Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere arbeidsplasser i reiselivet

DEBATT: Med hensyn til den nødvendige omstillingsprosessen vi nå er inne i, er turismenæringen viktig for å skape nye arbeidsplasser. Mange har mistet jobben sin som et resultat av fallende oljepris, og dette har tvunget næringslivet til å sørge for at økonomien har flere ben å stå på. En satsning på reiselivssektoren er i å så henseende avgjørende.

Tekst:

Publisert:

Reiselivsnæringen er blant de raskest voksende næringene i verden og for Norge ble fjoråret ble et rekordår med en antatt verdiøkning på om lag syv milliarder kroner. Det kommer flere utenlandske turister, og de som kommer, legger igjen mer penger.

2015 er det første året på lenge med vekst i både vinter- og sommersesongen. Det er de utenlandske gjestedøgnene som har hatt størst økning, med en vekst på i overkant av åtte prosent fra året før.


Fremskrittspartiet er opptatt av å satse på reiselivsnæringen på flere måter. Store deler av reiselivsnæringen holder til i distriktene, og denne regjeringen har gitt et løft innen samferdsel som igjen har gitt økt tilgjengelighet til distriktsdestinasjonene. I tillegg til å øke bevilgningen til reiseliv og styrke merkevarebyggingen av Norge som reisemål, har vi foreslått at dagligvarebutikker kan holde åpent på søndag. Dette har stor betydning for nye arbeidsplasser i flere distrikter i høysesongene, og mange turister har liten forståelse for forbudet mot søndagsåpne butikker.


Fremskrittspartiet vil i tiden som kommer satse stort på reiselivet. I høst leverer regjeringen Reiselivsmeldingen til Stortinget. Denne meldingen skal legge rammene for å løfte denne sektoren ytterligere med hensyn til arbeidsplasser og utvikling. Reiselivsnæringen vil trolig bli en enda viktigere for den norske økonomien i fremtiden. FrP vil satse på reiselivet og legge til rette for at næringen skal vokse.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!