Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jubel på valgvaken til Marco Rubio

En ny presidentkandidat stiger fram

En ny presidentkandidat stiger fram

Jubelen stod i taket da Marco Rubio vant kampen om senatet i Florida FOTO: Bjarte Ystebø

Marco Rubio halte seieren i land og fortsetter som senator fra kjempe-staten Florida som nå har 20 millioner innbyggere. I Miami hadde han valgvake. Norge IDAG var til stede og opplevde jubelen stå i taket, blant latinoer, hvite og svarte da seieren var et faktum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2016 kl 05:27

- Aldri har vi hatt republikansk seier for senatsplass i Florida i et presidentvalgår. Ikke før i kveld, sa Rubio sin talsmann før den nyvalgte senatoren kom til valgvaken med hele sin familie. Vi snakket på valgvaken med noen av folket som så sin favoritt vinne:

- Jeg er tannlege med cubansk bakgrunn sier Enrique Escofet. Jeg går for Rubio selvsagt, og for Donald Trump. Rubio står for moral. Han er smart, respekterer individet og forstår det sørlige Amerika. Dessuten ærer han sine foreldre og sin bakgrunn. Han glemmer aldri å takke Gud og sine foreldre.

Økonomien tilbake på sporet

- Og så stemte jeg på Trump. Han vil bringe økonomien tilbake på sporet, og amerikanerne tilbake på jobb. Det er helt nødvendig. Han vil redusere skattene og ”red tape”, alle reguleringene. Det er helt nødvendig for endring og vekst, som Trump står for.

Julia og Bat vil ikke si etternavnet sitt. - Vi er sykepleiere begge to. Jeg er demokrat og Julia er republikaner, men vi er venninner likevel, smiler Bat, og vil ligge litt lavt i møte med pressen. Men vi stemte på Marco Rubio for han er en super person og en ærlig politiker. I motsetning til de fleste her, stemte vi begge på Hillary Clinton. Trump har fornærmet latinoene. De er slett ikke voldtektsforbrytere. Og vi er vant med innvandrere her i Amerika, selv om jeg innrømmer at det er farligere nå, etter Syria, å få inn folk vi ikke vet hvem er.

-Men det viktigste for å stemme Clinton er Obamacare. Vi vil ha mer av det. Folk er forsikret og Hillary vil gi oss en helsereform som ligner på den dere har i Norge, sier de to kvinnene.

Rubio blir presidentkandidat

- Jeg er cubaner og vil selvsagt ha Marco Rubio som senator fra Florida sier Carmen Can Martin. Han er bare helt fantastisk. Han skulle vært presidentkandidat. Han blir det en dag. Dessuten må Trump vinne. Spesielt fordi det er en tragedie hvis Clinton vinner. Hun er korrupt. Helt og totalt korrupt med hele sin familie. Og de e-mailene… Vi har bare fått sett det beste av dem. De verste vil vi aldri få se, hun er en fare for landet. Trump vil «make America great again»

Jeg stemmer for første gang, sier Cassie Warens.

Jeg stemte for Marco Rubio. Jeg liker ham. Han har verdier. Jeg vil at mitt land skal representere i verden. Han er ganske ung. Han er flott. Jeg lurte aldri på det.

- Og så stemte jeg Trump. Jeg er helt sikker på at Donald Trump er den rette for landet vårt. Han er ikke korrupt politiker. Han vil gjøre endringer som vi trenger.

Florin Ionescu har ikke stemt i Florida. –Jeg har stemt i en annen stat og kunne ikke stemme Rubio. Men min kone er medarbeider for ham. Hun står og gråter av glede der borte. Dette er flott. Rubio er god for landet. Han er ærlig og troende. Jeg stemte Trump. Jeg er fra Romania. Jeg har bodd i Amerika i 36 år. Min familie har lidd under sosialisme og kommunisme. Flere ble puttet i fengsel og så konfiskerte de alt vi eide. Jeg kjenner til venstre-side-politikere som Clinton-typen som vil styre alt. Hvis Clinton vinner, flytter mafiaen inn i Det hvite hus.

- Kjekt å treffe en fra Norge på et republikansk valgvake forresten. I Italia heier alle på Trump i kveld. I Tyskland er det 50/50, men i Norge er det jo bare Clinton-tilhengere. Unntatt deg forstår jeg?

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!