Debattinnlegg

Det trofaste samlivet og «tidsånden» - en sluttkommentar

Publisert:

I et tilsvar knyttet til boken Det trofaste samlivet hevder Øyvind Gaarder Andersen at jeg «lar tidsånden styre tolkningen av Paulus’ tekster», og han fastholder at min tilnærming blir «en læremessig overprøving av Bibelen». Dette er ikke sakssvarende for bokens innhold og for det jeg ...

Paulus og homoseksualitet

Publisert:

Øyvind Gaarder Andersen skriver i en kommentar til utgivelsen av boken Det trofaste samlivet at jeg «på et spekulativt grunnlag» avviser at Paulus kjente til «ulike former for homoseksualitet i sin samtid», og at jeg av den grunn «omtolker bibeltekstene om homoseksualitet». Han hevder også ...

Paulus´nei til homofile ekteskap

Publisert:

Denne artikkelen er en oppfølging av mitt innlegg i Norge IDAG den 25.06.21 hvor jeg imøtegår Terje Hegertuns argumentasjon for at vi bør godta likekjønnede ekteskap. Dette fremlegger han i sin nye bok «Det trofaste samlivet».

Går Ropstads klimapolitikk på autopilot?

Publisert:

Flere undres på hvorfor KrF-leder Ropstad får gjentatte henvendelser fra undertegnede i Norge IDAG og flere aviser på Sørlandet om klima og vindkraft? Svaret er enkelt: Fædrelandsvennens Vidar Udjus gir i redaktørkommentaren klar melding om KrFs posisjon i Solberg-regjeringen: Agderbenkens ...

Nei til homofilt samliv

Publisert:

Dagen har i det siste skrevet om professor Terje Hegertun og hans nye bok kalt «Det trofaste samliv» hvor han åpner på visse betingelser for homofilt samliv. Både ved intervju, innlegg og bokmelding har vi fått et bestemt inntrykk av saken.

To-stats-løsningen og antisemittisme

Publisert:

Den økende antisemittismen og den anti-israelske holdningen i verden er så konsekvent at den kan undergrave enhver nasjons evne til å forhandle i konflikten mellom arabiske «palestinere» og Israel.

Høgre - det nye venstre

Publisert:

Viss Høgre er eit borgarleg og konservativt parti: kvifor vil dei då fremme endringar i flagglova som er med på å svekke statusen til det norske flagget, stikk i strid med forsvaret og folket sitt ønske?

Kan vi begrense Pride til det homofile ekteskapet?

Publisert:

Vi har nettopp lagt bak oss juni, måneden som i store deler av den vestlige verden står i tegnet til Pride. Hva mange gir uttrykk for, er at det må være mulig å støtte markeringen av Pride, delta i Prideparader og lignende uten å bli tatt til inntekt for synspunktene til organisasjonen FRI. ...

Om de tålmodige... for det de ennå ikke har...

Publisert:

En islamsk leder fikk spørsmål fra en tv-reporter om hva han personlig mente om id-feiringen i Norge, og han svarte slik: «Vi må være glade for det vi har her, og tålmodige for det vi ikke har».

Pride-paradokset

Pride-paradokset

Publisert: - Oppdatert: 04.07.2021 kl 13:55

Om framsida er artig som eit sirkusnummer, er baksida autoritær som eit Stasi-regime, skriv Sofie Braut.

Er Xi Jinping Jesus?

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2021 kl 10:45

På slutten av 1800-tallet sendte USA og mange europeiske land misjonærer til Kina. I Norge var det mange vekkelser som bidro til at folk meldte seg frivillig til å leve og dø for evangeliet. En av disse var Marie Monsen fra Bergen.

Vekkelse eller frafall

Publisert:

Vi levere i en tid, hvor de fleste troende opplever at det ikke kan være lenge før Jesus kommer tilbake for å hente sine. Mens noen viser til at det i endens tid skal komme et stort frafall, er det andre som profeterer om at det skal komme en stor vekkelse.

Norge trenger norske skip og norske sjøfolk

Publisert:

Uten norske sjøfolk vil vi i løpet av relativt få år ikke kunne ivareta de nødvendige arbeidsoppgaver som følger med å være en kystnasjon. EØS-avtalen innebærer at sjøfolk fra andre land i EØS kan underby norske sjøfolk. Det er ikke ønskelig at nordmenn konkurreres ut av norsk ...

Foreningen FRI og pride-arrangement

Publisert:

Ved å delta i pride-arrangement gir man sin støtte til organisasjonen FRI sin agenda. Denne organisasjonens agenda har hittil aldri blitt publisert i media, derfor er organisasjonen FRI sin målsetting ukjent for de fleste.

Fergeselskapenes elleville overprising av fergebilletter

Publisert:

Dagens overprising må bringes til en slutt. Når man ser på fergeprisene så skjønner man at noe er totalt feil.

Jørgen Hattemaker

Publisert:

Den som kjenner Jørgen Hattemaker, sitter på mye uvurderlig kunnskap. Han bodde i Israel på den tiden Salomo var konge og regjerte i Jerusalem. Den gang var byen jødenes udelte hovedstad, og ingen palestinaarabere eksisterte og gjorde krav på byen som sin hovedstad – eller deler av byen for ...

Tanker om omvendelse

Publisert:

Livet er en hellig gave fra Gud. Salme 139:16: «Da jeg bare var et foster, Gud, så dine øyne meg.» Guds Ord forteller oss her at livet begynner ved unnfangelsen.

Slam og annet organisk materiale som spres på matjord

Publisert:

Det å øke det organiske innholdet på mange jordarter er fornuftig og vi vet også at matjordlaget i mange nasjoner er betydelig redusert gjennom lange perioder. Det er flere årsaker til det, men en ser at mat ofte blir produsert på ett sted og så transportert bort fra jordene der det ble ...

SP følger MDG i miljøpolitikken

Publisert:

Sp-leder Vedum gikk nylig ut mot Oslo-byrådets forbud mot Dieselbiler i Oslo fra 2023. Samtidig ønsker partiet nå å forby salg av bensin- og dieselbiler innen bare fire år.

KrF må stemme for det de er for - og mot det de er mot.

Publisert:

Forleden lyttet jeg til et glitrende foredrag over et smertefullt tema av Hans Petter Marthinsen, tidligere narkoman og beryktet «torpedo» i undergrunnsverdenen i Oslo.

Har du lyst til å bli homo? Her er kanskje boka for deg

Debattinnlegg av Øivind Benestad:

Har du lyst til å bli homo? Her er kanskje boka for deg

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2021 kl 23:33

Jeg vil gjerne informere (og forhåpentligvis inspirere) deg som leser til å reflektere og å handle i denne saken, skriver Øivind Benestad.

Den norske regjerings pengebruk

Publisert:

Stastsbudsjettet ble vedtatt uten de store diskusjoner. Størrelsen på busjettet og fordelingen av kostnadene er det helt stille om, dersom en ser bort fra bompenge diskusjonen. Alså en diskusjon om noe som utgjør mindre en 1 promille av budsjettet. Hva posten andre kostnader på kr 412 ...

Bispekollegiet og prestekragen

Publisert:

Den norske kyrkja er komen i eit uføre der bispekollegiet må taka si store skuld. Der biskopane skulle sjå til at Bibel og bekjenning var rettesnor for prestar og kyrkjelydar kring det heile land, har biskopane i brikjande kapper og med ordrike kronikkar gått over frå å vera bibelske ...

Pompøse klimaluftslott og kostbare løgner

Publisert:

Medlemmer og tillitsvalgte fra Rana KrF tok forleden et kraftig oppgjør med eget parti i avisen Dagen. «Vi sier klart nei til å bidra i partiets valgkamp i høst. Vi er skremt over KrFs prioriteringer, bort med oljen, alt skal elektrifiseres, lagring av karbon til 25 milliarder, en uopprettelig ...

Hans Nielsen Hauge – en glemt gründer for Norge?

Publisert:

I år er det 250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født. Han har hatt betydning for Norges utvikling og historie. Under grunnlovsjubileet ble han ikke fremhevet, selv om historikeren Karsten Alnæs sa at det var to personer som forandret Norge: Olav den Hellige og Hans Nielsen Hauge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...