Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

«Vi må få flere barn her i landet»

Publisert:

Slik var overskrifta på eit nyheitsvarsel frå statsminister Erna Solberg (H): «Regjeringen vil se på hvilke muligheter vi har til å stimulere flere til å få flere barn» osv… (frå trontaledebatten i beg.av Oktober.

Likkledet i Torino - 30 år siden C14-dateringen

Publisert:

Nå, den 13. oktober, er det 30 år siden vi fikk høre at Likkledet i Torino var blitt radiokarbondatert. At dette berømte Kledet «bare» stammet fra årene 1260-1390, vakte stor oppsikt over den vestlige verden.

De eldre er vinnerne i årets budsjett

Publisert:

Eldreomsorg var en av de viktigste sakene Fremskrittspartiet gikk til valg på. De eldre fortjener alt det gode vi kan gjøre for dem og derfor har FrP sikret at de eldre blir vinnere i årets budsjett.

Frykt ikke skjeggkreet

Publisert:

En ubuden gjest skaper krav om erstatning i hundretusenkronersklassen for norske boligeiere. Men frykt ikke, skjeggkreet er harmløst.

Hva mener du, Bekkevold?

Publisert:

I siste nr. av Norge IDAG (41) blir Geir Jørgen Bekkevold, familiepolitisk talsmann for KrF, intervjuet. Han sier bl.a. at KrF skal løfte frem ekteskapet mellom mann og kvinne, men samtidig ønsker KrF at homofile skal ha en juridisk ramme rundt sitt samliv, og at dette henger sammen.

Pengestøtte til sosialistene?

Publisert:

Og det fra en borgerlig regjering. I statsbudsjettet foreslår de å øke NRKs lisensavgift med 61 kroner slik at den samlet blir på rundt 3030 kroner i året.

Norske medier tause om Trumps suksess

Publisert:

Her tenker jeg spesielt på at Trump nådde frem sist uke med nominasjonen til USAs høyeste embete, Høyesterett, med den konservative Brett Kavanaugh, en eminent kvalifisert jurist.

Hareides veivalg

Publisert:

Har lest de fleste utgaver av Norge IDAG, men er redd våre veier skilles NÅ, når jeg hørte redaktørens syn på Hareides utvilsomt riktige valg for KrF, for kristenfolket, for landets sitt beste – med fred, human politikk og ikke minst det rette veivalg.

Konkluderer KrF for sterkt for tidlig?

Publisert:

Spørsmålet om veivalg til høyre eller venstre har gitt KrF mye oppmerksomhet. Det er en spennende debatt.

Quo vadis KrF?

Publisert:

Det store spørsmålet er kva lei KrF dreg – mot Ap og Støre, eller mot Høgre og Solberg?

Rå og brutal maktkamp i KrF

Svein Alsaker:

Rå og brutal maktkamp i KrF

Partiveteran ut mot Hareides ordvalg

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2018 kl 20:45

Det er unntakstilstand i KrF. Hareide vil søke regjeringsmakt sammen med Ap og Sp med SV
på vippen som parlamentarisk støtteparti. De to nestlederne i partiet vil forhandle med dagens regjering som KrF har samarbeidet godt med de siste 5 årene. Flertallet i stortingsgruppen og trolig ...

Landeveisrøvere

Publisert:

For 10 år siden sa en av mine gode danske venner til meg: Det hadde vært godt å kjøre bil i Norge, hvis det ikke var for alle disse landeveisrøverne som dere har! Han tenkte på bomtasjonene!

Demokratene spiddet seg selv

Publisert:

Hva politikere kan få, og fikk seg til å gjøre for makt, ja nedlate seg til mht. høyesteretts- kandidaten Brett Kavanaugh, fikk vi bevist forrige uke av og fra demokratene i USA.

Svar til Fredrik Glad-Gjernes

Publisert:

Jeg viser til svar på mitt debattinnlegg fra Fredrik Glad-Gjernes, daglig leder i KFUK-KFUM Global, som stod på trykk i Norge IDAG 21. september.

Smålig og farlig fra den norske regjering

Publisert:

En liten hamburger på Cirkle K, kr 56,- /norske innbygger i friske midler, ble en del bønder avspist med i en «krisepakke» fra Staten 30. august etter århundredes tørkekrise både med hensyn til vann og ekstremtemperaturer som gav store utfordringer for Norges matproduksjon.

Kystberedskapen svekket

Publisert:

Tidligere kommandørkaptein Svein Jarle Jacobsen er bekymret for kystberedskapen for vår 100 000 km lange kyst etter at Sjøheimevernet i fjor ble avviklet. Sjøheimevernet bestod av ca 2000 mann og 130 båter. Alle båtene er nå borte, men en del mannskaper, blant annet dykkere, er overført til ...

Jakobs trengsel, Guds hytte og de rettferdiges bortrykkelse

Publisert:

Mange som uttaler seg om bibelens endetidsprofetier deler inn troens husfolk i et A-lag, Jesu menighet, og et B-lag, de som eventuelt kommer til tro under trengselstiden på sju år. Noen tenker seg til og med et C-lag bestående av jøder som anerkjenner sin Messias når han kommer tilbake til ...

Styrke i enhet

Publisert:

Det var Jesus som sa det: Jeg og Faderen er ett! For det første at de var totalt enige med hverandre. For det andre er de avhengige av hverandre i den enhet som skapes. Fra Skapelse til Frelse, fra Himmelstyre til Gjenskaping av den syndige himmel og jord. Og vi fikk del i denne enhet, vi som tror ...

KrFs vegval i ein lagnadstime

KrFs vegval i ein lagnadstime

Publisert: - Oppdatert: 04.10.2018 kl 21:39

Kristeleg folkeparti er inne i ein lagnadstime. Dårlege meiningsmålingar og usemje om politisk retning er ikkje akkurat medisin for oppdrift. Knut Arild Hareide sin landsstyretale har naturleg nok fått stor merksemd. Min første kommentar var KAH langt på veg held ein ærleg og tydeleg tale. ...

Uforståelig av Hareide

Publisert:

Han søker nå veien til makt via Jonas Gahr Støre og, derved og samtidig, regjerings-avhengighet av SV. Men da bikket han samtidig KrF over til en tilværelse i skyggenes dal. Det virker uforståelig at han vil ødelegge KrF. Men Partiet de Kristne (PDK) står helt sikkert klar til å ...

Kristne må ta tilbake sin innflytelse i byens porter

Publisert:

Som aktiv politiker i mange år har jeg stadig fått høre at politikk og kristendom ikke hører sammen, og vi opplever hvordan menigheter og ikke minst menighetsledere distanserer seg fra det politiske, og stenger dørene for opplysning fra politiske partier. Kristne i Norge er opptatt i ...

Medmennesker eller fremmede som lider?

Publisert:

Hvert år dør 17 millioner mennesker fordi de ikke har tilgang til kirurgisk behandling. Dette forårsaker flere dødsfall enn malaria, HIV/AIDS og tuberkulose til sammen. Sett i regional sammenheng, ville hele Skandinavia vært utryddet på under 15 måneder hvis alle tilfeller hadde vært i ...

Nashville-erklæringen

Publisert:

I 2017 kom det en ny erklæring i USA fra «Council of Biblical Manhood and Womanhood» («Rådet for bibelsk mannlighet og kvinnelighet»). Erklæringen er kalt «The Nashville Statement» («Nashville-erklæringen»), fra byen Nashville i Tennessee hvor erklæringen ble forfattet. Erklæringens ...

Azov-havet

Publisert:

Russlands nye front mot Ukraina.Ukraina forsterker sitt militære nærvær her – både på sjø og land, blant annet ved å opprette flåtebaser i de to viktigste havnene Berdyansk og Mariupol. I første omgang vil fire kanonbåter bli overført.

Snu ryggen til meningsdiktaturet

Publisert:

I Norge IDAG fra uke 35 fortalte Anita Apelthun Sæle om Brigitte Gabriels problemer med YouTube. Antallet mennesker med meninger som mange av oss kunne slutte oss til, men som utestenges fra en rekke sosiale medier, øker voldsomt.

Annonse
Annonse