Nyeste saker i nettutgaven av Norge IDAG:

Sp-representanter fristilles i abortsaken

Sp-representanter fristilles i abortsaken

Publisert: - Oppdatert: 04.05.2021 kl 08:33

Sp vil ikke forhandle om abort med de rødgrønne etter valget. Partiet vil heller søke bredt forlik i Stortinget.

Israel utnevner fem nye ministre

Israel utnevner fem nye ministre

Publisert:

Den israelske regjeringen godkjente mandag 3. mai utnevnelsen av flere statsråder etter en rettskjennelse som tvang regjeringen til å bemanne porteføljene.

Menigheter på date:

– Jesus er menighetens Herre, vi får gjøre det han sier

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2021 kl 14:32

Seniormenigheten Evangeliekirken i Bergen har funnet sammen med den yngre menigheten JesusFellesskapet. Nå vil de forene krefter og engasjement for å forkynne evangeliet i byen. Se videoen og hør hva lederne for menighetene sier om det spennende prosjektet.

Blind dommer vil gi israelsk kunnskap til arabere

Blind dommer vil gi israelsk kunnskap til arabere

Publisert:

Richard Bernstein er dommer i Michigan Supreme Court. Han er blind og er en utrettelig talsmann for mennesker med spesielle behov. Nå vil ha videreføre israelsk kunnskap og kompetanse til den arabiske verden.

– Stevne blir det uansett

– Stevne blir det uansett

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2021 kl 15:09

Pinsebevegelsen i Norge jobber for å få gjennomført festivalsommeren på best mulig måte.

Aserbajdsjan åpner kontor i Israel

Aserbajdsjan åpner kontor i Israel

Publisert:

Aserbajdsjan vil åpne et turistkontor og et handelskontor, med diplomatisk status i Israel. Det kunngjorde landets økonomiminister Mikayil Jabbarov i forrige uke under en konferanse.

Andakt:

– Når gjesten min pratet, visste jeg at han visste hva han snakket om

Publisert:

En dag hadde Linn Myhr en gjest på gården sin. En mann som kjenner innsiden av alle de mektige korridorene og salene i landet vårt. Da hun viste ham rundt på gården, var han mest imponert over et lite uthus. Linn sitt lønnkammer.

– Dette må være Norges mest bekreftede konvertitter

Pastor om konvertittsaken i Høyesterett:

– Dette må være Norges mest bekreftede konvertitter

Publisert:

– For oss som har kjent familien i over fem år, framstår regjeringsadvokatens karakteristikk av konvertittene som et stygt karakterdrap. Det var tøft å sitte og høre ham forsøke å ta fra dem all troverdighet, sier pastor Frank Håvik til Norge IDAG etter å ha overvært rettssaken der en ...

Eksklusiv video:

Håkon og Rebekka synger «Tilgitt»

Publisert:

Ekteparet Håkon og Rebekka Ree er lovsangsledere i Tremorkirken på Sotra utenfor Bergen. De var gjester i Live fra Bergen og på slutten av programmet sang de sangen «Tilgitt» som Håkon har skrevet og komponert. Den kan du høre her!

Følg KrFs landsmøte her

Publisert: - Oppdatert: 01.05.2021 kl 09:14

KrFs landsmøte startet torsdag 29. april, kl. 10.45, og avsluttes lørdag kveld. Her kan du se direkteoverføring av møtet.

– Overraskende at det ikke har kommet flere klager på serien

Frontkjemperne:

– Overraskende at det ikke har kommet flere klager på serien

Publisert:

I over en halvtime diskuterte Krinkastingsrådet klagene på serien Frontkjemperne. Mange av medlemmene forstod kritikken som har kommet mot serien, men la samtidig vekt på at det var viktig og riktig av NrK å sende den.

Lovsangsleder Håkon Ree:

– Jeg ønsker å gi det videre

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 14:00

Bønnefellesskap og lovsang var røttene som startet Tremorkirken utenfor Bergen og som menigheten er preget av fortsatt. Lovsangslederne Håkon og Rebekka Ree fra menigheten om dette og hva lovsang betyr for dem. I tillegg fortalte Rebekka ærlig om en vanskelig ting i livet sitt.

Finsk politiker tiltalt for hatprat

Siterte Bibelen:

Finsk politiker tiltalt for hatprat

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2021 kl 10:11

Finlands tidligere innenriksminister Päivi Räsänen er tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha sitert Bibelen. Nå må den kristne fembarnsmoren møte i retten for å ha snakket åpent om sitt syn på homofili fra et bibelsk ståsted.

Sekstimersdag og ekstra ferieuke til småbarnsfamilier

KrFs landsmøte:

Sekstimersdag og ekstra ferieuke til småbarnsfamilier

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 12:30

Et forslag fra Vestland KrF om å gi småbarnsforeldre rett til å jobbe 80 prosent, med lønnskompensasjon, til barna fyller to år, fikk bred oppslutning på KrFs landsmøte fredag formiddag.

Abbas utsetter valget - skylder på Israel

Abbas utsetter valget - skylder på Israel

Hamas kaller det et kupp.

Publisert:

President for de palestinske myndighetene Mahmoud Abbas kunngjorde torsdag kveld at det første nasjonale valget på 15 år vil bli forsinket på ubestemt tid. Som vanlig skylder han på Israel.

KrF avviser plan B med Ap og Sp

KrF avviser plan B med Ap og Sp

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 08:47

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener de gode løsningene ligger i sentrum. Men han nekter å være støttehjul for en Ap-Sp-regjering hvis dagens regjering faller.

Ble klemt ihjel under religiøs høytid

Over 40 døde i Israel:

Ble klemt ihjel under religiøs høytid

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 08:12

Oppdatert: Minst 44 er døde og 150 skadet etter at en stor folkemengde ble inneklemt i en smal passasje under en religiøs feiring ved fjellet Meron nord i Israel. Det melder Jerusalem Post.

Kraften i bønn i Jesu navn for muslimer

Kraften i bønn i Jesu navn for muslimer

Publisert:

– Det er blitt reist spørsmål fra en leder i Den norske kirke om det er riktig å be for muslimer i «en sårbar tid». I Åpne Dører er vi overbevist om at det er riktig, både ut fra Guds ord, fra ex-muslimers oppfordringer og fra våre egne erfaringer, skriver seniorrådgiver Stig Magne ...

Misjonær lager kristent barne-TV på swahili

Misjonær lager kristent barne-TV på swahili

Publisert:

Roger Gihlemoen lager kristent barne-TV i Afrika med en blanding av avansert teknologi og tomme brusbokser. Han håper å nå millioner med animasjonsserien Arven etter Adam.

– Vi nøler ikke med å gå motstrøms når det kreves

Ropstad talte til KrFs landsmøte:

– Vi nøler ikke med å gå motstrøms når det kreves

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 20:50

– Vi er stolte over verdiene våre. La oss utrykke dem – og på en måte som folk kan kjenne seg igjen i – på hver arbeidsplass, i hvert hjem og hvert lokalsamfunn rundt om i landet, sa partileder Kjell Ingolf Ropstad da han talte ved åpningen av KrFs landsmøte torsdag formiddag.

USA ikke enig i at Israel står for apartheid

USA ikke enig i at Israel står for apartheid

Publisert:

En talsmann for Joe Bidens administrasjon er ikke enig i Human Rights Watchs vurdering av Israel som en stat som begår apartheid-forbrytelser.

Amerikansk Pro Life-forkjemper oppfordrer menighetene til å engasjere seg

Amerikansk Pro Life-forkjemper oppfordrer menighetene til å engasjere seg

Publisert:

Lila Rose, en av Amerikas fremste abortmotstandere, oppfordrer kirkene til å starte Ja til livet-tjenester og omfavne kampen mot abort: – Svaret er deg, oppfordrer hun i den kristne avisen Christian Post.

Cecilie Røinås (20):

– Det er veldig lett å si at jeg er imot abort

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 06:46

De fleste unge i Cecilie Røinås sin egen generasjon legger vekt på en kvinnes rett til å ta abort. – De tar det som en selvfølge. Men det er på en måte i forkledning av selvbestemmelse. Jeg tror det er veldig viktig å snakke om hva abort egentlig er for noe, og ikke være redd for å si ...

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Abort:

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 08:19

Ingelinn Lossius-Skeie fra partiet De Kristne vil ikke ha senaborter på friske barn og hun vil hindre finansiering av abort i utlandet.

– Rettssikkerhetsmessig uforsvarlig

Konvertitt-rettssaken i Høyesterett fortsetter:

– Rettssikkerhetsmessig uforsvarlig

Publisert:

Advokat Arild Humlen fra Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) anklager staten for å opptre rettssikkerhetsmessig uforsvarlig overfor den afghanske konvertittfamilien som denne uken får saken sin prøvd av Norges Høyesterett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...