israelvenn Han er Nordland-befolkningens ombudsmann, og er spesielt glad for Fremskrittspartiets resultater i samferdselspolitikken gjennom de siste fire år i regjering.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Hareide nektet å svare om ekteskapsloven

Publisert:

I Politisk valgkvarter på NRK torsdag ble KrF-leder Knut Arild Hareide bedt om å svare ja eller nei på om han ville stemt for å bevare dagens kjønnsnøytrale ekteskapslov, dersom saken skulle ha vært oppe til votering i morgen. Det svarte han ikke på, men henviste i stedet til at stortingsgruppa mått...

 
Rogaland KrF vil heller snakke om Israel enn klima

Publisert:

KrF sentralt har klima som valgkampsak. Men i Rogaland nevnes ikke klima i valgbrosjyren. I stedet står det «Israel og Midtøsten».

 
NRK klages inn til Likestillingsombudet for religiøs diskriminering

Publisert:

Statskanalen er klaget inn til for Likestillings og diskrimineringsombudet (LDO) for å nekte kors, men tillate hijab i aktualitetsprogrammer.

 
Syversen: – Bred enighet i KrF om at Erna må fortsette

Publisert:

– Hvis de fire partiene som nå har flertall, fortsatt har flertall etter valget, så sitter Erna Solberg når valget er ferdig. Det er min klare mening, sa KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen i politikerdebatten på TV Visjon Norges sommerkonferanse i forrige uke.

 
Høyres hjemmesittere kan avgjøre valget

Publisert:

En stor gruppe Høyre-sympatisører sitter fortsatt på gjerdet en måned før valget. Dersom partiet lykkes i å dra disse til stemmeurnene i siste øyeblikk, kan valg-thrilleren ende med ikke-sosialistisk flertall.

 
Se den politiske debatten fra TV Visjon Norges sommerstevne

Publisert:

Arbeiderpartiets Martin Kolberg innledet debatten på Visjon Norge med å påstå at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) sin måte å snakke på utgjør en trussel mot Norges kristne verdier.

 
Mener folkehøgskolene øker valgdeltakelsen

Publisert:

Hele 75 prosent av elevene som gikk på folkehøgskole dette året sier de er sikre på at de skal stemme ved valget.

 
Veteranene spår politisk thrillerhøst

Publisert:

Småpartienes linedans på sperregrensen avgjør statsministerduellen mellom Solberg og Støre. Men spenningen er neppe over på valgnatten, ifølge partiveteranene.

 
Frelsen forandret hele familien

Publisert: - Oppdatert: 27.07.2017 kl 10:14

I 2005 tok Anne Laila Persdatter Skum (39) fra Kautokeino kontakt med Misjonen Jesus Leger og evangelist Svein-Magne Pedersen. Det skulle hun ikke angre på. Over telefonen tok hun imot frelse, noe som snudde opp ned på hele livet til familien hennes.

 
Kulturministeren tar et nytt løft for pilegrimsvandring

Publisert:

I år er det 20 år siden pilegrimsledene i Norge ble gjenåpnet. Nå lanserer kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) en ny strategi for de neste 20 årene.

 
– Tror ikke at Gud er ferdig med Europa

Publisert: - Oppdatert: 25.07.2017 kl 11:17

Det er for liten forståelse for den åndelige dimensjon i livet i våre helseinstitusjoner. Da blir nøden stor. Sekulariseringsprosessen eskalerer. Og verst er det i Europa og kanskje Norden. Men vi tror på en oppvåkning. Vi tror på bedre tider. Og vi ber om det. Det er viktig å be. Da kan dører åpne ...

 
Flertall av KrFs fylkesledere åpner for Ap-samarbeid

Publisert:

Selv om et samarbeid med Arbeiderpartiet ikke er førstevalget, holder elleve av KrFs fylkesledere døra på gløtt for dette, ifølge TV 2.

 
Sivilforsvaret rykker ut med flomhjelp på Vestlandet

Publisert:

Sivilforsvaret i Sogn og Fjordane rykker ut med mannskaper for å bistå med evakuering og trafikksikring. Flere steder i landet er rammet av kraftig uvær.

 
– Religionsfriheten i Norden trues

Publisert:

I et intervju med Svenska Kyrkans eget tidsskrift, Kyrkans Tidning, publisert 22. juni, uttalte den svenske statsministeren Stefan Löfven, at han ønsker å tvinge alle prester i Svenska Kyrkan til å vie homofile par, uten noen mulighet for reservasjon.

 
20 tok imot frelsen på gaten i Sandefjord og Tønsberg

Publisert: - Oppdatert: 21.07.2017 kl 14:29

De råe vikingene, TX-Vikings, besøkte Sandefjord og Tønsberg nylig. Mennesker fikk høre evangeliet ute på torget, og omtrent 20 personer inviterte Jesus inn til sitt liv.

 
Bibeltro forkynnelse  i vakre omgivelser

Publisert: - Oppdatert: 21.07.2017 kl 14:28

Denne konferansen finner sted i usedvanlig vakre og fargerike omgivelser. Bare å ankomme stedet gir på en måte et inntrykk, man settes i en stemning av alt det vakre. Her er det blomster i alle kulører og sjatteringer, små og store, så langt du kan se. En svanefamilie koser seg i en liten dam på omr...

 
Kulturministeren går pilegrimsferd fra Oslo til Trondheim

Publisert:

Kulturminister Linda Hofstad Helleland legger ut på pilegrimsvandring langt Olavsleden fra Oslo til Trondheim.

 
ANNONSE
Annonse