Kommentarartikler

Enda et vanskelig år for jødene?

Publisert:

Regjeringen har ved flere anledninger offisielt tatt standpunkt mot antisemittismen. Det er laget handlingsplaner og bevilget penger. Men vi registrerer ingen virkning av de velmente tiltakene. Også i 2019 måtte vi konstatere at antisemittismen var voksende, i Norge som i resten av Europa.

Blodig alvor

Blodig alvor

Publisert:

Tirsdag kom jeg hjem etter et opphold i det østeuropeiske landet Moldova. Det var en uke med mange sterke inntrykk. En ting er å se fattigdommen på TV i Norge.

Evangelisten gjør comeback

Evangelisten gjør comeback

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:44

På samme dag som evangelist Reinhard Bonnkes minnegudstjeneste ble avholdt i Orlando, samlet et team av unge evangelister seg i Bergen for å planlegge noe mange har ventet på; Evangelistens comecack i Norge.

En fiende av Israel og en fiende av fred

Kommentar:

En fiende av Israel og en fiende av fred

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2020 kl 12:12

Da Trump beordret likvideringen av den iranske generalen Qassem Soleimani, rammet han nøkkelpersonen for en av de farligste destabiliserende kreftene i Midtøsten.

Flere behov for opprydding

Publisert:

Vi har flere ganger beskrevet hvordan et flertall av medlemstater i FN hvert år på denne tid går til verbale angrep med fordømmelse av den jødiske staten gjennom et tyvetalls resolusjoner i FNs organer.

Mental solformørkelse

Mental solformørkelse

Publisert:

Men stjernen fra Betlehem lyser fortsatt. Det er håpet i mørket. Mer enn før er det slik.

Vil ha boikott av TV2 og Kadafi Zaman

Hanne Nabintu Herland:

Vil ha boikott av TV2 og Kadafi Zaman

- TV2 demoniserer kristne i en frekk dokumentar

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2019 kl 14:46

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland mener TV2 ikke har gjort hjemmeleksen sin i forbindelse med dokumentaren "Norge bak fasaden", og at kanalen opptrer religionsfiendtlig.

Norsk antisemittisme

Norsk antisemittisme

Publisert:

Nylig så jeg en dokumentar som gikk på TV2 for et par år siden, og fortsatt ligger tilgjengelig på TV2 Sumo. Det er serien «Vårt lille land» som tar for seg ulike «vanlige mennesker» og deres utfordringer. I episode 8 i sesong 8 snakker unge jøder i Norge om hvor vanskelig det er å være ...

Rett til å tro, mene og leve

Rett til å tro, mene og leve

Publisert:

Retten til å tro hva en vil, mene og ytre seg, og dessuten retten til liv, qua menneske, er kampsakene i vår tid.

Hvor ble det av Stortinget?

Publisert:

Dette året ble innledet blant annet med at Norge fikk en flertallsregjering. Etter forhandlinger fikk Krf en formulering inn i erklæringen fra Granavolden om at man fra nå av skal legge til grunn «en balansert holdning» til Midtøsten-konflikten.

Se det usynlige

Publisert:

Som kristen har jeg flere ganger blitt møtt med påstanden; «Dere kristne tror dere er så mye bedre enn andre.» Samtidig kjenner jeg flere kristne som tenker: «Jeg er ikke god nok.» Det første er et kommunikasjonsproblem. Det andre er et identitetsproblem. Begge deler kan løses ved hjelp ...

Stadig hardere kamp for kristne

Publisert:

Noen har brukt begrepet forfølgelse om forholdene norske kristne lever under, med for stor letthet. Men når man kan miste jobben for å stå opp for det man tror på, begynner det å bli dekkende.

Det endeløse hykleriet

Publisert:

Det har vært en del oppslag i mediene denne høsten om Norges utenrikspolitiske virksomhet, som især har kommet til uttrykk i slike aktiviteter som norsk støtte til klart antisemittiske resolusjoner i FN, norsk støtte til antisemittiske skolebøker i de palestinske selvstyreområdene og norsk ...

«Merry everything» – krig mot julen

«Merry everything» – krig mot julen

Publisert:

Det er advent. Vi har tent det første lyset. Men selv om advent og jul ganske sikkert kommer til å oppleves med de tradisjoner vi er vant til, foregår det en krig mot julens kristne innhold. Det er helt absurd, men likevel et faktum.

Faretegn i tiden

Faretegn i tiden

Publisert:

I det siste er det mange ulike, spesielle saker som har utfordret trosfriheten. Til sammen blir de tegn på et grunnleggende samfunnsproblem.

Blir det riksrettsdom mot Trump?

Blir det riksrettsdom mot Trump?

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2019 kl 09:19

Svaret er både ja og nei. Det blir reist sak og han blir sannsynligvis dømt skyldig i Huset (Kongressen). Så kommer saken opp i Senatet, der alt blir dømt dødt og maktesløst.

USA velger oppriktighet overfor jødene

Publisert:

Den 18. november 2019 ble en ny merkedag for det jødiske folk. USA omgjorde sin tidligere offisielle påstand om at israelske bosettinger i Judea og Samaria var opprettet i strid med folkeretten. Det hadde riktignok også president Reagan gjort på 1980-tallet, men senere presidenter har valgt å ...

Truer raseriet på nettet  vårt demokrati?

Truer raseriet på nettet vårt demokrati?

Publisert:

Er raseriet på nettet ødeleggende for en politiske dialog - og for demokratiets undergang? To fremtredende debattanter i USA, mener at dette fenomenet, faktisk kan bli demokratiet undergang – om noen ti-år.

Erna – rett kvinne for en tid som denne

Publisert:

Erna Solberg imponerer med sitt klarsyn i spørsmål om kristendommens plass i Norge. Vi må være takknemlig for at hun er statsminister nå.

Det nærmer seg ubønnhørlig

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2019 kl 13:00

Årets første julehilsener til det jødiske folk er allerede levert. Hos oss begynte det med Oslo kommunes erklæring om at man der vil «utrede» boikott av israelske varer, og fortsatte med Mellomkirkelig råds erklæring om at de kristne kanskje snart er utryddet fra Jerusalem.

– Farlig å anklage Trump  for «oppdiktet kriminalitet»

Alan Dershowitz:

– Farlig å anklage Trump for «oppdiktet kriminalitet»

Publisert:

Jeg har likt Alan Dershowitz i mange år. Riktignok er han en «liberal demokrat» etter eget utsagn, og slik oppfatter de fleste ham også. Men han er brilliant. Og han er sannhetssøkende. Han er professor emeritus i juss fra Havard, skarpskodd og logisk.

Gud reiser opp  innhøstningsarbeidere

Gud reiser opp innhøstningsarbeidere

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2019 kl 12:48

Forrige helg deltok jeg på TX Viking sin koferanse i Fredrikstad. Det var en konferanse sterkt preget av Den hellige ånds tilstedeværelse.

«Donald Trump fjerner den ene verkebyllen etter den andre»

Bjarte Ystebø:

«Donald Trump fjerner den ene verkebyllen etter den andre»

Publisert: - Oppdatert: 19.11.2019 kl 11:47

President Donald Trump har på sine tre første år i presidentstolen gjort mer for fred i Midtøsten enn sine forgjengere til sammen. Han fjerner den ene verkebyllen etter den andre.

Kristne på defensiven, på tide å bli offensiv

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne på defensiven, på tide å bli offensiv

Publisert: - Oppdatert: 14.11.2019 kl 18:18

Kristne har kommet i forsvarsposisjon i debatten om homoterapi. Hvis ikke noen snart begynner å tenke og tale klart, kan vi få lover som sender pastorer og sjelesørgere i fengsel.

Kommunal utenrikspolitikk

Publisert:

For et år siden mottok yesidi-kvinnen Nadia Murad Nobels fredspris i Oslo rådhus for sin innsats for å redde restene av yesidi-folket etter ISILs brutale folkemord. Men for yesidiene er det ikke bare ISIL som er problemet. Året etter skriver hun på sin Facebook-side: «Tyrkia har bombet ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...