Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Jesus Kristus sjølv er «Kyrkjas mektigaste»

Publisert:

Den kristne dagspressa legg stor vekt på at det no er damer som er «Kyrkjas mektigaste», øvste leiarar i Folkekyrkja og i ei rekke andre råd og organisasjonar i landet vårt.

Israels flagg og bladet UTSYN

Publisert:

I UTSYN nr. 04 2018 skriver Espen Ottosen (E.O.) en leder under tittelen «Israels flagg.» Den store innfelte uthevede setningen i lederen lyder: «Jeg tror det er viktig at vi i NLM er romslige når temaet er hvordan kristne bør forholde seg til Israel.»

Støtte til Samemisjonen

Publisert:

Media har i det siste angrepet Norsk Samemisjon for å ha nektet en homofil-liberal prest å forrette gudstjeneste på Sennalandet kapell i Kvalsund. På en henvendelse fra kirken i Hammerfest om å leie kapellet har Samemisjonen svart at den står på det Bibelen sier om dette spørsmålet. Derfor ...

Når kristne vanærer Kristus på sosiale medier

Publisert:

Da jeg gikk på søndagsskolen lærte jeg en sang (som ikke var den beste verken pedagogiske eller teologisk) som gikk slik: «Vær forsiktig lille munn hva du sier…».

KrF bør kalles et humanistisk parti

Publisert:

Fra starten i 1933 var KrF er kristelig part. Så tok det slutt omkring 2009, da partiets kristne bekjennelse i §§1 og 2 ble stemt bort på landsmøtet.

Jesu gjenkomst m.m. Dette er fritt fortalt slik jeg ser det!

Publisert:

Snart er Han her, snart er Han her, snart kommer Jesus igjen! Slik lyder sangen! Ingen kjenner dagen eller timen, men vi skal kjenne tiden! Dette har Jesus grundig minnet oss om. Se på Joh.14,1-4 La ikke deres hjerte forferdes! Tro på Gud, og tro på meg! I min Fars hus er ...

Flere velger yrkesfag

Publisert:

I opposisjon var Fremskrittspartiet opptatt av yrkesfag, og i regjeringsposisjon har vi bidratt til et yrkesfagløft. 2017 var rekordår for antall lærekontrakter, og vi ser nå at antallet som vil gå yrkesfag øker, og i år er det 1200 flere søkere til førsteåret på yrkesfag sammenlignet ...

Hva er praktisk, hva virker?

Publisert:

En kristen debattant i avisen Dagen spurte slik - og konkluderte som følger: Skal vi ta politikk på alvor, må vi ha en mening - utover egen tro og idealer...

Mørkret, døden og det vonde - Gud, ljoset og livet

Publisert:

Før Gud skapte alt var det ingenting. Det var mørkt, og mørkret er Ingenting. Gud fordreiv det mørke Kaos då han skapte det ordna Kosmos.

Tilsvar til Dan Odfjell

Fakta og fiksjon i politikken

Publisert:

Det vil alltid være ulike oppfatninger omkring en politikers ettermæle. I stor grad spiller vårt eget politiske ståsted inn.

Nytt privatfly

Publisert:

I disse dager får palestinaarabernes president overrakt sitt nye privatfly. Prislappen lyder på over 400 millioner kroner. Et luksusfly, med andre ord!

Barnevern og statspoliti i Ås kommune

Publisert:

Det er et gufs fra fortiden som nå blåser over landet. Ukentlig blir vi menige innbyggere av dette landet informert om brutale overgrep fra stat og kommune representert ved forvaltningsorganet Barnevernet og støttet av landets 12 politidistrikter.

Til hele Den norske kirke:

Vi er kalt til å være «Sannheten tro i kjærlighet

Publisert:

Spørsmålet om vigsel av to personer av samme kjønn, synes i dag å splitte Den norske kirke faretruende. Den norske kirke er en evangelisk, luthersk kirke som har Bibelen og de lutherske bekjennelsesskrifter som basis for vår virksomhet, der bekjennelsesskriftene bare er korte sammendrag av hva ...

Støtte til Samemisjonen

Publisert:

Media har i det siste angrepet Norsk Samemisjon for å ha nektet en homofil liberal prest å for-rette gudstjeneste på Sennalandet kapell i Kvalsund. På en henvendelse fra kirken i Hammerfest om å leie kapellet har Samemisjonen svart at den står på det Bibelen sier om dette spørsmålet. ...

KrF på langsom glidefukt mot venstre

Publisert:

Et grunnleggende problem for KrF er man- glende evne til å ska e seg nye velgere. Valgresultatene ved stortingsvalgene i 2001, 2013 og 2017 var henholds- vis 5.5%, 5.6% og 4.2%.

Jernbanen trenger konkurranse

Publisert:

Stortinget behandlet nylig et forslag fra Senterpartiet om å stanse all konkurranseutsetting av persontransport med tog. Jeg og Fremskrittspartiet er glad for at flertallet lot fornuften seire, og stemte ned Senterpartiets forslag.

Ulike oppfatninger

Publisert:

Igjen opplever vi norske riksmedia som nyttige idioter for terrororganisasjonen Hamas sin propagandakampanje mot sin hovedfiende staten Israel. Hamas sin kyniske og djevelske utnytting av sine egne kvinner og barn gis ingen oppmerksomhet.

Påskesalme nr 1 er: Jesus lever, graven brast

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2018 kl 14:21

Salmen har tre vers.
Biskop Johan Nordahl Brun skrev i 1786 samlingen Evangeliske Sange. Her står den kjente påskesalmen- JESUS LEVER,GRAVEN BRAST - med TRE vers!
De lyder i originaltekst:

Løgnnyheter

Publisert:

Informasjonsløgn hos makthaverne fra 9. april 1940 til 30. mars 2018.

KrF bør kalles et humanistisk parti

Publisert:

Fra starten i 1933 var KrF er kristelig parti. Så tok det slutt omkring 2009, da partiets kristne bekjennelse i §1 og 2 ble stemt bort på landsmøter.

Stortinget sluttet Norge til Acer, men kampen fortsetter

Publisert:

Ikke siden 1994 har vi sett et slikt engasjement. Det er et stort flertall mot i befolkningen, ja selv i Arbeiderpartiet er et flertall av deres fylkeslag og ordførere i mot.

Politisk narrespill

Publisert:

I de siste dagene har Norges innbyggere vært vitne til et politisk narrespill som savner sidestykke i norsk politikk. Justis og beredskapsminister Sylvi Listhaug sitt facebook-innlegg etter Stortingets debatt om tap av statsborgerskap for personer som truer Norges sikkerhet ble kimen til at Ap ...

Kai Munks påskepreken for 90 år siden

Publisert:

Det er gått 90 år siden den 30 år gamle sognepresten Kaj Munk holdt følgende preken 1.påskedag 1928:

Lett å stå fast på ekteskapet som ei ordning mellom ulike kjønn

Publisert:

---dersom ein held fast på Guds eksistens og at Gud Fader skapte verda og innstifta ekteskapet mellom mann og kvinne.

Kjerringer mot at EU skal styre strømmen

Publisert:

Planene om norsk tilslutning til den tredje energimarkedspakken og dermed energiunionen til EU, blir framstilt som et grønt og vakkert framtidsprosjekt. Kraftkjerringer lar seg ikke lure.

Annonse
Annonse