Lederartikler

– Hva gikk galt på Kirkemøtet da 68-kirken havarerte?

Finn Jarle Sæle spør:

«Hva gikk galt på Kirkemøtet da 68-kirken havarerte?»

Publisert: - Oppdatert: 04.12.2021 kl 14:23

Det aller viktigste gikk galt på kirkemøtet i Nidaros i november. Det framstod som opplest og vedtatt at statens diskrimineringslover står over Bibelen, Guds Ord. Og kirkens forkynnelse må rette seg etter Staten og ikke Bibelen.

Avslørende i Politisk Kvarter

Publisert:

RØDGRØNT STATSBUDSJETT: NRKs programleder stilte de nødvendige spørsmål om hvorfor det likevel ikke ble gratis briller til barn, gratis tannlege og feriepenger for permitterte i det rødgrønne budsjettet - som lovet!

Når tror også VG  at de kristne kan vinne

Når tror også VG at de kristne kan vinne

Publisert:

Nå tror også VG at kristnes kamp mot abort kan vinnes i USA. Avisen er nok ikke glad for det. Men menneskelivet starter i mors liv. Det sier både biologien og kristen tenkning. Og det fins fantastisk bedre løsninger enn abort.

Bare bla, bla, bla i Glasgow?

Publisert:

Vi skal halvere utslippene av metan-gass innen 2030. Det løftet er en hovedsak fra klimatoppmøtet i Glasgow. Og det blir ikke bare lett, skriver Aftenposten.

Kan kristne havne i fengsel - i Norge?

Kan kristne havne i fengsel - i Norge?

«Gud er tilbake i mange land, men i Norge er vi på motsatt vei»

Publisert: - Oppdatert: 28.10.2021 kl 12:54

Gud er tilbake i mange land, men i Norge er vi på motsatt vei, skriver Norge IDAGs sjefredaktør Finn Jarle Sæle.

Bibeltru prestar jagast frå kyrkja – kva no?

Publisert:

Konservative prester, og teologiske kvinneprestmotstandarar, vert no meir eller mindre jaga frå sine stillingar i Den norske kyrkja. Vi hadde reportasjar om det i forrige Norge IDAG.

Marxismen er tilbake - også i kirken

Publisert:

Os Guinness, den største nålevende kristne tenker, sier til Norge IDAG at marxismen er tilbake i Vesten.

Mer kraftproduksjon – og billig strøm

Publisert:

Bellona sier det, Støre sier det, og vi bør gjøre det. De borgerlige går vi ut fra er enig. Vi må ha utbygging av mer strøm i Norge, erklærte Norges nye statsminister. Vi støtter ham her. Han nevnte vannkraft og solkraft og vindkraft til havs - og på land.

80 år ung vil han reise undervisninga   for teologi og landbruk, i Russland

Steinar Harila øker innsatsen etter 10 prosjekt i Russland og Israel:

80 år ung vil han reise undervisninga for teologi og landbruk, i Russland

Publisert:

Undervisning i bibel og landbruk skal ta vekkinga vidare i Russland. Russlandsevangelisten Steinar Harila og «Hjelp til Russland» er klar med eit undervisningsprosjekt på ambisiøst nivå i aust.

Liv til Hellig-Olavs og professor  Carl Fr. Wisløffs kirke

Liv til Hellig-Olavs og professor Carl Fr. Wisløffs kirke

Publisert:

I november står store slag om kirkens fortid og dens framtid på kirkemøtet i Trondheim. Sist helg samlet «Bønnelista» sine generaler til strategimøte på Storstua hotell i Røyken

Evangeliet gjorde slutt  på forskjeller

Evangeliet gjorde slutt på forskjeller

Publisert:

Kristendommen og evangeliet gjorde slutt på forskjeller. Ledende historiker, Tom Holland, viser det på 300 sider i sin nye bok Dominion. Selve ideen om at det er ingen forskjeller mellom folk, verken mellom slave eller fri, født eller ufødt, kvinne eller mann, er tvers igjennom kristen. Den ...

Pat Robertson (91), takker av etter eventyrlig tjeneste i TV, universitet og politikk. – Vi fikk være med på lasset

Publisert:

Pat Robertson gir seg i 700-klubben som programleder, 91 år ung. Vi har sett ham like til nylig lage de mest fantastiske programmer vel verdt å sende på norsk tv.

Kan vi overvinne kristenforfølgelse med bønn i Norge?

«Be så skal du få»:

Kan vi overvinne kristenforfølgelse med bønn i Norge?

Publisert: - Oppdatert: 03.10.2021 kl 15:56

Invitasjonen fra «Bønn for alle», til nye runder på kne i oktober, er en fantastisk anledning med bidrag til forandring du kan tro på. I hvert bønnesukk.

Valgforbund er løsningen

Publisert:

De borgerlige har tapt regjeringsmakten flere ganger fordi de har mange småpartier under sperregrensen, og uten mandat, sa valgforsker Frank Aarebrot til oss.

Lundteigens «klimahjelp»

Publisert:

Valkampens viktigste innslag var kanskje Per Olaf Lundteigen mann for. Med en stor ladning små vakre granplanter stod han fram på TV2 nyhetene under overskriften: «Klimahjelp» og etterlyste realistisk grønn omstilling.

Svekkjer venstresida bærekraft og grøn omstilling?

Publisert:

Svekkjer venstresida bærekraft og grøn omstilling, så vi ikkje når Parismåla - og velferdsstaten blir abortert bort? Blir det konsekvensen når venstresida i valprogram og valkamp går laus på sparekapitalen i små og store bedrifter, og hjå folk flest. Denne kapitalen treng vi for grøn ...

Skal far og mor fortsatt  få lov å oppdra sine barn  i kristen tro?

Skal far og mor fortsatt få lov å oppdra sine barn i kristen tro?

Publisert: - Oppdatert: 27.08.2021 kl 09:34

Skal foreldre fortsatt få lov å oppdra sine barn i den kristne forsakelse og tro - som presten får foreldres løfte om når de døper sine barn?

Ikke lenger lurt av læreboken ...

Publisert:

Et nytt kristent trosforsvar reiser seg. Vi vil ikke lenger være lurt av læreboken eller manipulert av et kirkemøte som selv er rundlurt av Frankfurtskolens filosofi når det gjelder kjønn og ekteskap.

Hva skjer om Vesten mister sin tro?

Publisert:

Kappløpet mellom Vesten og Resten om hegemoni er i gang. Og vi kan ikke se bort fra et makt- og hegemoniskifte i verden, fordi Vesten har forlatt sine kristne verdier, sier Niall Ferguson i filmen «Sivilisasjon». BBC-filmen ble vist på NRK2 for noen år siden, før venstresiden forstod hva de ...

To ting for en lykkelig menighet

Publisert:

Menigheten er en stor og viktig ting – for himmel og for jord. Derfor er det nyttig og godt å feire viktige stasjoner på veien i 500 års- jubileet for reformasjonen, som vi er midt inne i. Det gjør vi denne avis.

Den norske kirke i en bekjennelses-situasjon

Den norske kirke i en bekjennelses-situasjon

Publisert:

Vi er i det de lutherske fedre kalte «status confessionis», en bekjennelses-situasjon, i det største norske kirkesamfunn, «Den norsk kirke», den tidligere statskirken.

Kirkens nye babylonske fangenskap –  krever en ny reformasjon

Kirkens nye babylonske fangenskap – krever en ny reformasjon

Publisert:

500 års-jubileet for reformasjonen er ikke over i Tyskland. Det bør det heller ikke være i Norge.

Norge sliter med det viktigste i økonomien: Produktivitetsvekst

Norge sliter med det viktigste i økonomien: Produktivitetsvekst

Publisert:

Mikroen svarer til makroen, de små ting avgjør de store. Det er hva vi kan slå fast om norsk økonomi ut fra de tall om er lagt fram i regjeringens Perspektivmelding.

Når skal flerkilde-journalistikk bli obligatorisk i NRKs dekning av Midtøsten-konflikten?

Publisert:

NRKs Yama Wolasmal er muslim. Han skulle ikke dekke Midtøsten-konflikten, hvis en ikke samtidig ansatte en jøde som dekket den, sett med Israels øyne. Men rett skal være rett, Wolasmal klarte å levere mer nyansert. Men Sidsel Wold og forskere i fleng ble tilkalt og fikk usaklig og ...

17. mai-verdiene

17. mai-verdiene

Publisert: - Oppdatert: 17.05.2021 kl 14:29

17. mai-verdiene fikk politiske konsekvenser på Henrik Wergelands tid. Wergeland kjempet for frihet og for de kristne verdier, som bygger landet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Norge IDAG bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...