Kommentarartikler

Et trangere ytringsrom

Publisert:

Ordet er et viktig våpen. Bibelen bruker metaforen sverd om Guds Ord, og sier at: «... det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer».

Valg av person eller politikk?

Valg av person eller politikk?

Publisert:

Republikanerene hadde digitalt landsmøte fire dager til endes. Og for første gang leser jeg en nesten positiv reportasje om en Trump i VG, men det er selvsagt om Melania Trump. Hun holdt en tale i Rosehagen i Det hvite hus, på 100 års dagen for kvinners stemmerett i USA den 18. august.

– Bare fortell sannheten

– Bare fortell sannheten

Publisert:

Det var oppfordringen fra den israelske ambassadøren Alan Roth, da han gjestet Visjon Norge sin Israel-konferanse forrige helg. Han understreket at han ikke oppfordret til propaganda, bare den enkle sannheten om Israel.

Norge må slutte med å finansiere terror

Publisert:

Avsløringene av at titalls millioner dollar i bistandsmidler fra humanitære hjelpeorganisasjoner formidles videre til støtte for terroristorganisasjoner i de palestinske selvstyreområdene har vakt internasjonale reaksjoner. I sommer, og senest i august, har utenriksministeren og ...

Forvirringen omkring Midtøsten vedvarer

Publisert:

De siste dagene har medier over store deler av verden gitt sensasjonelle fremstillinger av at det er inngått en avtale om normale diplomatiske forbindelser mellom De forente arabiske emirater og Israel. Hendelsen omtales både gledesstrålende og som en sjokkopplevelse, avhengig av hvor man ...

Når bankene vurderer kunden etter avisoppslag

Når bankene vurderer kunden etter avisoppslag

Publisert:

DNB har avsluttet sitt kundeforhold til Smiths venner og Brunstadstiftelsen. Det lukter av økonomisk kristendiskriminering. Det er nemlig lite som tyder på at en økonomisk vurdering ville diskvalifisere denne gruppen som bankkunde. Snarere tvert om.

Meningsdiktaturet

Meningsdiktaturet

Publisert:

Mange har reagert sterkt på det nye forslaget om endringer i flaggloven som nå er sendt ut på høring av kommunal- og moderniseringsdepartementet. I et av alternativene i høringsforslaget er det stort sett fritt fram for kommunen å heise hvilket flagg som helst på offentlige bygninger.

Vi må være flinke litt til

Vi må være flinke litt til

Publisert:

Det har vært et merkelig år for mange, der koronasituasjonen har ført til at store deler av samfunnet har vært nedstengt.

Den lange veien mot normalitet

Den lange veien mot normalitet

Publisert:

Norge er en del av verden. Og vi må som alle andre folk regne med å ha kamp mot korona lenge. Veien til normalitet er lang, dessverre.

Tragedien i Mellomkirkelig Råd

Publisert:

I et oppslag i bladet Dagen 10. august (papirutgaven) gjør generalsekretæren i Mellomkirkelig Råd, MKR, Berit Hagen Agøy, rede for sitt syn på hva som er «gjeldende folkerett» og hvor hun mener den skapes. Artikkelen har så mange underlige påstander og faktafeil at det bare er anledning ...

Video:

– Det virkelige hatet er i dag mot kristne

– Denne loven har et soleklart hovedmål: Den skal kunne brukes mot kristne som forkynner evangeliet. Det er en pastorlov.

Publisert:

For ofte i kristenhetens historie har splittelse lammet oss. Det er når vi står sammen vi kan skape resultater, sier politisk kommentator i Norge IDAG Bjarte Ystebø.

Her skal regnbueflagget vaie høyt

Bjarte Ystebø kommenterer Vårt Lands tv-planer:

– Her skal regnbueflagget vaie høyt

Publisert: - Oppdatert: 14.08.2020 kl 15:17

Vårt Land vil starte TV-kanal og utfordrer hegemoniet til Visjon Norge og Kanal 10. Det blir en pridekanal, hvis den ser dagens lys.

Israel hjelper sine fiender

Publisert:

Når det skjer katastrofer og nødssituasjoner i verden er Israel og israelske frivillige raskt på pletten for å hjelpe, og skiller ikke mellom venner og fiender.

Fake news eller propaganda?

Fake news eller propaganda?

Publisert:

Det er noe som er riv ruskende galt når en ganske så vanlig pressekonferanse blir kalt fake news. Det kan den simpelthen ikke være. Det er mennesker med åpne påstander og begrunnelser. Å foregi at det er synonymt med fake news ligner sterkt på propaganda.

Hvorfor har oppgjøret med rasismen unntak for diskriminering av jøder?

Publisert:

Vi bør få svar på hva det var med frigjøringen av jødenes historiske fedreland fra okkupasjon og fremmedstyre som mange nordmenn ikke fullt ut kan akseptere?

Hatprat

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Hatprat

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 15:36

En varslet katastrofe nærmer seg i Stortinget. Denne høsten skal landets parlament utvide straffeloven, slik at «hatefulle ytringer» skal kunne straffes med fengsel i inntil tre år. Det er en pastorlov.

Grensenes velsignelse

Grensenes velsignelse

Publisert:

Det står at Gud satte grenser mellom folkene. Det var etter Babels forvirring at dette skjedde, og det var for at folkene skulle vende seg til Herren.

Individets overordnede individuelle rett til liv

Publisert:

Enkeltvis er vi hver for oss de viktigste. Det følger av de ellers meget misbrukte menneskerettighetene. Dog, individet respekteres knapt i totalitære regimer, noe som lett glemmes. Der taper folket overfor kollektivitisme og autoritære myndigheter.

Frontene kommer til syne i USA

Frontene kommer til syne i USA

Publisert:

Oppsigelsen til debattredaktør Bari Weiss i den amerikanske storavisen New York Times har sendt bølger gjennom den amerikanske mediebransjen. Det blir stadig vanskeligere å skjule en politisk agenda bak rollene som journalister og redaktører.

Når hvitt blir sort og omvendt

Når hvitt blir sort og omvendt

Publisert:

Israel blir svertet fra mange hold. Dette lille demokratiske landet, omringet av totalitære og i stor grad despotiske regimer, blir kritisert for alt mellom himmel og jord. De blir også i stor grad beskyldt for å være årsaken til krigene i Midtøsten. Ingenting til kan være mer fjernt fra ...

Vi må gi det videre

Vi må gi det videre

Publisert:

De siste to ukene har jeg sammen med familien vært med å lede Visjon Norges sommercamp for ungdommer på Tromøya, Camp Alive. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, da det var første gang Visjon Norge arrangerte sommerstevne, og ingen av oss ledere hadde arrangert en slik camp før.

Politisk skjønnlitteratur

Politisk skjønnlitteratur

Publisert:

I den venstreorienterte avisen Vårt Land kunne vi forleden lese en anmeldelse av en skjønnlitterær roman med tittelen «Pariseren,» skrevet av tidligere redaktør Rimehaug. Romanen fremstiller opplevelsene til en palestiner som for 100 år siden var opptatt av sitt folks fremtidshåp om ...

Fedrelands-patriotismen, forkastelig?

Fedrelands-patriotismen, forkastelig?

Publisert:

Jeg husker 1945, nazi-frigjøringen samt få dager senere den begeistrede 17.mai feiringen i Bergen, to uforglemmelige opplevelser i stort felleskap og sann patriotisme. Jeg var selv bare 7 år, men husker stemningen fremdeles.

Liten tro på Trump – som i 2016

Liten tro på Trump – som i 2016

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2020 kl 09:36

President Donald Trump har hatt en tung sommer på meningsmålingene. Nå mener mange han ikke kommer til å vinne valget i november. Det trodde de ik...

Høyesterett på ville veier

Publisert:

En kvinne er dømt til 45 dagers fengsel for å ha bygget en tennisplen og kjeller (bod?) i strandsonen. Også kjelleren, som hun i etterkant hadde fått kommunens tillatelse til, ble regnet henne til last.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...