– Føler oss hjelpeløse

Publisert:

Tidligere har Oslokirkens pastor Jan-Aage Torp og hans kone Aina mottatt mer enn 50 henvendelser fra folk som har mottatt alvorlige og sjikanøse brev i hans navn. Nå er Torp blitt kontaktet av biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme og biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme som også har mottatt s...

 
Kringkastingsrådet refset barnebanning og nazi-vits

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 21:01

Flere av Kringkastingsrådets medlemmer kritiserte Nytt på nytt for innslaget der fem barnehagebarn satt i studio og sang en tekst full av banneord. Enda mer samstemte i sin kritikk var rådet da de behandlet klagene på vitsen der Frp-politiker Christian Tybring Gjedde ble kalt «Nazi-fisk».

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Katarzyna vant i Lagmannsretten

Publisert: - Oppdatert: 25.11.2017 kl 00:30

Sauherad kommune brøt den europeiske menneskerettighetskonvensjonen da de sa opp Katarzyna Jachimowicz fra hennes stilling som fastlege, fastslår retten. Det kan komme til å medføre at Fastlegeforskriften må endres.

 
Aktor mener Oslo katolske bispedømme må betale 5 millioner i bot

Publisert:

Feil kan oppstå, men den systematiske metoden i regi av Oslo katolske bispedømme tilsier en bot på 5 millioner kroner, mener aktor i medlemsjuks-saken.

 
Nå er pengene tilbakebetalt

Publisert:

Utenriksdepartementet bekrefter at pengene som i vår ble krevd tilbake fra et palestinsk bistandsprosjekt, nå er tilbakebetalt. Inndragningen var en reaksjon på at pengene ble brukt til å hylle en terrormorder.

 
190 klager på bannende barn

Publisert:

– Det er tragisk at en programleder i NRK kan få seg til å bruke barn på denne måten, sier Stein Magne Heitmann. Han er en av rundt 190 personer som har klaget til Kringkastingsrådet på et innslag i «Nytt på nytt», der man fikk små barn til å synge en tekst som var full av banneord.

 
Norge avslo eksport av forsvarsmateriell til Israel

Publisert:

Minst en konkret søknad fra Israel om å få kjøpe forsvarsmateriell fra Norge, ble avslått i 2016.

 
Presidentskapet slår fast at Hagen ikke kan trekke seg

Publisert:

Carl I. Hagen kan ikke fritas fra vervet som vararepresentant på Stortinget, konkluderer Stortingets konstitusjonelle avdeling.

 
ANNONSE
Annonse
 
Budsjett i boks – Venstre snuser på regjeringsmakt

Publisert:

Budsjettet er nok en gang ryddet av veien. Nå er det regjeringssonderinger Venstre vender blikket mot. En konklusjon kan komme før jul, men sikkert er det ikke.

 
KrF sikrer etterlengtet gjennomslag for lærerne

Publisert:

KrF sikrer at det innføres en maksgrense for antall elever per lærer i grunnskolen. Lærerne jubler, mens kommunene frykter at de får mindre handlingsrom.

 
Borgerlig budsjettavtale for femte år på rad

Publisert:

Budsjettpartnerne er enige om lærernorm og maskinskatt, og de øker antall kvoteflyktninger. Til sammen flytter de på drøyt 5 milliarder kroner.

 
Kristent skolestevne samler 320 ansatte

Publisert:

320 ansatte fra kristne skoler over hele landet deltar på nasjonalt lærerstevne i Stavanger torsdag og fredag denne uken.

 
– Gå inn i regjeringen

Publisert:

– Forpliktelsen til å skaffe landet en mest mulig handlekraftig regjering bør gå foran alle egne saker. Å si ja takk til et tilbud om å bli med i regjering, blir da konklusjonen, mener tidligere statsminister Kåre Willoch.

 
Menneskeverd unngår abortdebatten i KrFU

Publisert: - Oppdatert: 16.11.2017 kl 12:03

Når KrFU for andre år på rad har gått inn for selvbestemt abort, ønsker ikke livsvernorganisasjonen Menneskeverd å engasjere seg i noen debatt om det. Samtidig har flere styremedlemmer i organisasjonen sterk tilknytning til KrF.

 
– Fosteret er et menneske, vi har ikke rett til å ta dette livet

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 11:56

– Gjennom sitt vedtak om ja til selvbestemt abort, gjør Kristelig Folkepartis Ungdom barnet i mors liv rettsløst, og overlater til moren om dette skal leve.

 
KrFs ungdomsrepresentant på Stortinget tar avstand fra ungdomspartiets abortvedtak

Publisert:

Nyvalgt stortingsrepresentant Tore Storehaug forstår ikke hvor KrFU vil med abortvedtaket de gjorde på landsmøtet sitt. Selv vil han fortsette å jobbe for å verne om livet fra unnfangelse til naturlig død, sier han.

 
Taust fra Hareide om KrFUs abortvedtak

Publisert:

Etter gjentatte henvendelser fra Norge IDAG, gir KrF-leder Knut Arild Hareide ingen kommentar til KrFUs vedtak om at kvinnen skal ha siste ordet i avgjørelser om abort.

 
– KrFUs vedtak svekker kampen for det ufødte liv

Publisert:

– Det er trist at de som nå leder KrFU, og som nå har tatt et standpunkt for selvbestemt abort, sannsynligvis er morgendagens ledere i KrF.

 
Erna Solberg deltok i fakkeltog for å markere Krystallnatten

Publisert:

Flere hundre gikk i fakkeltog i Oslo til minne om krystallnatten i 1938, som markerte en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsen i Tyskland.

 
KrF-topp vil ha ny regjeringsdiskusjon dersom Venstre går inn

Publisert:

Hans Fredrik Grøvan (KrF) vil ha ny diskusjon om landsstyrevedtaket om å utelukke regjeringssamarbeid med Frp, dersom Venstre trer inn i regjeringen.

 
Klagestorm mot Nytt på nytt etter nazihumor og bannende barn

Publisert:

Kringkastingsrådet har fått flere hundre klager etter at navnet til en Frp-politiker ble koblet med ordet nazi i humorprogrammet Nytt på nytt. Også barn som banner, har ført til seerstorm, melder Medier24.

 
– Krystallnatten må ikke glemmes

Publisert:

79 år siden starten på Holocaust.

 
– Israel har et av verdens mest innovative miljøer

Publisert:

To norske forfattere er aktuelle med bok på engelsk om oppstartsbedrifter i Israel. Der forteller de om hvorfor Israel er så vellykket som innovasjonsland, og hva Norge kan lære.

 
Faktisk.no: Barneskole i Skien har julespill med koranvers

Publisert:

Påstand: «Julespill med koranvers på barneskole i Skien», skrev Document.no 07. november. Faktisk.no konkluderer: Faktisk helt sant.

 
Karl Johan terrorsikres

Publisert:

De nærmeste ukene vil tunge blomsterkasser, benker og betongringer med jord og planter i plasseres på Karl Johan. Ikke bare som pynt, men som terrorsikring.