– Skremt av økende  alkoholbruk blant kristne

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 12:55

Birger Wroldsen, pastor i Troens Ord Karmøy, er skremt over utviklingen. En utglidning han mener har skjedd gradvis over tid. I hans menighet, som ble Norges første sertifiserte alkoholfrie menighet, kan ingen være hverken lovsangsleder eller søndagsskolelærer om de drikker alkohol.

 
Oppfordrer tydelig til avhold

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 12:54

Karine Bragvin Skagestad er ungdomspastor i Filadelfia Kristiansand. Ungdom og rus er et viktig tema i menigheten, og hun er tydelig på å oppfordre til avhold.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Kritisk til de nye tonene fra regjeringen

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2018 kl 18:14

Rolf Kjøde reagerer sterkt på at kunnskapsminister Jan Tore sanner (H) ikke vil la friskoler få stille krav til samlivsform hos dem de ansetter som rektorer.

 
– Sanner forsøker  å begrense friheten

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2018 kl 18:15

– En skole må ha full frihet til å ansette personer som oppfyller skolens formål, mener KrFs medlem i Utdanningskomiteen på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan.

 
– Ikke rett til å spørre om legning ved ansettelser

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2018 kl 18:16

Fremskrittspartiets Roy Steffensen, som er leder for Utdanningskomiteen på Stortinget, støtter Jan Tore Sanner og Carl-Erik Grimstad når de stiller spørsmål ved ansettelsespraksisen ved norske friskoler. – Kompetanse og egnethet skal være de eneste kriteriene, mener han.

 
ANNONSE
Annonse
Dansk journalist-leder går i rette med pressen

Publisert:

Journalister buet på USAs president, Donald Trump, da han talte i Davos. Leder i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, mener de opptrådte uprofesjonelt.

 
– Historisk helomvending på fire år

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:54

30. januar i fjor sa Den norske kirke ja til vigsel av likekjønnede par. Samme dag takket tidligere lagsprest og teolog Øivind Benestad for seg som delegat til Kirkemøtet, samtidig som han varslet sin utmelding av Den norske kirke. Det valget står han ved.

 
– Utfordring å bli  stående i kirken

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:53

Nettverket Frimodig kirke får bekymringsmeldinger om at konservative i Den norske kirke opplever vanskelige arbeidssituasjoner og lokale spenninger.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Tror livshistorier har fått kirken til å endre syn

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:54

Åpen folkekirkes leder Gard Sandaker-Nielsen tror det først og fremst er personlige historier som har fått Den norske kirke til å endre syn på ekteskapet i løpet av få år.

 
Løp for «Livet»

Publisert:

I den lille og hyggelige byen Zephyrhills i Florida arrangeres det gateløp hvert år. Inntektene fra løpet går til det lokale rådgivningskontoret som hjelper unge kvinner til å ikke ta abort.

 
Fortsetter kampen for trisomi-barna

Publisert:

Årets Livsvernpris-vinneres engasjement omtales som avgjørende for endringer i helsevesens holdninger til trisomi-barn. – Det er fortsatt lang vei å gå, sier de.

 
Strengere Støre vil ikke settes i innvandringsbås med Frp

Publisert:

Ap-leder Jonas Gahr Støre forsvarer partiets tøffere linje i innvandringsdebatten. Når systemet bryter sammen, kan ikke diskusjonen overlates til Frp, sier han.

 
Hareide: Situasjonen er alvorlig, men ikke helsvart

Publisert:

KrF-leder Knut Arild Hareide vedgår at partiet er i en bølgedal, men håper en ny strategi om å rendyrke det politiske budskapet vil bringe dem på offensiven.

 
– Situasjonen for asylsøkende  konvertitter er ikke løst

Publisert:

Ett år etter at en avtale mellom KrF og regjeringen skulle sikre rettferdig behandling av kristne konvertitters asylsøknader, er noe gjort, men mye gjenstår. Lemma Desta fra Norges Kristne råd mener tiltakene i avtalen ikke har gitt det forespeilede resultat.

 
– Bekymret over signaleffekten ved å avkriminalisere narkotika

Publisert: - Oppdatert: 02.02.2018 kl 10:06

Frelsesarmeens kommunikasjonssjef Knut Haugsvær advarer stortingspolitikerne mot å avkriminalisere bruk av narkotika.

 
Harila engasjerer seg i rusomsorg  i Israel

Publisert:

Det er et stadig økende antall hjemløse og rusmisbrukere i Israel, faktisk hele 30.000. Mange av disse har immigrert fra Russland, hvorfra også vår stiftelse har vært med å hjelpe 6000 til Israel, forteller evangelist Steinar Harila.

 
Yoga-advarsel skapte storm i Sunnhordland

Publisert:

Da lærer og pastor Jens Thoresen skrev et innlegg i avisa Sunnhordland, der han advarte mot å praktisere yoga, var han forberedt på reaksjoner. Men at de skulle bli så massive, det kom overraskende på ham.

 
– Viktig at det ikke må gå prestisje i barnevernssaker

Publisert: - Oppdatert: 02.02.2018 kl 10:45

– Underlig at ikke barnevernet etterkommer en rettskraftig dom, sier KrFs stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold.

 
Skuffet over kontantstøtte-innstramning

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 15:55

Norske foreldre kan nektes kontantstøtte dersom den andre forelderen er en innvandrer som har bodd mindre enn fem år i landet. Det foreslo KrF å endre på, men fikk ikke flertall.

 
SV tynnet ut alkoforslag fra KrF

Publisert:

KrF var nær ved å få flertall for en bestilling til regjeringen om å unngå endringer som øker tilgangen på alkohol, men forslaget ble kraftig tynnet ut av SV.

 
Vil stramme inn røykeloven

Publisert:

– Man bør ha røykfrihet der folk ikke umiddelbart kan velge bort å oppholde seg. Det sier Olaug Bollestad (KrF) som er leder av Stortingets helsekomite.

 
Vekkelsesmannen med Bibel og fiolin

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:11

En av de fremste norske vekkelsespersonlighetene de siste 200 år, var en svaksynt og etter hvert blind bondesønn fra en liten bygd i Nordfjord. Matias Orheim var en eminent musiker og gudbenådet forkynner. Kallet førte ham til nesten samtlige norske prestegjeld, og salme- og musikkarven lever fortsa...

 
– Han var så full av liv

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:12

– Jeg husker min bestefar som alltid satt med skrivemaskinen. Han hadde så mye å gjøre. Jeg husker den kraftfulle stemmen hans. Han var så full av liv når han snakket, og var alltid i godt humør.

 
Bioteknologirådet advarer mot eggdonasjon, surrogati og sortering

Publisert:

Leder Kristin Halvorsen og flertallet av Bioteknologi-rådet sier nei til eggdonasjon og surrogati. De advarer også mot å innføre fosterdiagnostikk som vil føre til økt sortering av mennesker.

 
Advarer mot nye krav til trossamfunn

Publisert: - Oppdatert: 30.01.2018 kl 13:15

Arbeiderpartiet vil tvinge frem kvinnerepresentasjon og demokrati i trossamfunn som mottar statsstøtte. – Vi vil advare mot at vi i vår søken etter et liberalt samfunn blir illiberale i våre vedtak, sier Ingrid Rosendorf Joys fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse