Barnevernstjenesten i Haugesund ba fosterforeldre skjule et barn

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:00

Rådet kom etter en rettskraftig dom om å gi barnet tilbake til foreldrene.

 
Fylkesnemnda i Rogaland overprøver Høyesterett

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:07

Selv om Høyesteretts ankeutvalg har stadfestet en dom om at en to år gammel gutt på Haugalandet skal hjem til sine foreldre, har barnevernet holdt ham tilbake og gått til omkamp. Denne uken fikk barnevernet medhold i Fylkesnemnda i Rogaland.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
– Foreldres kamp mot barnevernet er som Davids kamp mot Goliat

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:11

Advokat Are Lövenörn Svendsen ser store problemer med rettssikkerheten i måten barnevernet behandler saker om omsorgsovertakelser. – Dette er David mot Goliat, sier han.

 
– Barnevernet bryter med grunnleggende rettssikkerhet

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 20:22

En to år gammel gutt fra Haugesund skal ifølge en retts-kraftig dom tilbakeføres til foreldrene etter å ha vært under barnevernets omsorg. Men barnevernstjenesten nekter å rette seg etter dommen.

 
Forventer at kulturministeren vil ta tros- og livssynsmiljøene på alvor

Publisert:

– Vi er glade for at vi får en statsråd som vil folkekirken vel, sier Frank Grimstad i KA om at Trine Skei Grande blir ny kulturminister.

 
Fire frikirker krever abort-avklaring fra Kirkens Nødhjelp

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 12:00

Kirkens Nødhjelps krav om «retten til lovlige og trygge aborter» skaper store utfordringer for de frikirkelige medeierne. Fire av dem skal dette året i dialogmøter for å avgjøre hva saken får å bety for et fremtidig samarbeid. Én av dem har allerede et vedtak på at de kan komme til å bryte med organ...

 
– Vi er nødt til å jobbe for muligheten til lovlige aborter

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 21:41

Styreleder Kjetil Aano gir ingen forhåpninger til dem som håper at Kirkens Nødhjelp skal skifte syn i abortspørsmålet. – I Kirkens Nødhjelps representantskap er det stor støtte for styrets standpunkt om trygge aborter, til tross for at dette er en etisk krevende sak for oss alle, sier han.

 
– Boikott Kirkens Nødhjelp

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 11:59

– Jeg mener at kristenfolket må gjøre som president Trump, boikotte Kirkens Nødhjelp og andre hjelpeorganisasjoner som går inn for abort, sier Ludvig Nessa.

 
ANNONSE
Annonse
 
Ny mobil-app skal hjelpe nyfrelste

Publisert:

Troens Bevis i Kvinesdal har utviklet en ny app for IOS- og Android-plattformer med kurs for nyfrelste. Siden bruken av smarttelefoner sprer seg i rekordfart over hele verden, vil dette gjøre det mye lettere å følge opp dem som søker frelse – også på steder der det er vanskelig å forkynne evangeliet...

 
K-stud forventer økte bevilgninger fra regjeringen

Publisert:

Den nye regjeringsplattformen prioriterer studieforbund som en viktig del av mangfoldet i utdanningstilbudet. – Vi forventer mer penger til kurs, sier daglig leder i K-stud.

 
Solberg viste fram blågrønn regjering på snødekket Slottsplass

Publisert:

Med Venstres inntog var det duket for rokade med fem nye statsråder. Fire måtte ut, fem fikk nytt departement og resten fikk fornyet tillit der de er.

 
Fem trolig inn og fire ut i Solbergs utvidede regjering

Publisert:

Statsminister Erna Solberg presenterer onsdag sin utvidede og blågrønne regjering. Fem nye ministre skal trolig inn, mens fire forlater statsrådspostene sine.

 
Hareide glad for nye statsrådsposter

Publisert:

KrF-leder Knut Arild Hareide gleder seg over at posten som bistandsminister gjeninnføres og at Norge får sin første eldreminister.

 
Nå skal palestinsk terror-hyllest få bistand-konsekvenser

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:25

I den blågrønne regjeringsplattformen settes det en grense for hva man kan tåle av organisasjoner i de palestinske områdene som ønsker norsk bistand.

 
Listhaug ferdig som integreringsminister

Publisert:

Frp-statsråd Sylvi Listhaug beholder styringen med innvandringen, men integreringspolitikken løftes ut av Justisdepartementet. Det er klokt, ifølge KrF.

 
– KrF bør gå inn i regjeringen

Publisert:

– Min personlige mening er at når Venstre nå kommer med i regjeringen, blir det for stor risiko for KrF å gå i retning Arbeiderpartiet. Da bør KrF prøve å komme inn i regjeringen.

 
Fylkesleder: – Bedre å stå utenfor regjering

Publisert:

– Når Venstre er med i regjeringen, vil KrF komme i en viktig vippeposisjon i mange saker i Stortinget, fordi den sittende regjering ikke har flertall uten støtte fra andre. Og på denne måten vil vi kunne få stort gjennomslag for vår politikk. Og da vil det i hvert fall være dumt å gå inn i regjerin...

 
Ny regjering på plass i morgen

Publisert:

Med tre kvinnelige partiledere i front vil den nye trepartiregjeringen onsdag vise seg på Slottsplassen for første gang. En rekke rokeringer og endringer i regjeringen ventes, men den største er naturlig nok at Venstre på nytt trer inn i en norsk regjering. Det er mer enn tolv år siden Norges eldst...

 
– Det er ikke noe rop i folket etter Venstres livssyns-nøytralitet

Publisert:

Partiet som nå trer inn i regjering, vil gjøre Norge livssynsnøytralt. Et signal om dette er at den kristne kulturarven ikke lenger nevnes som en del av verdigrunnlaget i regjeringsplattformen. KrF vil kjempe mot nøytralitetslinjen, lover Geir Bekkevold.

 
– Judas-evangeliet ble fremstilt som en ny og alternativ bibelhistorie

Publisert:

Kristne elever kom i tvil om Bibelens troverdighet og andre begynte å tro på det gnostiske Judas-evangeliet, etter en forestilling i regi av Den kulturelle skolesekken på en ungdomsskole på Stord. Det forteller faren til to av elevene ved skolen.

 
Solberg II-regjeringen blir klar denne uka

Publisert:

Statsminister Erna Solberg (H) vil presentere regjeringskabalen med nye Venstre-statsråder senest torsdag denne uken.

 
Kim møtte Jesus i et syn og ble forvandlet

Publisert:

Mens Kim Richard Mathisen hadde det vanskelig og var ruset, fikk han se et syn av Jesus. Jesus sa til ham: «Hva driver du med»? Synet ble så oppskakende for Kim Richard at han valgte å slutte med narkotika. Og det førte han til Jesus Kristus og han fikk et nytt liv.

 
Hareide: – Tror ikke dette er dagen som avgjør norsk politikk

Publisert:

– Regjeringsplattformen er lite forpliktende, sier KrF-leder Knut Arild Hareide om erklæringen som ble lagt fram av Høyre, Frp og Venstre.

 
Flere Venstre-politikere melder seg ut i protest etter regjeringssamarbeid

Publisert:

Flere lokalpolitikere i Venstre varsler at de melder seg ut av partiet eller vurderer å gjøre det etter at partiet nå går inn i regjering med Høyre og Frp.

 
Grande mener hun har klart å omforme regjeringen

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 11:32

– Vi klarte å få regjeringen mer grønn, raus og sosialliberal, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Nå er hun klar for en historisk regjeringsdannelse.