Norge IDAG

– Ingen har gått klar

Publisert:

– 2020 er året alle helst vil glemme. Slik oppsummerer redaktør I Norge IDAG Bjarte Ystebø det året som ligger bak oss.

– Tenk på deg selv som et tre. Hvilket tre er du?

Publisert:

– Det går an å være kristne «juletrær», som er vakkert pyntet med røde kuler, men de produserer ingen frukt. Juletreet har mistet kontakten med Bibelen. Troen har ikke røtter, de kommer veldig snart til å visne og kommer til å miste gleden i Bibelen. Linn Myhr bruker ekte juletrær og ...

– Det tryggeste stedet vi kan være, er der Jesus er

Publisert:

En veldig kjent historie i Gamle testamente handler om tre unge menn som het Sjadrak, Mesjak og Abednego. De nektet å bøye seg for kongen og ble kastet i en ildovn. Det er historien Bjarte Ystebø forteller om i denne videoandakten.

– Det er egentlig et spørsmål om menneskeverd

Publisert:

Politisk kommentator i Norge IDAG, Bjarte Ystebø drar de store linjene når han forteller hvorfor KrFs programkomité er i utakt med resten av verden.

Video:

– Jeg håper livet ditt er godt

Publisert:

– Hva bygger du livet ditt på? Det spør Bjarte Ystebø i denne videoandakten.

Video:

– Samler seg mot Irans skumle og onde hensikter

Bjarte Ystebø analyserer situasjonen i Midtøsten.

Publisert:

– De sunniarabiske landene er i ferd med å se at Israel kan være en god venn å ha, sier politisk kommentator i Norge IDAG Bjarte Ystebø.

Andakt:

– Hva er det vi lengter etter, dypest sett?

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2020 kl 07:42

– I denne verden vil dere ha trengsel står det i Bibelen. Trøbbel, står det i den engelske oversettelsen, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

Flukt til nye sosiale medier

Twitter-sensur:

Flukt til nye sosiale medier

Publisert:

Media: Tilliten til Facebook, Twitter og YouTube er på bånn blant konservative amerikanere, etter at minst to av dem blandet seg inn i presidentvalget. Nå flykter mange til nye alternative sosiale medier.

Valg i USA:

– Det er fortsatt en liten tvil

– Det er ikke over og det er det veldig mange som er opptatt av.

Publisert:

Politisk kommentator og USA-ekspert Bjarte Ystebø foretar i denne videoen en analyse av valget i USA slik det står i dag.

«We don’t know»

Valg i USA:

«We don’t know»

Publisert: - Oppdatert: 11.11.2020 kl 10:32

Dersom Donald Trump vinner vippestatene han leder onsdag morgen, får han fire nye år. Men det er umulig å si. «We don’t know», sa tellesjef Arnon Mishkin på Fox News på morgenkvisten.

Video:

– Kristne kan føres for domstolene

Publisert: - Oppdatert: 08.11.2020 kl 22:22

– Denne uken, i 2020 fikk vi en ny hatpratlov som kommer til å gjøre at kristne føres for domstolene, sier Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Det må et nytt mirakel til

Kommentar:

Det må et nytt mirakel til

Publisert:

Donald Trump trenger et mirakel for å vinne valget på tirsdag. Det mirakelet kan skje. Det har skjedd før. Men det ville være større nå.

To tanker om Trump

To tanker om Trump

Publisert:

«Det er ikke så mange som klarer å ha to tanker i hodet samtidig, når det gjelder Trump.»

Video:

– Hvordan kan du støtte Donald Trump, som oppfører seg som han gjør?

Publisert:

– Det var 17 kandidater i den republikanske nominasjonen i 2016. Av dem var Trump mitt soleklare 17.-valg, sier politisk kommentator i Norge IDAG og USA-ekspert Bjarte Ystebø.

De misliker henne like mye som ham

De misliker henne like mye som ham

Publisert: - Oppdatert: 14.10.2020 kl 10:44

Denne uken grilles Amy Coney Barrett i senatet. Hun er Donald Trumps valg til høyesterett, og hans rake motstykke. Men de misliker henne like mye som ham. Det er tankevekkende.

– De viktigste politiske seirene kommer ikke uten kamp

Publisert:

– Med største selvfølge benytter Trump makten når han har den, til å vinne en kolossal seier for kristenfolket i abortsaken og sikre deres trosfrihet i generasjoner, sier Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Velgerne tapte debatten

Kommentar til presidentslaget:

Velgerne tapte debatten

Publisert: - Oppdatert: 01.10.2020 kl 10:57

Det var underholdene 96 minutter, men lite å bli klok på for velgerne som fulgte den første av tre debatter mellom president Donald Trump og tidligere visepresident Joe Biden natt til onsdag.

Video:

– Der har du oppskriften på det gode og meningsfulle livet

Publisert:

– Det går an å gå gjennom et langt liv og være så drevet fra dag til dag, gjøremål til gjøremål at man aldri klarer å finne roen. Eller finne meningen med livet, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

– Til det er verdien for stor

Video:

– Til det er verdien for stor

Publisert:

Samfunnsøkonomene ikke har nok tall på kalkulatoren til å regne ut verdien av innsatsen til gruppen som Bjarte Ystebø hyller i denne videoen.

Video:

– Jeg innså da at alle mennesker blir påvirket

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2020 kl 16:49

– Er det vi som påvirker verden, eller påvirker verden oss, sier David Engebretsen.

– Nå skal kristne ytringer forbys

Publisert:

– Det er på tide å spørre naboen om han mener at du burde vært fengslet for dine kristne standpunkter, sier Bjarte Ystebø som maner kristenfolket til kamp mot hat-pratloven som skal behandles i Stortinget 17. september.

Når kristne blir en minoritet

Når kristne blir en minoritet

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2020 kl 08:37

Trykket mot kristendommen og mot kristne er nå så stort at det er på tide å kjempe tilbake, og flere vil være alliert med kristenfolket i den kampen.

Andakt:

– Gud er mer enn vår skaper

Publisert: - Oppdatert: 04.09.2020 kl 14:46

– Vi har vanskelig for å gripe dette med Gud som far. «Fader vår» sier vi i bønnen. Det høres ikke ut som en nær far… Hvem kaller sin egen pappa «Fader vår»? spør Bjarte Ystebø i denne andakten.

– Det er nok partiets sanne ansikt vi nå ser

Synger ut mot Gahr Støre:

– Det er nok partiets sanne ansikt vi nå ser

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2020 kl 10:19

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre stemplet denne uken KrF som et kristenkonservativt parti han ikke vil samarbeide med. – Jeg tror Gahr Støre undervurderer hukommelsen til velgerne, sier politisk kommentator Bjarte Ystebø i Norge IDAG.

– Hvorfor slutter David Hasseløy som pastor i Hillsong?

Publisert: - Oppdatert: 28.08.2020 kl 16:57

– Vi vet ikke hva som ligger bak at David og Jenny Hasseløy slutter som pastorer i Hillsong, og vi trenger sannsynligvis ikke vite det, mener kommentator i Norge IDAG, Bjarte Ystebø, som går i rette med den kristne dagspressen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...