Sterk økning i andel ikke-troende i Norge

Publisert:

Andelen ikke-troende vokser kraftig, mens andelen troende synker, viser Norsk Monitors kartlegging for 2017.

 
Tidligere Listhaug-rådgiver: Norsk presse er en dørmatte for Ap

Publisert:

Sylvi Listhaugs (Frp) tidligere spinndoktor, Espen Teigen (Frp), mener norsk presse ble en dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Svarstad Haugland ut mot Vårt Land etter Mathisen-exit

Publisert:

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland går ut mot Vårt Land, etter at sjefredaktør Åshild Mathisen fredag ble sagt opp med umiddelbar virkning.

 
– Mange har fått kjærlighet til landet

Publisert:

– Ja, vi er fullbooket i år også! På våre påsketurer er det jeg som er reiseleder og da blir fokuset, naturlig nok, på undervisning i Guds Ord og Israel, kombinert med natur-opplevelser, sier Eva Olsvold Sundar som gleder seg til å reise.Det gjør også Evy-Gunn Knotten, som er Plussreisers leder på f...

 
Opprørt over fordommer i lærebøker

Publisert:

Sokneprest mener norske lærebøker for barneskolen fremstiller kristendommen feilaktig.

 
Åshild Mathisen ferdig som sjefsredaktør

Publisert:

Ifølge Vårt Land fratrer Åshild Mathisen stillingen som ansvarlig redaktør med umiddelbar virkning. – Jeg er helt knust, sier Mathisen.

 
Frp passerer 20 prosent på ny måling

Publisert:

Frp får en oppslutning på 20,8 prosent, hele 7,2 prosentpoeng mer enn i februar, på Ipsos' partibarometer for mars, melder Dagbladet.

 
Stortinget ga grønt lys for norsk medlemskap i EUs energipakke

Publisert: - Oppdatert: 23.03.2018 kl 09:25

Regjeringen fikk som varslet støtte fra Arbeiderpartiet og MDG, og Stortinget stemte torsdag for at Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Så fikk Metodistkirken i Hønefoss besøk av politiet

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2018 kl 15:18

Ivar Granum antar at politiet kom til Metodistkirken sist søndag fordi de lette etter den afghanske familien. Dette skjedde like etter at trebarnsfamilien hadde forlatt Hvalsmoen transittmottak ved Hønefoss, hvor de var pålagt å oppholde seg.

 
Grasrotaksjon til støtte for konvertittfamilien

Publisert:

En støtteaksjon for å hjelpe den afghanske familien med økonomisk støtte til å få en rettferdig behandling, er begynt å spre seg i sosiale medier.

 
Amerikansk høyesterett har fått sin første abort-sak under Trump

Publisert:

Domstolen skal avgjøre hvorvidt en kristelig svangerskapsklinikk kan tvinges til å opplyse sine klienter om muligheten for lovlig abort.

 
Menighetsfakultetet starter nytt senter for religionsforskning

Publisert:

– Forskning på religion og samfunn blir bare viktigere, sier rektor Vidar L. Haanes.

 
Miljøpris til Galleri Normisjon

Publisert:

Ungdomsrådet i Oslo bispedømme ga Grønn Pris 2018 til gjenbruksbutikkene til Normisjon.

 
Giske mener Ap bør snu om Acer

Publisert:

Aps avgåtte nestleder Trond Giske melder seg på i den interne partistriden om EUs energiunion. Han går imot partileder Jonas Gahr Støre og ber partiet si nei.

 
SP grillet statsministeren om Acer

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 13:18

Solberg bekreftet at Island kan stanse den omstridte avtalen, selv om Norge godkjenner den.

 
– Folket sier nei til EUs energi-union

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 13:26

Student Isabell Dahl tok initiativ til å samle inn penger til en uavhengig meningsmåling om hva folket mener om norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer. Det overbeviste henne om at politikerne ikke er i kontakt med grasrota når de oppgir deler av Norges selvråderett.

 
Full rødgrønn splid om EUs energipakke

Publisert:

Det er uforståelig at Ap stoler mer på Frp og Høyre enn fagbevegelsen, AUF, egne fylkeslag og flertallet av partiets ordførere i Acer-saken, tordner Sp-lederen.

 
Stortingsflertall for EUs energi-union

Publisert:

Sp og Rødt knaller til mot alliansepartner Arbeiderpartiet og hevder stortingsflertallets ja til EUs energiunion truer norsk selvstyre og gir dyrere strøm.

 
Høyre og Frp ønsker fortsatt KrF velkommen i regjering

Publisert:

Statsminister Erna Solberg (H) tror det nå vil være lettere for KrF å snakke med regjeringen, og finansminister Siv Jensen (Frp) er åpen for et samarbeid.

 
Norge har færrest tenåringsaborter i Norden

Publisert:

Tallet på aborter blant 15-19-åringer her i landet har aldri vært lavere enn i 2017, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.

 
Sandbergs rulleblad vekker oppsikt

Publisert:

At Per Sandberg blir fungerende justisminister, vekker oppsikt også utenfor Norge. Årsaken er at Frp-nestlederen er tidligere straffedømt.

 
Frp kraftig fram på ny meningsmåling

Publisert:

I en ny måling laget for TV 2 tirsdag, går Frp fram med 9,8 prosentpoeng til en oppslutning på hele 20,6 prosent. Samtidig viser en annen meningsmåling at tre av fire støtter Listhaugs avgang.

 
Den afghanske familien er gått i kirkeasyl på nytt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 08:41

Den afghanske familien som satt i kirkeasyl på Fitjar, har på ny søkt tilflukt. Det melder avisen Vårt Land. Denne gang i Hønefoss kirke. Familien fryktet at et frimenighetslokale ikke ville bli respektert av politiet.

 
– Skammer meg over mitt gamle partis opptreden

Publisert:

Etter 18 års medlemskap, meldte Marita Moltu seg ut av KrF i begynnelsen av mars, og er nå uavhengig representant i bypolitikken i Bergen, der hun sitter som varaordfører. Moltu sier til TV2 at hun er flau over «KrF sin selvgode håndtering» av Listhaug-saken.

 
Hareide: – Dette var riktig utgang i en så alvorlig sak

Publisert:

Opposisjonen er enige om at det var riktig av Sylvi Listhaug å fratre. – Dette var rett utgang i en så alvorlig sak, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

 
ANNONSE
Annonse