Faser og fremtid

Faser og fremtid

Publisert:

Etter at Hauge-vekkelsen hadde gått over Norge tidlig på 1800-tallet var Norge, for første gang, blitt et kristent land. Siden har det skjedd mye.

– En rødgrønn valgseier der SV skal ha siste ordet vil være en katastrofe

Publisert:

– Senterpartiet er i vinden, og til helgen har partiet landsmøte. Der skal de blant annet diskutere abort, sier Bjarte Ystebø i denne kommentaren hvor han løfter fram partiets Kjersti Toppe som en tydelig konservativ stemme.

– Slik lager vi vanskeligheter for oss selv

Publisert:

– Det lyder et spørsmål gjennom historien om Gud og mennesker: Har Gud virkelig sagt? sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

Forestilling uten bakteppe

Forestilling uten bakteppe

Publisert:

Mediefortellingen fra Midtøsten har store mangler. Den mangler, som Israels ambassadør sier, både historie og kontekst.

– Hun skal tas

– Hun skal tas

Publisert: - Oppdatert: 30.05.2021 kl 21:35

Det brygger opp til et stort slag om kristnes trosfrihet i Finland. Päivi Räsänen er ingen hvem som helst i Finland. Derfor skal hun tas.

– Disiplene fikk erfare nok en gang at Jesus visste best

Publisert:

– Det var ikke få ganger Jesus sa ting til sine disipler som gjorde dem forundret, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

– Det er mange grunner til å være skeptisk til et coronapass

Publisert:

Coronapass kan være nødvendig, men det må være oppnåelig for alle, mener redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø.

– Ingen rød bølge

Stortingsvalg 2021:

– Ingen rød bølge

Publisert:

Ved årets valg er det viktig at FrP gjør det godt, og at KrF og Venstre kommer over sperregrensen. Ellers kommer den rødgrønne intoleransen og verdiliberaliseringen rullende over oss igjen.

Ervin Kohns foreldre:

– Første gang vi møtte snille kristne

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2021 kl 19:25

Podcast: I Norge var det første gang de møtte snille kristne. Det sier Kohn i samtalen under Oslo Symposium Podcast denne uken.

Bjarte Ystebø:

– KrF har aldri ligget så tynt an som nå

Publisert:

– Et nedrykk er ikke å spøke med. Det er ingen selvfølge at man rykker opp igjen, sier redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø i denne kommentaren. Han sikter til KrFs utsatte posisjon før valget til høsten.

– I Norge lever barnet farlig i mammas mage

Bjarte Ystebø:

– I Norge lever barnet farlig i mammas mage

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2021 kl 08:50

– Arbeiderpartiet vil ha fri abort til uke 18. Rødt, SV, MDG og Sentrum vil ha det til uke 22. Det er en bestialsk abortpraksis der barna nesten er levedyktige utenfor livmoren, og de ser ut som nettopp det de er; levende mennesker, påpeker redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø i en ...

Fri abort som straff mot kristne

Publisert:

Denne landsmøtevåren har alle partiene på venstresiden bestemt seg for å liberalisere abortloven og gjør de ufødte barna retts- og hjelpeløse frem til uke 18 eller 22. Og de vil gi kristenfolket skylden.

Ny episode fra Oslo Symposium Podcast:

Da Tania Michelet spurte faren om Pol Pot ble han rasende

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 12:22

Da Tania Michelet skrev boken «Fra Mao til Gud» ble hun beskyldt for å støtte opp om en høyrebølge, ikke bare i Norge, men i Europa. – Det må jo være en viktig bok. Jeg visste ikke at boken var så viktig, sier forfatteren til programleder Bjarte Ystebø i podcasten til Oslo Symposium.

Bjarte Ystebø:

– Kjønnsforskning ligner på organisert kriminalitet

Publisert:

Redaktør i Norge IDAG Bjarte Ystebø er skeptisk til menneskeskapte klimaendringer, men åpen for forskning på området. Når det gjelder kjønnsforskning, mener han det ligner på organisert kriminalitet.

Gratis kurs om kjønnsideologi:

– Det er så mange falske påstander

Publisert:

– Vi må bekjempe den tausheten og den frykten som ligger som et teppe over mange kristne forsamlinger og menigheter nå, sier leder for Stiftelsen MorFarBarn Øyvind Benestad. De lanserer i disse dager et gratis kurs som alle kan ta i bruk.

Åpenbart at mange ble misfornøyd med det

Derfor stemte hun for liberalisering av bioteknologiloven:

Åpenbart at mange ble misfornøyd med det

Publisert:

Sylvi Listhaug sier at det var umulig for henne å ikke stemme for liberaliseringen av bioteknologiloven, som nestleder i partiet.

Andakt:

– Det å være en kristen er et stort privilegium

Publisert:

– Selv uten evigheten, ville det å leve med Jesus være det beste livet, sier Bjarte Ystebø i denne videoandakten.

Nestekjærligheten og forvalteransvaret

Nestekjærligheten og forvalteransvaret

Publisert:

Det er mange unge kristne, menighetsaktive mennesker som stemmer på Miljøpartiet De Grønne. Det er nitrist, skriver Norge IDAGs redaktør Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Sylvi Listhaug:

– Det var den viktigste saken som gjorde at jeg engasjerte meg

Publisert:

Sylvi Listhaug har vært en del av sentralstyret til Fremskrittspartiet i 16 år. Det er bare avtroppende leder Siv Jensen som har sittet lengre. Hør hva den rutinerte politikeren snakket om i samtale med Bjarte Ystebø i 2. episode av Oslo Symposium Podcast.

Andakt:

En generasjon som elsker seg selv mer enn Gud

Publisert:

– Ingen ville fremstå som selvopptatt og innbilsk på 80-90-tallet. Men i dag ser dette helt annerledes ut, sier Linn Myhr i denne andakten.

Kommentar:

– Det er institusjonalistert ateisme

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2021 kl 08:40

– Den frie forskningen er skapt av de kristne idealer om å søke sannhet, og det står en hel vestlig sivilisasjon og vitner om det. Bare en overbevist ateist kan insistere på noe annet, sier redaktør Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Andakt:

– Det finnes ikke en tredje vei

Publisert:

– Enten blir vi preget av omstendighetene våre, eller så blir vårt sinn forvandlet av Gud, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

– De burde gått videre de også

Hareide om Sentrum:

– De burde gått videre de også

Publisert: - Oppdatert: 17.03.2021 kl 12:05

Knut Arild Hareide forteller om sitt forhold til Oslo Symposium, Donald Trump, Siv Jensen og det nye partiet Sentrum, i det første programmet fra Oslo Symposium Podcast. Se den her!

Oslo Symposium Podcast:

Her kan du se hele samtalen med Knut Arild Hareide

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2021 kl 03:06

Samferdselsminister Knut Arild Hareide er den føste gjesten til programleder Bjarte Ystebø i Oslo Symposiums nye podcast.

– Si alltid ja til Israel

– Si alltid ja til Israel

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2021 kl 15:48

– Når Israel tilbyr seg å hjelpe deg med forskning og utvikling innenfor medisin må du si ja. Hvis ikke, bør du ha veldig gode grunner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...