Solberg usikker på om forhandlinger med Venstre vil lykkes

Publisert: - Oppdatert: 19.12.2017 kl 12:48

Det gjenstår å se om regjeringsforhandlingene med Venstre kommer i havn, sier statsminister Erna Solberg (H).

 
– KrF må blankpusse profilen

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2017 kl 07:36

– Eg trur at der framleis er veljargrunnlag for eit KrF. Ein får blankpusse profilen og med frimod løfte fram det som er viktig for folk og land. Ei «liberalisering» av den kristne profilen har eg lita tru på, seier tidligare stortingsrepresentant Kjell Furnes.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Stadige blåveiser til regjeringen fra KrF og co

Publisert:

Allerede på Stortingets første dag ble regjeringen tvunget til å utvide pappapermen. KrFs langt friere rolle har siden påført regjeringen nederlag på nederlag.

 
Mann varetektsfengsles etter synagogeangrep i Göteborg

Publisert:

En 21 år gammel mann er i tingretten i Göteborg varetektsfengslet for å ha deltatt i brannbombeangrepet mot synagogen i byen lørdag kveld. 21-åringen nekter for å ha gjort noe galt.

 
Hagen-prosessen må føre til nye regler, mener Raja

Publisert:

Valget av medlemmer til Nobelkomiteen må løsrives fra partienes størrelse, mener Stortingets visepresident Abid Q. Raja.

 
Flertall for rusreform på Stortinget

Publisert:

Regjeringspartiene Høyre og Frp skiller lag når stortingsflertallet neste uke signaliserer at narkotikabruk ikke lenger bør straffes, men behandles.

 
500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentet

Publisert:

14 bønnegrupper ber ukentlig til Jesus i EU-kommisjonen, og i EU-parlamentet er det daglige bønnemøter.

 
Begeistrede Knesset-medlemmer i EU- parlamentet

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 07:52

Det var stor begeistring blant kristne EU-politikere under den Europeiske Bønnefrokosten i Brüssel i forrige uke for president Trumps og USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

 
ANNONSE
Annonse
 
Prest misbrukt i svindelforsøk

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2017 kl 12:04

E-postkontoen til prest Synnøve Sakura Heggem ble hacket. Så sendte svindlere ut pengeforespørsler i hennes navn.

 
To av tre skjuler at de er jøder

Publisert:

70 prosent av norske jøder opplever at antisemittismen i Norge er økende, og 64 prosent skjuler sin jødiske identitet. Forskere slår alarm om at 12 prosent av nordmenn mener vold mot jøder kan forsvares.

 
Rystet over ikke å bli trodd i konvertittsak

Publisert:

Et afghansk ektepar som har konvertert fra islam til kristen tro, har gått i kirkeasyl for andre gang fordi norske myndigheter ikke vil tro på at de er blitt kristne.

 
Høyre størst – Frp mest fram på ny måling

Publisert:

Fremskrittspartiet går mest fram, mens Senterpartiet går mest tilbake på årets siste måling Kantar TNS har laget for TV 2. Målingen viser at Venstre, Høyre og Frp ville vært nær ved å få flertall dersom det var valg i dag. Samlet får de tre partiene som skal forhandle om å danne regjering 83 mandat...

 
Norge svært bekymret over Jerusalem-beslutning

Publisert: - Oppdatert: 07.12.2017 kl 15:14

USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad bekymrer regjeringen. – Dette kan føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet, sier Erna Solberg.

 
Israelvenner hyller Trump

Publisert:

Norske Israel-venner jubler over president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, men norske partier og medier er kritiske.

 
KrF og FrP kritiske til å flytte ambassader nå

Publisert:

– Trumps timing er problematisk, mener KrF-leder Knut Arild Hareide. – Prematurt og konfliktskapende med ambassadeflytting nå, sier FrPs utenrikspolitiske talsmann, Christian Tybring-Gjedde.

 
Hagen har ikke gitt opp slaget om Nobelkomiteen

Publisert:

Frp-nestor Carl I. Hagen mener det er tilstrekkelig at én stortingsrepresentant krever at Stortinget skal stemme over hans kandidatur til Nobelkomiteen.

 
«Saliggjørende» julemusikal

Publisert:

– Det beste som har hendt meg på lenge. Jeg ble helt salig, utbryter publikummer Astrid Gabrielsen etter å ha sett musikalen «The Heart of Christmas» på Q42 i Kristiansand.

 
Sauherad kommune anker til Høyesterett

Publisert:

Så sant anke-utvalget godkjenner at Høyesterett tar saken, må Katarzyna Jachimowicz' samvittighetsfrihet under lupen i nok en rettsinstans. – Vi vil sannsynligvis anke selv også, fordi hun ikke ble tilkjent erstatning av Lagmannsretten, sier advokaten hennes.

 
Ble ikke trodd – tilbake i kirkeasyl

Publisert:

Afghanske konvertitter ble ikke trodd i tingretten. – Vi føler oss stemplet som løgnere, sier pastor Frank Håvik, som sammen med andre vitnet om familiens konvertering.

 
Menneskerettsdomstolen avviser klage fra blogger i sjikanesak mot pastor

Publisert: - Oppdatert: 01.12.2017 kl 09:26

Bloggeren Jan Kåre Christensen som i to rettsinstanser ble dømt for å ha sjikanert pastor Jan-Aage Torp, får ikke saken sin opp i Menneskerettighetsdomstolen.

 
SSB: Muslimske trossamfunn vokser

Publisert:

I dag er 153.000 muslimer i Norge registrert som medlemmer i islamske trossamfunn, en økning på 3,3 prosent siden i fjor.

 
Redd Barna ber barnevernet være mer skånsomme ved akutt-hentinger

Publisert:

Barnevernet og andre involverte bør gjøre mer for å gjøre akutt-hentinger mer skånsomme og trygge for barna, anbefaler Redd Barna i en ny rapport.

 
Erna Solberg holder grepet om velgerne

Publisert:

... mens KrF havner under sperregrensen på snittet av meningsmålingene i november.

 
Menneskerettighetsdomstolen splittet i norsk barnevernsak

Publisert:

Tre dommere tok ut dissens da saken til en norsk mor i 30-årene kom opp i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Det er en norsk kvinne født i 1986 som nå har fått saken sin prøvd i Strasbourg.

 
Lex Hagen setter ny fyr på Nobel-striden

Publisert:

Opposisjonen er enig om at vararepresentanter og stortingsrepresentanter ikke skal kunne velges til Nobelkomiteen. Likevel lever fortsatt Hagens nobeldrøm.