Kommentarartikler

Maske eller ikke maske

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Maske eller ikke maske

Publisert: - Oppdatert: 15.04.2020 kl 17:56

Det er underlig å være vitne til skiftet i rådgivingen om til koronasmitten. Mens vel en milliard kinesere fikk på seg masker i en fei etter at koronaviruset begynte sin dødelige framrykking, var det nesten ingen i Vesten som gjorde det samme.

Viruset er kommet til Absurdistan

Publisert:

I nyhetene fra Gaza leser vi at ledelsen i Hamas krever at Israel skal forsyne dem med pustemaskiner til hjelp i kampen mot raskt spredende korona-smitte. Hamas vil sette makt bak kravet og advarer om at dersom Israel ikke sender flere respiratorer til Gaza, vil Hamas bruke makt: «Dersom det ikke ...

Corona-pausen har gjort oss vel

Publisert:

Siden 12. mars har det norske folk vært i en situasjon de færreste hadde sett for seg. Bare dem som opplevde 2. verdenskrig kan snakke om ligendende erfaringer.

Nye muligheter i krisetid

Nye muligheter i krisetid

Publisert:

15 Menneskets dager er som gresset, mennesket er som blomsten på marken. 16 Når vinden farer forbi, er den borte,stedet den stod på, vet ikke mer av den. (Salme 103:15-16)

Påsken gir håp og framtid

Publisert:

Påsken er sterk. Dens vitnesbyrd er at livet seirer. Døden er overvunnet. Fremtiden er sikret.

Verre enn koronasmitte?

Publisert:

Det er betryggende at vi har myndigheter som er i stand til å iverksette strenge og inngripende tiltak i en situasjon hvor samfunnet trues av pest og ukjente virus. Den skadelige virkningen på økonomi og samfunnsliv av slike tiltak, vil et levende demokrati forholdsvis raskt komme over når ...

Koronaen og fremtiden

Publisert:

I beste fall, er corona-krisen over om få uker. Men dette er et varig traume, som kommer til å sette spor i befolkningen.

40 dagers faste

Publisert:

Vi opplever at Gud har talt i mange år om Norge og Nordens rolle for evangelisering av Europa og nasjonene. Det starter imidlertid i vårt eget land.

Burde vi stenge samfunnet?

Burde vi stenge samfunnet?

Publisert:

Det er en spesiell tid vi lever i. Da vi hørte om et nytt virus i Kina i januar, var det vanskelig å forestille seg at det skulle føre til stengte landegrenser over hele verden, tusenvis av dødsfall i Europa og tomme barnehager og skoler i Norge, og en krisestemning vi ikke har hatt siden ...

Barnevernsvikt i Bergen

Barnevernsvikt i Bergen

Publisert:

Under stor motstand ble det vedtatt en gransking av en rekke barnevernssaker i Bergen kommune. Marita Moltu gjorde en stor innsats for å få på plass denne granskingen, mens hun ennå var varaordfører i Norges vakreste by.

Koronatidens konspirasjoner og andre selvmotsigelser

Publisert:

I folkeeventyrenes verden finner vi mange eksempler på at dagens situasjon har vært opplevd i tidligere tider. Vi blir daglig konfrontert både med mannen som skulle stelle heime, kjerringa mot strømmen og god dag mann – økseskaft, så dette kommer vi nok over denne gangen også.

Tid for å kose seg hjemme

Tid for å kose seg hjemme

Publisert:

I det siste har jeg vært i en slags korona-karantene, på grunn av hoste. Jeg var i USA på en konferanse, og har de siste årene også tatt «sommerferie» om vinteren, og så ble jeg smittet av forkjølelse – og fikk bronkitt. Det har jeg dessverre hatt før. Men billetten hjem måtte ...

Den vedvarende bakgrunnsstøyen

Publisert:

I ly av folks opptatthet av klimakrise og virus-katastrofe har det vært arbeidet målrettet i den kirkelige underskogen av institusjoner og foreninger hvis dagsorden er sterkt farget av innbitt motstand mot den jødiske staten Israels legitimitet og omdømme.

Vår konge god

Vår konge god

Publisert:

Hans Majestet Kong Haralds tale til folket søndag, var gripende og viktig. I en tid der usikkerhet og fortvilelse brer seg, talte han til hjertene med trøst og tro.

Gratulerer Fredrik!

Gratulerer Fredrik!

Publisert: - Oppdatert: 18.03.2020 kl 08:37

Hurra for Gunnhild Alvik Nyborg som informerte oss så tydelig på Debatten i NRK.

Trumps uttalelser om korona forvrengt på NRK

Trumps uttalelser om korona forvrengt på NRK

Publisert:

På kveldsnytt den 16. mars rapporterte Anders Magnus om korona-viruset i USA. Han pleier å være en reporter som gir et balansert budskap. Nå sa han at knapt halvparten av Amerikanerne stoler på president Trump - som nok kan være sant.

Kaos, ditt navn er Lieberman

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Kaos, ditt navn er Lieberman

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2020 kl 15:03

Netanyahus seier ved valget ser ut til å forvitre. Israels statsminister, Benjamin Netanyahu sin storkoalisjon mangler 3 stemmer på rent flertall. I skrivende stund ser det håpløst ut.

Ukulturen sitter i veggene

Publisert:

Markeringen i januar av 75-årsminnet for frigjøringen av de nazistiske folkemordsleirene skapte et forvirrende bilde hos mange jøder. Samtidig som europeiske ledere la ned kranser og talte rørende minneord om de døde jødene, kunne vi lese rapporter om sterkt økende antisemittisme nettopp i ...

Trøndelag KrF og Israel

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Trøndelag KrF og Israel

Publisert: - Oppdatert: 10.03.2020 kl 19:43

Trøndelag KrFs eneste fylkestingsrepresentant, Karin Bjørkhaug, sto egenhendig for en politisk skandale 26. februar, da hun sluttet seg til Rødts boikottforslag i fylkestinget. Nå har fylkeslaget slått tilbake.

Ondsinnet jødeboikott

Ondsinnet jødeboikott

Publisert:

Hvordan er det mulig for Oslo kommune å velge seg ut det eneste demokratiet i Midtøsten som landet de vil boikotte?

– De kan selge lovlig marijuana

– De kan selge lovlig marijuana

Publisert:

«De kan produsere og selge lovlig marijuana». Det sa Bernie Sanders på siste demokratiske presidentkandidat-debatt (før nominasjonsvalget i Sør-Carolina sist uke). Spørsmålet var hvordan en skaffet arbeid og inntekt til de arbeidsløse. En skulle tro det var en skoledebatt, ikke en debatt ...

Kan antisemittisme kamufleres som noe annet?

Publisert:

Samtidig som 250 ledere fra hele Europa var samlet i Paris til den årlige konferansen til European Jewish Association, EJA, hvor dagsorden var konfrontasjon med den sterkt voksende antisemittismen i Europa, valgte Byrådet i Oslo å gjenoppfriske den gamle oppfordringen til å boikotte jødiske ...

Når Castro dukker opp

Når Castro dukker opp

Publisert:

En ting skal sosialisten, Donald Trumps sannsynlige motkandidat, Bernie Sanders ha. Han legger ikke skjul på hva han står for.

Globalisme eller nasjonalstat?

Globalisme eller nasjonalstat?

Publisert:

Erna er ille ute. Hun talte på en sikkerhetskonferanse i München og sa mye betenkelig. Hun falt inn i den globalistiske elite-tenkningen der grenser og nasjoner er uønsket, eller i alle fall uten betydning. Der ingen har rettigheter som folk, som nasjon, bare som individ.

En ekte sosialist i Det hvite hus?

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 17:50

Bernie Sanders leder nå an i nominasjonskampen til demokratene, og kan bli utfordreren til Donald Trump i november. For en fascinerende type han er. Snart 79 år gammel, stiller han til valg for å bli president og sitte til han blir 83, kanskje 87. Det hadde ikke skjedd i Norge. Her blir man ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...