Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pinsebevegelsen og Frie venner nærmer seg fusjon

Pinsebevegelsen og Frie venner nærmer seg fusjon

Fusjon: Pinsebevegelsen har invitert DFEF til å være med under årets LED-konferanse i Stokke. Konferansen samler flere tusen deltakere. FOTO: Morgan Kalleberg

Pinsebevegelsen og De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF) har samtalt om et tettere samarbeid. Samtalen fortsetter og kan ende med fusjon for de over 100 år gamle bevegelsene. - Dette er et steg videre, sier pinseleder Sigmund Kristoffersen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 15:39

Det har vært flere som har tatt til orde for at de DFEF og Pinsebevegelsen skal bli til én de siste årene. Nå kan det skje.

I en pressemelding fra Haldor Aasebø, leder for Misjons- og Hjemmeutvalget i DFEF og Sigmund Kristoffersen, leder for Pinsebevegelsens Lederråd, skriver de følgende:

«De Frie Evangeliske Forsamlinger i Norge ved Misjons- og Hjemmeutvalget og Pinsebevegelsen i Norge ved Lederrådet har vært samlet for samtaler om hvilken synergi vi i fellesskap kan oppnå. Vi vil anerkjenne at vi har en hundreårig historie, der vi har gått side om side som to parallelle bevegelser både nasjonalt og internasjonalt. Vi har så sammenfallende tro, interesser og målsetninger at vi oppfatter tiden moden for å sette mål om å arbeide mot en felles fremtid. Vi starter de nødvendige prosesser i begge de eksisterende strukturer.»

- Et steg videre

- Det skal ikke så mye fantasi til for å lese hva som ligger i dette, sier Sigmund Kristoffersen til Norge IDAG.

Han forteller at det har vært en prosess siden 2014 der man har samtalt om historie og om teologi.

- Det har vi blitt enige om. Dette er et steg videre.

Tre representanter fra lederrådet og tre fra Hjemme- og misjonsutvalget i DFEF har jobbet sammen over tid.

- Det er gjort et grundig forarbeid, sier Kristoffersen.

- De er pinsevenner

Vil du utelukke at de to bevegelsene fusjonerer i løpet av 2017?

- Jeg vil ikke svare på det. Men jeg kan si følgende: Alle er enige om at det er to pinsebevegelser i Norge. De er pinsevenner. Det er naturlig å jobbe sammen.

DFEF er også invitert til å være med under LED17, Pinsebevegelsens store lederkonferanse på Oslofjord Convention Center i februar.

I 2014 laget DFEF og Pinsebevegelsen en felles uttalelse, knyttet til deres historie og fellestrekk. Der skrev de blant annet.

«Spørsmål om sammenslåing av De frie evangeliske forsamlinger og Pinsebevegelsen løftes ved ulike anledninger frem. På grunn av vårt nære åndelige og historiske slektskap kan man si at det er naturlig, og fordi det i dag ikke er vesentlige teologiske forskjeller eller virksomhetsformer mellom de De frie evangeliske forsamlinger og Pinsebevegelsen.»

Se bildet større

Videre: - Dette er et steg videre, sier pinseleder Sigmund Kristoffersen til Norge IDAG etter den felles pressemeldingen. FOTO: Morgan Kalleberg

Se bildet større

Nye menigheter: Under LED-konferansen ønskes nye menigheter velkommen i pinsefellesskapet. I 2017 kan det gjelder flere titalls Frie Venner-menigheter. FOTO: Morgan Kalleberg

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!