Debattinnlegg

Jeg tør knapt påsette langlysene lenger...

Publisert:

For ikke derved å måtte se lengre frem i tid. Med hensyn til det som nå skjer i USA.

Kamp mot trosforfølgelse

Publisert: - Oppdatert: 20.01.2021 kl 10:01

I løpet av det siste århundret har flere kristne blitt forfulgt og mistet livet enn i resten av kristendommens historie til sammen. Undersøkelse av World Watch List 2020 sier at det nå hver time skjer voldtekt av én kvinne fordi hun er en kristen. Hver dag blir åtte kristne drept for sin tro, ...

Uten likhet og uten rettferdighet

Uten likhet og uten rettferdighet

Publisert:

FNs Generalforsamling avsluttet 2020 på tradisjonelt vis, med 17 fordømmende resolusjoner mot Israel og 7 mot alle de 192 andre medlemsstatene samlet. Denne ufattelige, årvisse slagsiden rammer ikke bare Israel som stat. Den rammer også jødene som folkeslag.

Nyttårstale utan plass for vår kristne tru og kulturarv

Publisert:

Kongens og statsministerens nyttårstale er faste innslag i vår nyttårs markering. Folket og media lyttar og føl nøye med når desse to frontskikkelsane våre deler sine tankar om året som vart historie og året som ennå er ukjent framtid.

Med håp for det nye

Publisert:

Vi kommer alltid til å huske 2020. Et år med usikkerhet, frykt, frustrasjon og redsel, men også et år hvor vi erfarte et sterkt fellesskap og samhold. På et øyeblikk var hele verden rammet, og hverdagen for milliarder av mennesker verden over ble forandret. Selv om pandemien slo hardt mot oss ...

Hvem ville Jesus ha stemt på?

Publisert:

Fattige, marginaliserte, arbeidsfolk og de kristne stemte i horder på Trump som representerer slike.

Palestinsk bedrag

Publisert:

I nyheitsmorgon i fjor høst blei det sagt at problemet var opprettinga av staten Israel i 1948, og at dette var ein urett mot «palestinarane». Målet for «palestinarane» er at staten Israel skal bli omgjort til ein stat for palestinske flyktningar og andre palestinarar.

Norge, Kina og Taiwan

Publisert:

Unge Høyre vil si opp normaliseringsavtalen med Folkerepublikken Kina fra 2016 hvor vi forplikter oss til «fullt og helt å respektere Kinas utviklingsløp og sosiale system» og «ikke vil støtte tiltak som undergraver Kinas kjerneinteresser».

Tre feil om valget i USA

Publisert:

I en lederartikkel i Norge IDAG 4. des. står det at demokratene i USA i fire samfulle år har snakket om «russian collution», eller innblanding i presidentvalget 2016. «Det vil si russisk hacking av datamaskiner på USAs valgsteder til fordel for Trump.» Dette er ikke riktig. Det store ...

Krigen i Artsakh

Publisert:

Det er nå gått noen uker etter at Armenia måtte kapitulere mot det voldsomme krigsmaskineriet iscenesatt av Aserbajdsjan og Tyrkia ved hjelp av avansert våpenteknologi fra Israel og noen tusen fremmedkrigere fra Syria. Forsvaret av Artsakh ble en umulig oppgave for de tre millioner armenere med ...

Hvem har ansvaret for desinformasjon av meningsmålingene?

Publisert:

Under de to siste valg har vi vært vitne til en forunderlig framstilling av meningsmålinger i media. Både i 2016 og nå i 2020 ble vi informert om at demokratene hadde en klar ledelse på 5 – 15 %. Valgmålingsekspertene ble spurt på NRK om hvorfor vi skulle tro mer på dem nå enn i 2016. ...

Pest

Publisert:

I gammal tid var Israel i fleire hundre år delt i to. Den nørdre delen, Nordriket, eksisterte frå ca 931 f. Kr til 722 f. Kr og hadde i alt nitten kongar. Så godt som, ja, truleg alle desse var kalvedyrkarar; avgudsdyrkarar. Og på den tida var det slik, som kongen, så folket. Ja, det var så ...

Paulus´ budskap til kong Agrippa, politikk eller evangelium?

Publisert:

«Underveis, konge, så jeg midt på dagen et lys fra himmelen, klarere enn solen, stråle omkring meg og dem som var med meg. Vi falt alle til jorden, og jeg hørte en røst si til meg på hebraisk: 'Saul, Saul, hvorfor forfølger du meg? Det blir hardt for deg å stampe mot brodden.' Jeg spurte: ...

Forfulgte kristne får komme til Norge

Publisert:

Om dette er sant er det en gledens dag for mange av oss. Med andre ord en fin julegave. Ingen i verden er mer forfulgt enn kristne og jøder. Og dette skjer mest i muslimske land.

Er Norge IDAG en Trumpisme-avis?

Publisert:

Det er prisverdig og ikke minst lov i ytringsfrihetens navn å være en avis som taler der andre tier, og fremmer standpunkt som også kan være kontroversielle i Norge.

Maskeringas makt

Publisert:

Dette er noko eg har brygga på lenge og undra meg både opp og ned og i mente over kvar me er på veg. Kvifor let me (ikkje eg) oss maskera rundtom i samfunnet? Dette er dei fleste ikkje klar over, men munnbind type I, II og IIR, har ingen som helst stoppeeffekt på virus. Dette står det sågar ...

Skyggenes dal

Publisert:

Det er ikke mange deltagere som står frem under fullt navn i debattfeltene pånett. Anonymiseringen skaper en økende «skyggenes dal» i demokratiske land. Hvilket gir grunn til stille refleksjon.

SKANDALEVELG I USA PGA. COVID-19

Publisert:

I en artikkel 11. desember synes det som om Kjell Arne Norum ikke har forstått at Coronapandemien påvirket presidentvalget i betydelig grad til fordel for demokratene, som hovedsakelig bodde i byene hvor det var noe mer Coronasmitte enn i landdistriktene, der republikanerne hovedsakelig bodde. ...

NRK representerer statens falskneri.

Publisert:

En sterk tittel og påstand dette, men likefullt sann i mange henseender. For i Norge er journalistikkens grunnregler suspendert. Og politisk opposisjon i realiteten destruert. Med myndigheter som påtvinger oss NRK betalt over skatte-seddelen, enten vi vil eller ikke.

Dyret med sju hoder og to horn

Publisert:

Dette dyret har vore tegna i aviser med sine hoder og horn, og det såg skrøpeleg ut. Men me skal vita at desse hoda var fjell, og horna var kongar. Skal me skjøna noko, då må me finna kva for fjell og kongar.

Kristenliv og miljøvern

Publisert:

«Natur er der liv trives og blomstrer, og hvor flere arter lever sammen» (forfatter Emma Marris, USA)

Kor e alle helter hen (Jan Eggum)

Publisert:

Sitter her og tenker på alle heltene vi har hatt. De det har blitt reist statuer av- de som har skrevet seg inn i historien som noen av verdens største helter.

Gå ut og gjør disipler idet dere døper dem

Publisert:

Det er herlig å lese hva som skjer rundt i verden med mennesker som tar imot Jesus og blir født på nytt. Samtidig gjør det vondt å lese hvor liten andel av disse som blir døpt i vann.

WHOs kamp mot covid-19 og Israel

Publisert:

Under sin årlige helseforsamling i Genève 12.november la Verdens helseorganisasjon (WHO) til side kampen mot covid-19 for å bruke hele fire timer til å fordømme Israel. All fornuft tilsier at WHO nå skulle ha hatt hele sitt fokus mot den verste pandemien på hundre år. Men selv i denne ...

Hatprat og hysteri

Publisert:

Vi kunne nettopp lese om ei kvinne som vart dømd til 24 dagars fengsel på grunn av at ho blant anna hadde sagt til ein mann med utenlandsk opprinnelse at han burde kome seg tilbake til Afrika.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...