Lederartikler

Aftenposten gav dei kristne i USA sigeren i abortkampen

Publisert:

Trond Giske hevda i ein TV-debatt i si tid at dei kristne kunne vinne i Noreg som i Amerika.

Aftenposten gav kristne i USA seieren i abortkampen

Publisert:

Det er oppsiktsvekkande når den største norske avisa vakner opp og fortel det samme som Norge IDAG om at dei kristne vinn i USA. Sjå på faksimilene her på sida.

Småbedriftsdrøm: Vi må ikke druknes i nye reguleringer

Publisert:

Borgeren bør ikke druknes i nye reguleringer hver fjortende dag, som bedriftene i byggebransjen forteller om. Og kommunen trenger ikke 10 000 ansatte i Bergen og Oslo for å ha oversikt over alle reglene. Vi bør flytte stillinger til omssorgssektoren. Eldrebølgen trenger 70.000 flere årsverk.

Pensum

Pensum

Publisert:

Hva sier Bibelen? Og hvilket svar har menigheten i dag i de store bibelspørsmål?

Antisemittismens giftige brodd – får kraft fra misforstått u-hjelp

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2019 kl 21:40

Hvorfor sender noen raketter mot de jødiske bøndene som bor ved grensen til Gaza og fredelig dyrker den mat som alle i området trenger?

«Fakta» i Bonde og Småbrukerbladet

Publisert:

Et nummer av det ellers så gode «Bonde og Småbrukerbladet» kom på vårt bord. Det var forstemmende lesning. Ikke bare var det en underlig og ensidig artikkel om jordbruk i Palestina. Men også «faktaboksen» var totalt utenfor virkeligheten.

Kan sosiale problemer løses bare med mer penger?

Publisert:

Er det nok med mer penger for å løse sosiale problemer? Svaret er nei. Forskning sier at samfunn ikke kan gjenoppbygges uten Gud, menighet, dugnad , ekteskap og familie.

Heilag-ånd-vekkinga endrar kontinenter – nå er det vår tur?

Publisert:

Heilag-ånd-vekkinga har dei siste 40 år endra fleire kontinent. Latin-Amerikas kyrkjer var tomme, men i dag går 40-70 prosent i kyrkja i Latin-Amerikas mange store land.

Då toleransen blei intolerant og kristendoms-undervisning og forkynning måtte bort i skulen

Publisert:

Den nymarxistiske filosofen som inntok Norge i 1968, Marcuse, sa at «toleransen», (den sosialistiske), ikkje kunne vere tolerant mot dei intolerante.

Presse-etikk

Presse-etikk

Publisert:

Sitrondyrking begynte å fascinere oss da Plantasjen solgte ut sitrontrær billig. Sitroner er som kjent sterkt sure – og blir ikke spiselig i ublandet form. Og media har utviklet en form for personforfølgelse som er sur som sitron.

Veiprising- fra pest til kolera

Publisert:

Nå foreslår noen partier veiprising istedet for nye bomstasjoner. Men det er å bytte pest med kolera. De nye bomstasjoner i byene har fremkalt tidenes politiske revolusjon i Norge, med «Folkeaksjonen nei til bompenger».

Hvordan kan vi sikre alle en god jobb?

Hvordan kan vi sikre alle en god jobb?

Publisert:

90 000 unge mangler en jobb i Norge, sammen med 110 000 andre i arbeids stokken vår. Det sa Jan Davidsen på TV nylig, tidligere leder i LO. Hvordan kan vi skape jobber til alle – og sikre velferdsstaten vår med alle i arbeid?

Skal sosialistisk fiasko i 100 land gjerast om att?

Publisert:

Det merkelegaste av alt er tendensen til å gjere om att dei sosialistiske eksperimentene som 100 gonger før har ført til ufridom og fattigdom.

Carl I. Hagen har løsningen som også Finansavisen bør gå for

Publisert:

Bompengerevolusjonen kan gi oss et annet Norge og et borgerlig regjeringsalternativ i Bergen by etter kommunevalget. Partiet mot bompenger er størst med 25 prosent på gallup. Alt tyder på at Høyres nye hærfører i byen kan regjere ved hjelp av bompengemotstanderne i Fnb (Folkeaksjonen nei til ...

Får vi Boris Johnson som statsminister i England – og vil han flytte ambassaden til Jerusalem?

Publisert:

USA har flytta sin ambassade i Israel til Jerusalem, så sigeren er vunnen. Tru ikkje noko anna. Tyngdpunktet er no der det skal vere.

Kva syner jordskjelvet i politikken?:

Frå gallup i signalbyen Bergen – til EU-valet

Publisert:

Ifølge gallup i BT sist veke er eit nytt parti byens største: FnB, Folkeaksjonen nei til bompengar. Dette er meir enn ein sensasjon, seier kommentatorane.

Et tidsvitne og en hjelpende hånd

Et tidsvitne og en hjelpende hånd

Publisert:

— Jeg er fra Krakow. Jeg var bare en liten jente da krigen kom. Alt ble vanskelig, sier Broni, holocoustoverlevende, som vi møtte i Israel.

Islamismens første bud - hindret freden i Midtøsten

Publisert:

Islamismens første bud er at det er blasfemi å oppgi noe av islams hellige jord. Det vil si de områder som den lengst levende og eldste av alle store imperialismer, islam, en gang har erobret. Tradisjonelt islam lærer at inntil slike områder er erobret tilbake, om det så tar hundreder av år, ...

Den amerikanske revolusjonen for livet

Publisert:

Det skjer en ny revolusjon i USA. Det ufødte barn får retten til liv tilbake. Og kvinnen som fikk gjennom abortloven i 1973, har stilt seg i spissen for Ja til livet-kampen. Hun fant Gud, tilgivelse og den nåde som leger alt. Ingen kan stå seg mot Livets og Nådens krefter.

Her bor det bare helter

Her bor det bare helter

Publisert:

Vi var i Ashkelon-området med Internasjonale kristne ambassade Jerusalem. Her brennes kornmarkene av grønn terrorisme fra Gaza. Her falt også rakettene og drepte israelere, i regnet av 700 raketter nylig, som våre massemedia bagatelliserte med å si at palestina-arabere og israelere «skjøt ...

Vil vår kultur gå under utan Kristus?

Publisert:

Hanne Nabintu Herland tek opp spørsmålet i boka «Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet». Mange ekspertar, dei fremste på demografi, historie og samfunnsforsking snakkar om kulturnedgang no.

Det korsmerkede flagg er ennå med oss!

Publisert:

Vi er takknemlig for at det korsmerkede flagg er ennå med oss. Ikke bare 17. mai, men hele året. Det peker mot vekkelse og reformasjon. Og det minner oss om hva Kristus betød i krisetider for landet før.

Jobb til langt over 70 år

Publisert:

Det som er helt sikkert, er at flere må jobbe lenger i fremtiden. For at pensjonssystemet skal klare byrdene av flere og flere pensjonister, og færre og færre unge, bør mange stå i jobb til de er over 70 år. De gode nyhetene er at vi blir stadig friskere og lever lenger.

Minstepensjonistene skal ha mer i ny pensjonsreform

Publisert:

Pensjonssaken skal nå opp igjen etter et godt initiativ fra Solbergregjeringen, som har gjort mer enn noe andre for å heve minstepensjonene. Men en ny pensjonsjustering bør gi minstepensjonistene enda mer.

Flerkildejournalistikk og objektivitet i NRK

Flerkildejournalistikk og objektivitet i NRK

Publisert:

Dagsrevyens Yama Wolasmal er bra, men han bør få en parhest i Dagsrevyen fra Israels venner – så vi kan få flerkilde-journalstikk og objektivitet i NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...