Skutt i juni, talte igjen

Publisert: - Oppdatert: 17.10.2017 kl 16:51

Kongressmedlem Steve Scalise (52) ble skutt 14. juni da han var ute og spilte baseball med kolleger. Etter tre måneder på sykehus og etter så vidt å ha overlevd, talte han til kristenfolket i helgen.

 
Kurdisk plan om uavhengighet går i vasken

Publisert:

Irakiske styrker tok tirsdag kontroll over de to største oljefeltene i Kirkuk-provinsen. Kurderne mister sin inntektskilde, og drømmen om uavhengighet knuses.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Hjelper forfulgte kristne i Pakistan

Publisert:

To pakistanske advokater som står opp for de forfulgte kristne i sitt hjemland, besøkte Oslo nylig. De forteller om mengder av rystende skjebner og ber Europa legge press på menneskerettssituasjonen i Pakistan.

 
Dokumenterer forfølgelse av kristne konvertitter i Iran

Publisert: - Oppdatert: 06.10.2017 kl 09:29

– Risikoen for en kristen konvertitt i Iran er stor gjennom hele livet, konstaterer seniorrådgiver i NOAS, Jon Ole Martinsen.

 
Trump kunngjør beslutning om Iran-avtalen i løpet av de kommende dagene

Publisert:

Donald Trump sier Iran ikke har handlet i tråd med atomavtalen. Ifølge Det hvite hus vil han kunngjøre sin beslutning om avtalen de kommende dagene.

 
Tidligere stortingsrepresentanter advarer Nobelkomiteen mot å gi fredspris til Iran

Publisert:

PRIO-direktør Henrik Urdal løfter frem Irans utenriksminister som sin favorittkandidat til årets fredspris. Det får flere tidligere stortingsrepresentanter til å reagere kraftig.

 
Kjemper mot machokultur – hedres med pris

Publisert:

En peruansk organisasjon som jobber for kvinners rettigheter i et land preget av machokultur hedres med Hjelp til selvhjelp-prisen.

 
Rune Edvardsen havnet i skytedrama i Las Vegas

Publisert:

Sammen med sin kone Sølvi og sin mor Kari Edvardsen, befant misjonsleder Rune Edvardsen seg like ved den blodigste massakren i moderne amerikansk historie.

 
ANNONSE
Annonse
 
Regjeringen i Kamerun takker Mercy Ships

Publisert:

– Sammen med regjeringen gir vi enkeltmennesker fra den fattigste delen av befolkningen i Kamerun mulighet til et verdig liv. Vi gir dem håpet tilbake, sier Roger Vassnes, nasjonal leder i Mercy Ships Norge.

 
Innesperret i container i 32 måneder fordi hun fortalte om Jesus

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2017 kl 20:38

Helen Berhane var en brennende kristen jente som dro fra landsby til landsby i Eritrea for å forkynne om Jesus. Da regimet forbød en rekke kristne samlinger, gav hun ut en CD til oppmutring for dem som ikke fikk møtes og lovsynge. Det var dråpen som fikk begeret til å flyte over for myndighetene og ...

 
Overveldende flertall for et uavhengig Kurdistan

Publisert:

Mer enn 90 prosent av velgerne støtter et uavhengig Kurdistan i Nord-Irak, ifølge de første resultatene fra valgstyret i regionhovedstaden Arbil.

 
Kurderne trosset trusler og avholdt folkeavstemning

Publisert:

Folkeavstemningen om selvstendighet i irakisk Kurdistan gikk sin gang mandag, til tross for advarsler og trusler fra Iraks regjering og Tyrkia.

 
Nord-Korea truer med å skyte ned amerikanske fly

Publisert:

Nord-Korea mener president Donald Trump har erklært krig mot landet og forbeholder seg retten til å skyte ned USAs bombefly i internasjonalt luftrom.

 
Listhaug vil til bunns i sak der utsendt kvinne skal ha blitt torturert i Iran

Publisert:

En 36 år gammel kvinne som ble sendt tilbake til Iran, skal tirsdag ha blitt tildelt 80 piskeslag i hjemlandet. Nå vil statsråd Sylvi Listhaug undersøke saken.

 
Islamistiske hatpredikanter knyttes til mange terrorangrep

Publisert:

Bak et flertall av de islamistiske terrorangrepene i Europa står religiøse ledere som sprer hat, ifølge en gjennomgang nyhetsbyrået TT har gjort.

 
Norge krever nye grenseregler i Schengen

Publisert:

Norge ber EU om å endre reglene slik at det blir lettere å beholde den midlertidige grensekontrollen internt i Schengen-området.

 
Dalai Lamas livvakt ble sjelevinner for Jesus

Publisert:

Som Dalai Lamas livvakt har Dawa besøkt 44 land og fått møte både statsledere og Hollywood-stjerner. Men ingen imponerte Dawa så mye som hans kristne romkamerat. I dag planter han menigheter og overser 170 av Troens Bevis sine innfødte evangelister i buddhistenes og hinduenes riker.

 
IBRA når hundre millioner daglig med evangeliet

Publisert:

IBRA Media sprer det glade budskap i 60 forskjellige land og på mer enn hundre forskjellige språk.

 
Forlot en trygg tilværelse i Norge  for å tjene Gud i Afrika

Publisert:

Linda var høygravid da familien Gisnås reiste til Kenya og Afrika i sommer. Hun ville så gjerne føde i det landet og blant det folket hun og ektemannen Stig Ove brenner for.

 
Rektor opplever kallet til Afrika

Publisert:

Kolbjørn Lie er rektor ved Vårtun Kristne Oppvekstsenter i Levanger. Han har vært gjennom en spennende reise i livet med helbredelse og fornyelse. Nå opplever han kallet til Kenya i Afrika, og forbereder seg til å reise dit sammen med sin kone.

 
– Det har vært et rikt liv

Publisert:

For siste gang har Klara Bothilde Skoge gjort klar nødhjelpsending til Moldova. I 14 år har hun sendt av gårde månedlige trailerlass med klær som har gått til fattige voksne og barn i Afrika og Øst-Europa. Hun har hatt arbeid fra morgen til kveld med å organisere, pakke, ta imot og reparere klær. ...

 
Listhaug til Sverige for å lære

Publisert:

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) reiser neste uke til Sverige for å lære av deres erfaringer med å ta imot flyktninger og asylsøkere.

 
Norsk misjonær med bok om rettferdighet  og Guds nåde

Publisert:

Etter å ha hatt verden som sitt arbeidsfelt som IT-konsulent, besøker Mary Felde flere av de samme landene med Bibelens mest grunnleggende, men også mye misforståtte budskap. I form av en bok.

 
Over 1.000 har omkommet i flommer i Sør-Asia

Publisert:

Tallene på døde i flommene forårsaket av monsunen i India, Nepal og Bangladesh, har passert 1.000. Millioner er fordrevet fra hjemmene sine.

 
– De slåss så blodet fløt - for å få en Bibel

Publisert:

Fengselsevangelist Jan Eriksen har opplevd de mest absurde scener i fengsler han har besøkt. Men toppen av opplevelser var da fangene i et fengsel gikk amok, for å få tak i en av Eriksens medbrakte bibler - i sin hunger etter Gud.