Debattinnlegg

Norsk forsvarspolitikk

Publisert:

«Aldri mer 9. april» sies det ofte. Problemet var faktisk ikke 9. april. Problemet var forsvarspolitikken som ble ført gjennom hele 30-tallet. Viljen til å prioritere forsvaret led også den gang av en blåøyd sikkerhetspolitisk naivitetslinje. Neville Chamberlain ledet an i en naiv ...

Familien fra IS, og norsk overtro om barn uten foreldre

Publisert:

Det var absolutt riktig å hjelpe de to barna og moren hjem fra Syria! Men mesteparten av argumentene for og imot blant politikerne henger knapt på greip.

Sodomi

Publisert:

Det hadde jeg ikke ventet av en kristen avis som Vårt Land: Helsides bilde av to menn som «gifter» seg, får spalteplass til å glorifisere sitt valg.

Slutter å leie ut til kirken

Publisert:

Etter å ha lest artikkelen under samme overskrift, som ovenfor, både i Lofotposten og i Avisa Nordland (NA), begge fra 03. d. md, som handler om utleie til Den norske kirke (DNK) av Sørarnøy Bedehus, som eies av Sørarnøy Indremisjon, og som er en del av Normisjon i Region Nordland og i Norge ...

Demokratene kan ikke godta at Norge selges bit for bit

Publisert:

Demokratene vil videreutvikle Norge som et fritt, selvstendig land som er eid og styrt av Norges innbyggere. Norsk kultur skal derfor videreføres og videreutvikles. På den måten vil vi styrke vår lokale og nasjonale identitet og ta vare på vår kulturelle arv.

Feminisme, likhet ødelegger det kvinnelige

Publisert:

Nyhetene melder at et økende antall jenter vil bli gutter - og ber om kjønnsoperasjoner. Ingen skjønner hvorfor, og radikale krefter i Norge vil ta fra Rikshospitalet eneretten på disse inngrepene. De er for restriktive. Så vil man «liberalisere» også dette som er verre enn ...

Venstresiden endte i propaganda

Publisert:

Det er 80 år siden Norge ble invadert. Den gang fremsto unasjonale quislinger som med vitende vilje ville underlegge landet vårt en fremmed makt. Men de tapte, ble dømt, og Norge ble igjen, etter de alliertes seier, et fritt land. Men det nåværende ideologiske spillet, kommer jeg tilbake til.

Ver med i den store dugnaden

Publisert: - Oppdatert: 14.03.2020 kl 13:01

Vi skal stå saman, ikkje med klemmar og fysisk kontakt, men ved å halda avstand. Det er no vi skal gjera det vi kan for å unngå å setja oss sjølve eller andre i fare for å bli smitta av koronaviruset.

Stillingsbeskrivelse for statsministeren

Publisert:

Den kom frem fra Kent Andersen på HRS (Human Right Services) 30/6/16 altså for fire år siden. Men den synes like aktuell den dag i dag. Den fremkom etter et Erna Solberg-intervju i VG 15/5/16.

Anneksjon av Vestbredden?

Publisert:

Mediene forteller at statsministeren i Israel, Benjamin Netanyahu, går inn for å «annektere» deler av Judea og Samaria (Vestbredden) i tråd med president Trumps fredsplan. Media, politikere, israelsvenner og andre bruker konsekvent begrepet «anneksjon». Men er dette egentlig en anneksjon?

Solidaritet på flyktningdagen

Publisert:

Flere og flere mennesker blir drevet på flukt, og antallet flyktninger er forventet å øke som resultat av at klimaendringene blir verre for hver dag. I dag er det verdens flyktningdag, og vi ønsker derfor å sette oppmerksomhet på noen av de mest sårbare menneskene i samfunnet, de som har ...

President Trump og hans kritikere

Publisert:

I det siste har media flommet over med anklager og spott mot president Trump. Noen anklager ham for alt som er galt i USA, ja, også mordet på George Floyd.

Resultater eller intensjoner

Publisert:

I perioder har det ikke vært vanskelig å gi ros til KrF for deres innsats om bioteknologi.

Israels «okkupasjon» av Vestbredden

Publisert:

I Europa og spesielt Norge er det blitt så vanlig å bruke ordet «okkupert» om Vestbredden, at nesten ingen bryr seg med å stille spørsmål om dette er sant! Det samme gjelder påstanden om Israels brudd på internasjonal lov og rett. Stiller du spørsmål ved disse «sannheter» da er du ikke ...

«Guds verden» får Laget på nakken?

Publisert:

Media begynner sitt kjør som vanlig mot kreasjonister som hevder Bibelens Skapertanker ung jord og 6 dagers skapelse. Så også nå mot Andreas Årikstads nye lærebok: «Guds verden.»

Å ringe NRK og TV2 og kommentere/kritisere program

Publisert:

Det har jeg gjort flere hundre ganger; godt mulig har du også det.

Trosfriheten bevares

Publisert:

Debatten går om de foreslåtte endringene i straffeloven om hatefulle ytringer som skal behandles i Stortingets justiskomité til høsten. Norge IDAG har tidligere skrevet om Per Willy Amundsen (FrP) som har bedt kristenfolket delta i høring, og Bjarte Ystebø har kalt forslaget en «pastorlov» ...

Svenske tilstander

Publisert:

Nylig kunne vi lese i media at Sveriges øverste politisjef opplyste at egne slektsklaner har tatt kontroll i flere svenske byer og truer landets innbyggere med svært brutale metoder. Disse klanene har kommet til Sverige utelukkende for å organisere og systematisere kriminaliteten. De jobber for ...

Helsedirektoratet må stoppes politisk – barn og ungdom på eksperimentelt alter

Publisert:

Hva har Helseministeren til felles med SV og AP, og resten av politisk venstreside? De vil alle at hormonbehandling og brystfjerning skal bli mer tilgjengelig for barn og ungdom. Selv om fagfolk og kompetanse-organisasjoner gjentagende advarer sterkt mot dette, vektlegger Helsedirektoratet ...

Sverige, et humanistisk totalhavari

Publisert:

Om dette kunne du lese på document.no 19.08.20 under overskriften «Alexander Bard: - Alle som har vet i skallen, blir kalt «høyreekstreme». Det sier denne svensken med futt og klem etter å ha fått sparken fra Svensk TV4 som kritisk til «Black Lives Matter». Men han slår hardt tilbake mot ...

Demonstrasjoner og opptøyer

Publisert:

Vi har nå hatt demonstrasjoner mot drapet på George Floyd i USA og mange andre land. Partiet De Kristne er et verdikonservativt parti. Vi bygger på verdiene i den kristne tradisjonen som har formet vår nasjon gjennom det siste årtusen.

Kristen radio - den usynlege forsamlinga

Publisert:

Menneske treng håpet i Jesus og fellesskapet i Kristus. Kristen radio formidlar det, og er ei lett tilgjengeleg forsamling. Usynleg - men høyrbar og stadig meir tilgjengeleg. Radioforsamlinga utgjer eit av Noregs største kristne fellesskap og må takast med i forståinga av kristen-Noreg.

Om valgfrihet

Publisert:

Vi lever i en tid, der vi har uendelig med valgfrihet.

Tydeleg tale om kjønnsideologi frå KrF – kanskje

Publisert:

Landet vårt har vore bygd på nokre grunnleggande verdiar. Desse verdiane har over lang tid vorte sett under press. KrF vart i stor grad etablert for å ivareta desse, men har over tid vorte ganske uklare i desse spørsmåla.

Regnbuen

Publisert:

Jeg har tenkt på dette innlegget en tid, og vil dele det med dere lesere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...